Jump to content

Buty do pracy do 12 godzinnego chodzenia

stillo
 Share

Recommended Posts

Witam,

Poszukuję butów do pracy w której przez większość czasu stoję lub chodzę. Buty muszą mieć wytrzymałą na zdzieranie podeszwę( w pracy jest wykładzina, która działa jak tarka) i powinny być przewiewne. Miałem Adidas Daroga z przeznaczeniem do gór to podeszwa starła się(ząbki) po 3 miesiącach chodzenia i buty stały się strasznie niewygodne.

A może takie coś? http://www.wbutach.pl/topic/1920-trampki/

Dzisiaj zabrała dziewczynka buciki , sportowe firmy  "L....ki" pracuje w Mc Donald, tupta dużo spody się rozleciały góra ok,zrobiłem nowe spody a zakończyłem oponką.

Do swoich ubiegło rocznych również  zapakowałem oponkę. Jakoś dziwnie miękko się chodzi.PB076594.JPG

Buty zyskały nazwę " Oponiacze"

Edited by difer
  • Like 2

Polecam Ci buty robocze "farmer". Są w miarę wygodne, stalowy podnosek, tak że nawet jak coś spadnie to noga cała. Świetnie izolują, tak że dopuszczane są do pracy przy wysokich napięciach. Egzemplarz który posiadam mam od 2008 , chodzę w nich do lasu, na ryby oraz na codzień . W tym roku w październiku odkleiła mi się podeszwa i popękały otoki z PCV. Jednak domowymi sposobami udało mi się je naprawić, gdzie skóra nubukowa mie wytrzymała wstawiłem łatę, otok zrobiłem ze starego paska i dalej śmigają ze mną w terenie i na szosie.

• 3 months later...
Guest CozyShoes

Może w pierwszej kolejności napisz jaki budżet chciałbyś przeznaczyć na zakup butów roboczych i wtedy doradzimy konkretny model i markę,to byłoby dużym ułatwieniem.

• 4 weeks later...
Guest Butybuk

Jeżeli mają być przewiewne to może z odkrytym palcem? A juz na pewno płaska podeszwa,buty robocze typu farmer bardziej sprawdzą się podczas pracy fizycznej niż jako obsługa w sklepie,na pewno nie będą przewiewne.

• 4 years later...

nie dawajcie złotej łopaty proszę :D

Panowie wybieram się do arbajtu, nie wiem co będę robił (moze być i budowlanka) i gdzie wyląduję ale chcę mieć dobre buty, planuję kupić używki i zdezynfekować bo na nowe sobię obecnie nie pozwolę, na allegro są ładnie wyglądające timberlandy (wysokie) na vibramie (dałbym link ale nie wiem czy mogę), są też oferty butów Dakota - nic nie wiem o tej marce ale też ładnie wyglądają i są wysokie.

co myślicie?

i pytanie odnośnie "oponek": bardzo mi sie pomysł podoba, czy jako amator który lubi robić wszystko sam jest takie coś wykonalne dla zwykłego Polaka jak ja (wiem że mój dziadek by na pewno spróbował coś takiego zrobić ale on w innych czasach żył i musiał umieć wiele rzeczy naprawić)? będę zaraz przeszukiwał forum za jakimś tutkiem dotyczącym wykorzystania opony na podeszwy.