AXE316 Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Ponad rok temu na tactical.pl trafiło do mnie zapytanie o sentymentalna renowację takich ojcowych butów o ponad trzydziestoletniej historii.Na początku sam miałem miałem sporo watpliwościco do powodzenia ale rękawica została podniesiona Texas Steer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted July 16, 2011 Author Report Share Posted July 16, 2011 Witaj niezmordowany czytelniku...... Dziś obejrzysz kolejny odcinek o zabarwieniu nekro. Tutek zawiera treści i obrazy bardzo dramatyczne . Odcinek tylko dla dorosłych. Jeśli jesteś dorosły posadź obok monitora swoją teściową lub złą sąsiadkę/sąsiada - istnieje wielkie prawdopodobieństwo zejścia rzeczonych - aczkolwiek nie udzielam na to całkowitej gwarancji. Trumna z denatem dotarła do mnie w miarę szybko . Podobieństwo było miażdżące - szybkim ruchem postawiłem je koło lustra i nie mniej powoli wsadziłem świeży dagerotyp do kamery . Policzywszy do miliona ....zdjąłem przesłonę . Podobieństwo było zbyt wielkie - z paczki wyciągnąłem dziadka bez cienia wątpliwości . W butach brakowało tylko kołków na elektrody . Bez specjalnych ceregieli (po wyjęciu osikowego kołka ) postanowiłem je utopić w pianie mydła Avel (wysoko glicerowego ) Troszkę wierzgał ale nie za długo Kolejno po suszeniu i zawarciu pierwszej znajomości potraktowaliśmy już naszą znajomość emulsją Renomat Saphir oraz Decopantem Saphir oba rocznik 2010. Po bruderszaft i przejściu na ty zaproponowałem mu kąpiel w szpachli w trosce o jego zmarszczki i bruzdy . CDN.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted July 16, 2011 Author Report Share Posted July 16, 2011 Dziadek wyluzowawszy na maxa postanowił zwiedzić zamek i sprytnie zjeżdżając po poręczy... chwiejnie stanął na dole . Nie zdążyłem mu powiedzieć ,że poręcze od trzech wieków mamy już z piaskowca Zdziebko się poobdzierał z lica Dobrze ,że chociaż poły fraka podwinął to jednak i tak głupio (jak sto drugi dalmatyńczyk ) wyglądając ,wpadliśmy na pomysł malowania utraconej szlachetnej nazwy pleców. Jako że kobiety lubią brąz - z piwnicy wyciągnęliśmy farbę nr 05 oczywiście Saphir. Dziadek po wypiciu połowy flaszki ,wyraźnie ściemniał lecz starcze plamy uwydatniły się wyraźnie jak widać . Cóż resztki lica zostały na poręczy W sukurs przychodzi jednak spec przystawka o nazwie Juvacuiir Saphir oczywiście nr 05 rocznik 2010 Różnicę zaczyna być widać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted July 16, 2011 Author Report Share Posted July 16, 2011 Pod koniec kolacji ...Dziadek zapragnął zaszaleć i poszło tłusto ... Tłuszcz z sadła foki i łososia - delicje o czym może zaświadczyć jeden z moich kotów i żyje do dziś ,jedynie może szybciej biegając - tłuszcz w skutek mej nieuwagi został dosłownie pożarty bez skrupułów Dekoracyjnie już tylko na deser fantastyczny krem woskowy Saphir oczywiście nr 05 rocznik oczywiście 2010. Wystąpili Dzięki naszemu niezłomnemu sponsorowi czyli firmie Danbis Rzucając się z wierzy ,pozdrawiam cierpliwych ,dziękując za uwagę . AXE316 No to tak było... A tak jest obecnie : ) Nie odwrotnie Cały tutek w oryginale wraz z innymi postami znajdziecie pod tym adresem :http://www.tactical.pl/forum/index.php/topic,64758.msg297970.html#msg297970 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 SUPER KOMENTARZ DO OPERACJI ....łłaaaaał..... panie mucha nie siada SZACUNEK, właśnie noszę się z zamiarem kupienia kilku tych "magicznych" szpeczyfików .... czuwaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 17, 2012 Author Report Share Posted January 17, 2012 Szkoda, że nie znaliśmy się wcześniej. Wymiana podeszwy nie doszła do skutku . Ale to było chyba ze dwa lata tamu - ciekawy tylko jestem jak si ę buty mają dzisiaj ? Czuwają ,czuwają . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charin Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Wszystko mi się podoba, tylko jak to się stało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Pewnie AXE316, nam tu wyjaśni wątpliwości. Ale, ja nigdy nie byłem dobry w "wyszukaj różnicę" Co tam jest nie teges ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charin Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Chyba widać Na pierwszym jest "ścięty" róg, a na drugim zdjęciu jest taki jak być powinien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 hahah - to pierwsza spiskowa teoria w historii forum W pierwszym momencie tak pomyślałem, kiedy pokazałeś fotki ale druga myśl to, że końcówka wygięta jest na pierwszej fotce ku naszej stronie i stąd efekt Na drugiej jest wyprostowana i tak to wygląda. Zatem po przemyśleniu zwątpiłem, czy dobrze to interpretuję Nie posądzałbym AXE316 o takie wyszukane techniki Sumienie zagryzłoby go na śmierć, a poza tym wie co robi, to po co kombinować? Z tego co mi wiadomo, osobiście krok po kroku robił tę renowację. Po mojemu - nie ma tu szans na szwindle Tu większa fota: pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charin Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 (edited) Wiesz co, w sumie masz chyba rację. Poprzyglądałem się jeszcze raz na różnych zdjęciach i to chyba tylko złudzenie. Odnośnie teorii spiskowych - nie chciałem nikogo obwiniać, tylko myślałem, że może w jakiś cudowny sposób zrekonstruował ten kawałek, tylko nie powiedział jak Już tak ostatecznie moje zdanie: świetna rekonstrukcja jestem pod ogromnym wrażeniem! Żałuje, że moje ecco (które od jazdy samochodem miało porysowaną skórę) przeznaczyłem na prace w koło domu - teraz wiem, że można było je z łatwością odnowić. (dodam tylko, że miały 1 rok...) Edited January 18, 2012 by Charin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Z całą pewnością można było No, ale pozostaje wyciągnąć wnioski na przyszłość pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Nigdy bym na to nie wpadł - patrząc na zaznaczenie myślałem, że o liczbę dziurek idzie Nie nie, buty dosłownie po całości się wyprostowały i stąd taki efekt . Charin gratuluję oka - czas byś chyba zabrał się za grafikę bo Ci nic nie umyka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts