dherrek Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 (edited) Witam wszystkich dzięki temu forum moje HanWagi są już zabezpieczone i szczęśliwe, jednak stare Trezety swoje zdążyły przejść i wypić z 5 butelek Nikiwax-u. Prosiłbym o radę co z nimi można zrobić i nie chodzi o radę wywal do kosza Tak troszkę poważniej to chodzi o tą NASZYTĄ łatę, którą widać na pierwszym zdjęciu i popękaną pod nią skórą (nubuk). Co robić: a ) oderwać samemu łatę, odczyścić, zaimpregnować i co dalej... (dziury po niciach) b ) nie odrywać, odczyścić, zaimpregnować ... (ale pod łatą się nie zaimpregnuje, a tam jest popękana skóra) c ) wywalić w pierony - wolałbym tego uniknąć d ) ? aha, sprawa dotyczy dwóch butów - obydwa wyglądają tak samo. ... Tak wiem to nie był dobry pomysł z tymi łatami ... P.S. czy da się naprawić takie pęknięcia (zdjęcie 1 i 2) systemem Renomat, Decapant, mydło, HP Oil i Tucan Edited October 21, 2013 by dherrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Cześć! Najpierw oddałbym do Szewca, by zrobił porządek z łatami, dziurami, odklejeniemi, a dalej standardowa impregnacja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dherrek Posted October 22, 2013 Author Report Share Posted October 22, 2013 Dzięki, wyczyściłem je Renomat + Decapant i oddałem do szewca. Szewc odradza stanowczo odpruwania łat - no i chyba ma troszkę racji. Czy te łaty można jakoś dodatkowo zabezpieczyć (no nie wiem jakieś lakierownie czy coś) i co ze szwami przy łacie? wosk pszczeli + terpentyna wystarczą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Wobec tego wosk z terpentyną na szwy i tłuszczowo po całości - powinno wystarczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dherrek Posted October 23, 2013 Author Report Share Posted October 23, 2013 Bardzo dziękuję tak, też zrobię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts