PerHour Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Natknąłem się dziś na takie buty na allegro - http://allegro.pl/dr-martens-tectuff-leather-boots-black-j-nowe-42-i3600278886.html Czy ktoś z was potrafi zidentyfikować tę "SKÓRY NATURALNEJ ODDYCHAJĄCEJ O CHARAKTERYSTYCZNYM WYGLĄDZIE PŁÓTNA" ? Nie wiem zupełnie czego się można po czymś takim spodziewać, jak jest z jej jakością, jak ona się w ogóle nazywa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blatio Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Eee... Yyyy... na moje oko mogą być 3 opcje:1) Jest to skóra licowa tak wykończona, że jej lico uzyskało fakturę płótna (do zrobienia, w ten sposób wykańcza się licówki, nadając im przez wytłaczanie różnego rodzaju faktury, typu groszkowanie, imitacja skóry krokodyla, itp.).2) Jest to skóra naturalna pokryta przez laminowanie / wprasowywanie jakimś materiałem syntetycznym o fakturze płótna.3) Cały but to zwykła syntetyczna szmata.Jedno ze zdjęć wskazuje, że od środka jest skórka, coś jakby zamsz / dwoina, więc dla mnie może to być opcja 1) lub 2).Czekamy na wypowiedź naszych Ekspertów z Admiralicji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Gad strażacki i tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Fragment z tytułu aukcji "TecTuff" wpisany w wyszukiwarkę kieruje do strony firmy, która produkuje taki materiał. Z informacji tam zawartych wynika, że pokrywają skórę (i nie tylko) jakąś chemią i robią tą fakturę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts