maciejo Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Witam! Mam pewien problem, w czwartek kupiłem buty w piątek do mnie dotarły wróciłem z pracy otwieram iii załamka. Prawy but ma cały przód zmechacony, lewy normalnie jest gładki. Nie mają śladów używania, podeszwy są nowe. Czy 329zł poszło w piach? Oczywiście od razu napisałem mejla, ale odpowiedź pewnie dostanę dopiero w poniedziałek. Co mogło się stać z takimi butami? Czy to ktoś w tym prawym bucie coś impregnował i tak ma być i jest to wzór jak mam zrobić dla buta lewego. Nie mam już pomysłów, pomocy! W załączeniu zdjęcia butów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Faktycznie wygląda jakby jeden był potraktowany jakiś środkiem/tłuszczem, a drugi nie. Ale może faktycznie poczekaj na opinię sprzedawcy, by później CI nie wypomniał, że na własną rękę eksperymentowałeś i doprowadziłeś do zmian nieodwracalnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejo Posted October 5, 2013 Author Report Share Posted October 5, 2013 Normalnie masakra człowiek się cieszy, że sobie kupił buty i musi na nie patrzeć leżące w pudełku. Jeśli ktoś ma jakiegoś "pomysła" niech napiszę, a ja uzbroję się w cierpliwość do poniedziałku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbeq Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 (edited) Troche to piepskie porównanie ale... kiedyś kupiłem dwie różnych par byty z nubuku w dużym sklepie obuwniczym na D i miałem podobny problem jeden but mechacił się a drugi był jak należy, wydaje mi się że proucent przyoszczędza i drgi but jest wykonany z gorszego (tańszego) kawałka skóry. Edited November 3, 2013 by qbeq Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest belzebub Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 a mi sie wydaje ze mozna to łatwo załatwić zanieś buty do jakiegoś szewca niech spróbuje buta bardziej zmechaconego zapolerować na polerce szczotka twarda najlepiej połączenie filc zielony tzw-militare z płótnem do tego wosk bezbarwny i średnie obroty mysle ze powinno ładnie wyrównac ale zalecam duzo ostrozności, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts