Guest Woolter Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 (edited) Witam,szykując się na nadchodząca zimę nie można zapomnieć o butach. W tym wypadku buty w teren/do lasu/na polowanie. Buty do chodzenia po głębokim śniegu, w niskich temp. Zastanawiam się nad takimi butami:1. Demar Yetti PRo: *****************************************2. Meindl Solden: *******************************************Proszę o radę osoby, które spotkały się z tymi butami/używały je ... Jakie maja cechy te buty? Tj. które są cieplejsze, wygodniejsze, bardziej nieprzemakalne, oddychające itp. Ewentualnie, jeżeli macie jakieś lepsze buty w cenie nie wyższej niż 400zł ... EDIT:SPAM! Edited October 2, 2013 by makowiec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Woolter Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 Naprawdę nikt nic nie wie o tych butach? A co do admina, powiedz, jaki to był spam?? Na tym forum chyba nigdy nikt nie spamował, że nawet już linki nazywacie spamem ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 Może faktycznie trochę przewrażliwieni jesteśmy, ale nie gniewaj się za mocno. Czasem mamy tu kociołek z atakami spamerów Co do butów, ja nie miałem z nimi do czynienia, ale na bazie doświadczeń z mniej masywnymi modelami, wyleczyłem się z tekstyliów technologicznych. Kilka par na gore i wszystkie po sezonie, dwóch puściły. Dobra, zadbana skóra trzyma wilgoć z daleka przez lata.Ta cielęca na Maindlach bardziej mnie przekonuje niż Cordura w Demarach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Woolter Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 (edited) Z tego co udało mi się wyczytać, to jeden myśliwy na jakimś tam forum pisał, że w Demarach siedział kilka godzin w jednym miejscu przy -20 stopni C i w stopy ani trochę mu zimno nie było. Z samego wyglądu podejrzewam, że Demary mają lepszą izolację, są cieplejsze, ale za to w Meindlach jest dużo wygodniej i one jakoś tam podobno oddychają w przeciwieństwie do Demarów. Tylko czy Meindl mi nie przemoknie przy dłuższej wędrówce w sniegu i czy będzie w nich w miare ciepło? Jeśli Meindl nie przemaka przy dłuższych wędrówkach, to raczej wybór padł by na niego. Tylko, że to wszystko to są podejrzenia ... Potrzebuję osoby, która ma w tym doświadczenie, lub się na tym zna. Mam nadzieję, że mi pomożecie? A co do spamu, spoko nie gniewam się. Edited October 4, 2013 by Woolter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Woolter Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Nie no po prostu super forum ... forum o butach i nikt nic nie chce podpowiedzieć, nic napisać .. .Po co te forum w ogóle istnieje? to jest najbardziej [beeep]owe forum jakie w życiu widziałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 A nie przyszło Ci do głowy, że nikt tych butów (z tu obecnych) po prostu nie ma, a lać wody i wprowadzać w błąd potencjalnie zainteresowanego zwyczajnie nie ma sensu? Prawdopodobnie jesteś najbardziej doświadczonym użytkownikiem w tej materii, więc może zrób nam głupim przysługę i podziel się wiedzą w temacie, zamiast narzekać. Kolejni zainteresowani, na pewno będą Ci wdzięczni, wątek z czasem się zapewne rozwinie, a jak kiedyś wrócisz to będzie czekała na Ciebie grupa użytkowników butów z półki, która Cię interesuje. Twoja roszczeniowa postawa jest co najmniej niezrozumiała. Forum jest jeszcze nieletnie i powoli się rozwija - nie znajdziesz tu wszystkich odpowiedzi. Zamiast po wejściu żądać, obrażać i krytykować zrób najpierw coś dla tego miejsca, a poza satysfakcją w przyszłości będziesz miał kogo pytać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts