nie_problem Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 O szkoleniach i szkołach dla chcących szyć buty już na forum trochę było, ale o szkoleniach/szkołach dla ludzi chcących pracować w zawodzie kaletnika i pochodnych jeszcze nie było. A myślę, że zdecydowanie warto. Szczerze "napisawszy" nie byłem świadom, że takie szkolenia są w ogóle organizowane i gdybym tylko mógł cofnąć się w czasie w trakcie urlopu na pewno odbyłbym takie z miłą chęcią. Niestety dziś każdy mój urlop jest zapracowany, a zdolności manualne oceniam miernie Mam nadzieję, że w tym wątku stworzymy małą bazę danych - firmy, podmioty, wydarzenia, które pozwalają szkolić się w tym jakże ciekawym kierunku. Zacznę od firmy, z którą nawiązałem kontakt dosłownie przed chwilą Potrzebowaliśmy firmy, która wykona dla nas dość nietypowe zlecenie (o którym może za jakiś czas trochę więcej). Na wysokości zadania stanął Damian i udostępnił nam namiar na pracownię kaletniczą DONAT. Po dość długiej rozmowie z właścicielem firmy nie miałem żadnych wątpliwości - to jest to! Ogromna wiedza, długoletnie doświadczenie, zaangażowanie i pasja! Zlecenie, zleceniem, ale do rzeczy! Zajrzałem sobie właśnie na stronę firmy i co widzę? SZKOLENIA! Mało tego - jest opcja ich dofinansowania z Urzędu Pracy! SzkoleniaINDIWIDUALNE & GRUPOWEDzięki współpracy pomiędzy Mazowiecką Izbą Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Warszawie (ul. Smocza 27) a Cechem Rzemiosł Skórzanych im Jana Kilińskiego w Warszawie,a Powiatowym Urzędem Pracy ul.Ciołka ruszyły szkolenia , nauka w zawodzie Kaletnik, oraz gruntowne przygotowanie dorosłych w zawodzie (18 miesięcy), konczące się ewentualnym egzaminem czeladniczym zdawanym w MIRIP ul.Smocza 27 w Warszawie.Istnieje również możliwość zdawania egzaminu na czeladnika oraz mistrza w zawodzie kaletnik. Zajmujemy się również szkoleniami na zlecenie Firm Prywatnych oraz osób indywidualnych w zakresie podstawowym (od 100-120 godzin). URZĘDY PRACYInformujemy, że współpracujemy z Urzędami Pracy. Osoby zarejestrowane jako bezrobotne mogą się ubiegać o dofinansowanie zajęć w indywidualnym toku nauczania.Na stronie internetowej Wojewódzkiego Urzędu Pracy (www.wup.mazowsze.pl) figuruję pod numerem ewidencyjnym: 2.14/00334/2010 Pozycja w wykazie: 1148 na liście instytucji szkoleniowych. Źródło: http://www.donat.com.pl/pl/oferta/szkolenia.html Myślę, że jest to doskonała opcja dla początkujących Skórorobów i tych, którzy dopiero o tym myślą. Wydaje mi się również, że nieco bardziej zaawansowani też mogą znaleźć opcje dla siebie (to już kwestia ustaleń). Oficjalna strona:http://www.donat.com.pl FB:https://www.facebook.com/pages/Donat/209366232558647 Instagram:http://instagram.com/donatleathergoods# Jeżeli znacie inne możliwości podnoszenia kwalifikacji - szkoły, szkolenia, eventy ... proszę dopisywać namiary w kolejnych postach. Mam wrażenie, że cały czas mało tego typu inicjatyw w naszym kraju, więc warto je promować, bo młode pokolenie okrutnie się nudzi na osiedlowych ławkach, a przecież można coś fajnego i pożytecznego robić Kilka fotek ze strony w załączeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 no i to jest to czego mi trzeba!!! poszedł e-mail, czekam na odpowiedź i mam nadzieję, że zawitam do tej pracowni w fartuchu gotowy do pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 29, 2013 Author Report Share Posted September 29, 2013 No to trzymam kciuki. A jak coś z tego wyjdzie to liczę na fotorelację wraz z opisem na forum, co byłoby również fajną promocją dla tej inicjatywy. Myślę, że można to spokojnie zrobić w porozumieniu z Pracownią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 nie no jasne, jak tylko się uda, to bedziecie musieli nowe serwery kupić bo Wam na zdjęcia miejsca nie starczy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 z tego co wiem, to na razie same kobiety terminują w pracowni ... w zeszłym tygodniu widziałem jakąś nową dziewczynę, która stara się o terminowanie. Robi się ciekawie ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiety Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 (edited) czy ktoś z forumowiczów chodzi na te szkolenia żeby mógł coś opowiedzieć ? Edited October 5, 2013 by Swiety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SqLeatherwork Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 również jestem bardzo ciekawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 3, 2014 Author Report Share Posted April 3, 2014 Kurs Czeladniczy w Krakowie http://wbutach.pl/uploads/downloadedimages/dsc2842.jpg' alt="dsc2842.jpg"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Przez pierwsze 2 tygodnie października będę na tym szkoleniu w Warszawie, więc podzielę się swoimi spostrzeżeniami 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 20, 2014 Author Report Share Posted September 20, 2014 Extra! Rób fotki i koniecznie wstaw nam tu fotorelację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted September 20, 2014 Report Share Posted September 20, 2014 Obowiązkowo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts