Jump to content

problem po wymianie vibramu buty za małe

Recommended Posts

Dzień dobry.

Jakiś czas temu w butach trekingowych scarpa pękła mi podeszwa. Cała góra była w stanie dobrym, z gotertexem. Z butów byłem bardzo zadowolony. Nowe buty tej firmy były dla mnie dosyć drogie.Znalazłem firmę, która podjeła się wymiany podeszwy. Robota wygląda na bardzo solidną. Ale vibram jest innej marki. I co się okazało? Buty są za małe. Rozmiar 43 wydaje się być 42.

Wcześniej przed naprawą miałem sporo luzu, przy cienkiej skarpecie wkładałem nawet 2 wkładki, teraz wyciągam obie wkłądki, skarpeta cienka, a i  tak bolą mnie palce, a wyszedłem tylko na spacer.

Czy to możliwe, że vibramy róznych firm mają rózną długość? Firma dokonująca naprawy chyba powinna o tym powiedzieć? (Podali mi przed wymianą nazwę vibramu, ale nic mi to nie mówiło, przecież to nie ja jestem fachowcem)

Cześć!

Pokaż proszę jak to wygląda?

Czy Szewc ich nie będzie w stanie lekko rozbić?

Cześć , dzięki za odp. wrzuce jutro zdjęcia, ale nie wiem, czy rozbijanie butów z goretexem ma sens? Są nie tylko za wąskie, ale za krótkie. Po wymianie długość podeszwy na zewnątrz to 30,2 cm przy rozmiarze 43. A scarpy rozmiar mniejszy 42,5 wiem że mają 30,7 cm - nie wiem czy te rozmiary na zewnątrz mają jakies znaczenie. Vibram po wymianie to rothorn.

Edited by butowy

Znalazłem firmę, która podjeła się wymiany podeszwy. Robota wygląda na bardzo solidną. Ale vibram jest innej marki. I co się okazało? Buty są za małe. Rozmiar 43 wydaje się być 42.

Robota wygląda zacnie. Ja bym w pierwszej kolejności uderzał do firmy, która się tego podjęła. Myślę, że nie ma co szukać u innych fachowców, bo Oni najlepiej wiedzą co zrobili i czy są w stanie jakoś dopomóc. Jeżeli pytałeś, to jakie jest stanowisko firmy, która podjęła się wymiany?

Robota wygląda zacnie. Ja bym w pierwszej kolejności uderzał do firmy, która się tego podjęła. Myślę, że nie ma co szukać u innych fachowców, bo Oni najlepiej wiedzą co zrobili i czy są w stanie jakoś dopomóc. Jeżeli pytałeś, to jakie jest stanowisko firmy, która podjęła się wymiany?

Robota jest naprawde solidna i byłbym wniebowzięty, gdyby nie były za małe. Z firmą jeszcze nie rozmawiałem, ale zrobię to w tym tygodniu.