Rafał Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 Myślę, że każdy robił coś co odbiegało od tradycyjnej formy i(chyba) ciekawym pomysłem jest zebrać to tutaj Ode mnie: naprawa klamry: skórzane fleki: Jakie nietypowe zlecenia Wy dostajecie? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 Uszczelki do prymusa polecam kolegom, jako zajęcie niszowe ale dochodowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 O to ciekawy temat, naprawa klamerek, zapięć, uchwytów , rączek do teczek,itp. to u mnie standard. Jak słyszę od klienta "mam do pana prośbę" to już się boje co to będzie. I tak do nie typowych prac zaliczyłem Siodło końskie poprute Homonto konia pociągowego przetarte Uprząż ,popręgi Siodełko na motor Plandeka na przyczepę na szczęście auto osobowe Pokrowiec na ławeczkę ogrodową Daszek nad altankę Walizka Fotel samochodowy rozdarcie Worek treningowy potargany Pasek do napędu wiertarki dentystycznej Może wystarczy. Szkoda że wtedy nie posiadałem aparatu cyfrowego. Ale że tu lubimy fotki to mam coś takiego, może mało nie typowe ale rzadkie. Jak mi się coś trafi dziwnego to wrzucę . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colliedundee Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 Taaaaaaaa No to ja zapodam hardcore calkowity :-). Miala byc kompleksowa naprawa a wyszlo..............co? Kompletna replika, od A do Z. Tornister amunicyjny z roku 1908 armii austro-węgierskiej. Efekt na tyle zadowalający, że ............ popelniłem jeszcze potem ze 6 sztuk dla jednej z grup rekonstrukcyjnych https://picasaweb.google.com/104135684744892670920/PlecakAmunicyjnyPatronentornisterM190802?authkey=Gv1sRgCO_n9tb5nu2d5gE#5914520435463409746 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 No robi wrażenie słowo daję . Dał byś radę wcisnąć nawet osobnym tematem te fotki ? ( Dają się wrzucać u nas jako załącznik - bo nie każdy pewnie może je oglądnąć https ) Z tego co widzę foty są z 2004 roku - chwal się no nam jeszcze popełnieniami 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 (edited) więc tak, z rzeczy dziwnych i nietypowych miałem przyjemność już naprawiać: - plandekę od jachtu. w zasadzie to nie była naprawa tylko produkcja w kilku etapach, gość robił sobie jacht kryty na jacht-kabriolet robił i przerabiał całą plandekę od nowa i a to miałem doszyć 120 oczek do przeciągania linki, a to suwak 10 metrowy do boczków, a to wejście zwijane z grubej folii 1mx1m z rzepami i suwakami ... bardzo fajna robota, miło wspominam - ładowniczki od mausera - renowacja (mauser - broń palna z okresu II WŚ). jeszcze wtedy nie wiedziałem jak się pracuje w skórze naturalnej, więc trochę od d..y strony to wszystko robiłem, ale fajnie wyszło... - siodło końskie, wymiana elementu przedniego łęku - kaganiec dla psa, dorabianie pasków - dorabianie uszczelek ze styrogumy do boilera sprzed 30 lat - renowacja elementów munduru niemieckiego z okresu II WŚ - zszywanie ręczne namiotu słowiańskiego do rekonstrukcji teatralnych z X w. - siedziska wędkarskie i teraz najlepsze .......... osoby o mocnych nerwach proszę o nieczytanie dalej ... we wtorek przyszedł do mnie gość z ... zakładu pogrzebowego, żeby mu zrobić wyściółkę ze sztucznej trawy (takiej wycieraczkowej) na pogrzeb do grobu. znaczy nie dla niego tylko dla jego klientów bo mu się ludzie skarżą, że jak jest grób ziemny nie wymurowany jeszcze, to brzydko ziemia wygląda, to na czas pogrzebu chce mieć taką zakładaną trawkę na 30cm wokół grobu i na 30cm do środka wpuszczaną... zrobię zdjęcia jak już skończę, bo mam to zrobić do przyszłego wtorku, to się z Wami podzielę efektami... iście szatańskie zlecenie czego to ludzie nie wymyślą plebiscyt na najdziksze zlecenie wygrywa ! . . . . . BA DUM TSSSSS... (adminie, tu wstaw odpowiedni nick) P.S. zona mnie pogoniła, żebym na forum zajrzał, się przyznaję bez bicia... bo pracy mam od zarabania ostatnio i czasu mało kazała mi Was o tym powiadomić Edited September 20, 2013 by veer-singh 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 Dobra żona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 Najdziksze zadanie będzie prawdopodobnie moje - ale poczekam jeszcze - istnieje prawdopodobieństwo ,że wszyscy wygrają wtedy Pozdrowienia dla małżonki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 osoby o mocnych nerwach proszę o nieczytanie dalej ... we wtorek przyszedł do mnie gość z ... zakładu pogrzebowego, żeby mu zrobić wyściółkę ze sztucznej trawy (takiej wycieraczkowej) na pogrzeb do grobu. znaczy nie dla niego tylko dla jego klientów bo mu się ludzie skarżą, że jak jest grób ziemny nie wymurowany jeszcze, to brzydko ziemia wygląda, to na czas pogrzebu chce mieć taką zakładaną trawkę na 30cm wokół grobu i na 30cm do środka wpuszczaną... zrobię zdjęcia jak już skończę, bo mam to zrobić do przyszłego wtorku, to się z Wami podzielę efektami... iście szatańskie zlecenie czego to ludzie nie wymyślą O cholerrra sztuczna murawa na cmentarzu. P.S. zona mnie pogoniła, żebym na forum zajrzał, się przyznaję bez bicia... bo pracy mam od zarabania ostatnio i czasu mało kazała mi Was o tym powiadomić Anioł Uściskaj od nas Szefową Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
indor Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 heheh spoko temat. Ja miałem kiedyś zamówiony pasek do spodni szerokosci 3 cm, z wytłoczoną panoramą tatr w kolorze, i żeby narciarz był widoczny . A innyma razem jakaś dziewczyna chciała kopie chińskiej torby z targowiska, i była mocno zdziwiona, że ręczna robota będzie dużo droższa od chińskiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 hehe, ale się Martusia ucieszyła ma czasem ubaw jak jej czytam nasze dewagacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts