Iron.Falcon Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 (edited) Jak w temacie - dotarły dziś http://www.sancho-store.ch/herren-stiefel/herren-stiefeletten/shorty.html Pierwsze wrażenie po rozpakowaniu - całkiem fajne dalej było ciut gorzej. Zakładam na nogę i pojawiło się głupie uczucie, że są luźne w obszarze pięty Próba z dwiema skarpetkami - za ciasne, z dodatkową wkładką w ogóle nie wchodzą na stopę Już zacząłem rozmyślać do którego szewca iść aby wszył mi jakiś dodatkowy zapiętek gdy wziąłem ulotkę : jak BYK napisane, że uczucie luźnej stopy jest jak najbardziej normalne na początku i będzie zanikać w miarę dopasowywania się buta do nogi w trakcie noszenia Edited September 12, 2013 by Iron.Falcon 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Znaczy się chodzić, cierpieć, wymęczyć stopy - jak spuchną to będzie git Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Kolega zapomniał czemu kowbojki wszelakie człapią na nogach .. To taki sposób wentylacji . Nie_ problem woli lotniki i nic nie poradzimy (niestety). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jethro Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Ech... klasyk Piękne buty, a luźna stopa - tak, jak napisali, to normalna rzecz i z czasem może nie tyle zniknie, co się do tego człowiek przyzwyczai Zaręczam (czy może bardziej... zanożam? ), że to nijak nie przeszkadza Nie pozostaje mi nic innego, jak pogratulować zakupu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 12, 2013 Author Report Share Posted September 12, 2013 w takim razie przestaje się ich czepiać już i zadowalam się z zakupu :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 13, 2013 Author Report Share Posted September 13, 2013 (edited) Zakupiłem dziś smalec do butów Bufalo http://www.die-schuhanzieher.de/bufalo-protexol-lederfett-75ml-z269.html Podeszwy potrzebowały 6h aby całość się wchłonęła. Następnie wziąłem się za cholewki. prawy bucik.... i lewy. Widać, że prawy po 10 min już jaśnieje. Edited September 13, 2013 by Iron.Falcon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Marny ten smalec - ale i lepszych faktycznie tam niema Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 14, 2013 Author Report Share Posted September 14, 2013 (edited) tylko taki był... trochę chyba też za grubo przesmarowałem - są o ton ciemniejsze teraz Gdy wcześniej robiłem próbę na małym skrawku to po 2-3h wszystko się wchłonęło i wróciły do pierwotnej barwy... no ale to nic - na zdrowie im to wyjdzie mam nadzieję :-D bardzo na urodzie chyba nie straciły ? ;-) Edited September 14, 2013 by Iron.Falcon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Przyciemnienie skóry przy traktowaniu tłuszczem to normalna sprawa. Jak dla mnie ciemniejsze, fajniejsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 16, 2013 Author Report Share Posted September 16, 2013 (edited) Po przeanalizowaniu wszystkich "za" i "przeciw" postanowiłem im nadać jednak bardziej kowbojskiego klimatu. W ruch poszło mydełko Carr & Day & Martin Saddle and Leather Soap i szczoteczka. Po wyschnięciu wyglądają na pięknie wyświechtane buciwo. Po wszystkim, żeby choć trochę je zabezpieczyć solidnie potraktowałem je środkiem do pielęgnacji w spray'u. fotki telefonem nie oddają efektu, tu lepiej widać : Edited September 16, 2013 by Iron.Falcon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 nie_problem wesprzyjmy kolegę zanim zrobi coś ...i będzie na głupio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 16, 2013 Author Report Share Posted September 16, 2013 się nie znasz ! czekam aż dojdą moje blaszki do podkucia - będzie komplecik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 Mnię się podobuje . Program mnię jedynie przeraża Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 16, 2013 Author Report Share Posted September 16, 2013 Mnię się podobuje . Program mnię jedynie przeraża jaki program ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 Smarowania czym popadnie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 16, 2013 Author Report Share Posted September 16, 2013 to robocze buciowo... twarde muszą być - nie miętkie I wcale nie tak czym popadnie... wszak specjalnie dla nich ten smalec kupiłem, a że efekt nie przypadł mi go gustu to już inna historia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 Eche... Mnię się chyba dobrze wydaje że ten smalec podobny jest do tego http://www.wbutach.pl/topic/221-jak-pozbyc-sie-nikwax-u-garmont/?hl=%2Bjak+%2Bpozby%C4%87+%2Bsi%C4%99 A ściąga się to naprawdę fajnie Pisze tam na opakowaniu jak się to usuwa ? Pewnie nie - więc podałem Ci linka . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 16, 2013 Author Report Share Posted September 16, 2013 nie, nie jest napisane ale spokojnie - mam takie mydełko którym wybielał się śp. michael j. i "zdjęło" cały smaluszek. Przyda się jak znów będę robił podeszwy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 No to śpię spokojnie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts