kowal12345 Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 Tu sa ukazane buty które nabyłem http://allegro.pl/caterpillar-roarke-lo-052-r-43-e-sportowe-cat-i3510862486.html . Narazie w nich nie chodzę chciałbym je porządnie zakonserwować i tu zwracam się z pomoca jak i czym to zrobić. Byłem w sklepie Pani powiedziała że nie wie i poleciła mi jakis środek do konserwacji który jest do wszystkiego. do końca nie wiem co to jest za skóra na tych butach więc prosze o porady. Z góry dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 Znam model - nawet mierzyłem i w sumie nie dziwię się Pani, bo ta skóra jest specyficzna - taka trochę pomiędzy licem, a nubukiem Można tu zadziałać na 2 sposoby, jeżeli chcesz zachować strukturę skóry to: Czyścić środkiem Universal Cleaner Tarrago lub Shampoo Tarrago (zarówno cholewkę jak i wnętrze) Odżywić i zabezpieczyć środkiem Nano Cream Tarrago Jeżeli natomiast chciałbyś, by skóra się bardziej zlicowała i wybłyszczyła to można: Czyścić środkiem Universal Cleaner Tarrago lub Shampoo Tarrago (zarówno cholewkę jak i wnętrze) Natłuszczać kremem Pommadier Saphir w kolorze skóry Wszystkie te środki są na tyle uniwersalne, że posłużą do wielu par butów i innych skórzanych akcesoriów. Powinno być OKey Bardzo fajne buty! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts