difer Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 To raczej hobby , frajdy mam przy tym co nie miara, szydło, mydło, dratwa,wosk i skrzyp noża na twardej skórze . Od początku do końca hand made. Rozkładówka: Wczesnośredniowieczne około X wiek A ostatnio zrobiłem pochwę na prawdziwy miecz. A teraz idę robić fleki,zelówki,klejenie itd itp,itd itp,itd itp 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Dla siebie czy na zlecenie Pana Rycerza? Nie muszę dodawać, że czad! Widziałem, kiedyś w Wolinie jakąś walkę kilkuset osób na takie miecze - do dziś mam koszmary Myślałem, że chłopaki tam się bawią, ale było naprawdę ostro i ktoś chyba palec nawet stracił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted September 3, 2013 Author Report Share Posted September 3, 2013 Na zlecenie, przyjemne z pożytecznym , ja już za duży chłopczyk jestem choć mam zlecenia od niewiele młodszych. Ostro jest wymóg jest taki aby samo ostrze miało 3-y mm minimum a więc tępe , częściej łamią nosy , adrenalina w takim boju to nagroda , za żmudne i dość kosztowne gromadzenie wyposażenia ,absolutnie zgodnego historycznie od hełmu po buty . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 to jest w deche! na innym forum kiedyś widziałem jak ktos wystrugał buty ok XV-XVI w., wysokie z ostrym noskiem, dziergane i łatane, tez były niezłe, ale te są zacne zaprawdę sam bym z chęcią się podjął uszycia czegoś takiego, lubię takie nietypowe rzeczy robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts