tiomek Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Część wszystkim na forum! Problem jest następujący, po nieszczęśliwym wypadku na skórzanym siodełku pojawiła się rysa, potrzebuję porady jak ją naprawić, załączam zdjęcie rysy. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Hi Możesz spróbować zastosować Renovating Cream Saphir na dobrze odtłuszczonej skórze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiomek Posted August 30, 2013 Author Report Share Posted August 30, 2013 Ten specyfik działa tak samo jak skóra w płynie czy czymś się od niej różni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Jest to koncentrat żywicy, który działa w podobny sposób. Jeżeli to głęboka rysa to nakładać warstwami pozwalając na wyschnięcie każdej z nich ok. 10 minut. Jeżeli to jednak dziura (nie jestem pewien patrząc na fotkę) może być trudniej, ale spróbować można. Tu tym specyfikiem został uzupełniony dość duży ubytek w pokancerowanej teczce:http://www.wbutach.pl/topic/2017-renowacja-i-patynowanie-teczki-po-wypadku-rowerowym/?hl=%2Brenowacja+%2Bteczki Więcej przykładów:http://www.wbutach.pl/topic/1351-rysy-zadrapania-i-co-z-tym-zrobic-renowacja-lica-odnowienie-koloru-skor/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aleksa Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 I jak sobie poradziłeś z rysą ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiomek Posted September 27, 2013 Author Report Share Posted September 27, 2013 W ogóle sobie nie poradziłem, bo nie było mnie w kraju. Powoli będę się za to zabierał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiomek Posted October 13, 2013 Author Report Share Posted October 13, 2013 czym można odtłuścić powierzchnię, wystarczy zwykły alkohol izopropylowy? (ewentualnie mam zmywacz do paznokci dziewczyny albo benzynę ekstrakcyjną) prawdopodobnie będę używał poleconego kremu saphir do renowacji, mam pytanie, czy powinienem odciąć odstający kawałek skóry (na zdjęciu po prawej stronie od rysy), czy nie odcinać i spróbować dokleić go na krem? aha, i nie ma tam dziury na wylot, jest tylko rysa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Wyrównać powierzchnię, Odtłuścić. Optymalnie mydłem do skór, renomatem lub innym cleanerem ... jak coś z tych domowych, to zrób najpierw próbę na skórze i zobacz jak ona z tym reaguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiomek Posted October 15, 2013 Author Report Share Posted October 15, 2013 A może ktoś z forum chciałby mi to zrobić za odpłatnością. Patrzę na te specyfiki i patrzę, każdy po co najmniej 30 zł, musiał bym kupić kilka a to już mi się nie za bardzo opłaca na jedną naprawę. Jakby był ktoś zainteresowany, tutaj więcej zdjęć: http://pokazywarka.pl/52bgj5/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 A za wysyłki i robociznę myślisz, że zapłacisz mniej? Poszukaj lepiej na miejscu jakiegoś punktu zajmującego się renowacją skór lub tapicera, który sprawą się zajmie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 A za wysyłki i robociznę myślisz, że zapłacisz mniej? Poszukaj lepiej na miejscu jakiegoś punktu zajmującego się renowacją skór lub tapicera, który sprawą się zajmie Oszczędzając koszty można to miejsce "wyczyścić" mydłem szarym choć zapycha skórę-zdecydowanie lepsze mydło avel, można przemyć spirytusem (odbarwi) lekko wyszlifować, nałożyć w rysę dowolny kolor -bo czarnego nie ma-płynną skórę tarrago ( bardzo dobra i tania), następnie domalować dwoma warstwami kremu do renowacji 25ml. Odczekać i gotowe. Należało by jeszcze takie siodełka szczególnie, impregnowac. Może byc nawet spray tarrago-nanoprotector o bardzo szerokim zastosowaniu łącznie z dachami aut caabrio. Wykonywałem usługi renowacji podobnych siodełek, sam koszt to koło 80 zł plus dwóch kurierów. Polecam zakup płynnej skóry tarrago i kremu do renowacji. Pozdrawiam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts