Guest Pieter Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 Witajcie, Chciałbym prosić o zweryfikowanie zamówienia, które chcę złożyć w wiadomym sklepie. Jednocześnie proszę o zweryfikowanie kolejności ich stosowania. Produkty głównie pod moje nowe buty, choć wiadomo, że poslużą także do innych podobnych par. Chciałbym, żeby to byly produkty, które pozwolą butom poczuć się ze mną dobrze i dobrze się zestarzeć. Warunki zdecydowanie miejskie, na dodatek poruszam się samochodem, więc mało jest prawdopodobne, żeby były długo wystawione na niekorzystne dzialanie. Aczkolwiek przygotowanym należy być Najpierw kilka zdjęć. Buty to Nord z linii tej niby lepszej, czy faktycznie, to się okaże. Dopiero robiąc zdjęcia zauważylem zagniecenia Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Mój plan: 1. Przed pierwszym założeniem Tarrago Krem + wosk pszczeli do butów 75ml - Leather Cream. Kolor 06 ciemny brąz 2. Do okresowego czyszczenia Tarrago Balm Leather Care 125ml - Balsam do skór, kolor bezbarwny, żeby był bardziej uniwersalny 3. Do odświerzenia koloru po czyszczeniu Specyfik z punktu 1 4. Do polerowania Szczotka do butów "Oval" SAPHIR - włosie jasne 5. Do impregnacji. Nano Protector Spray Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Proponuję jeszcze trochę bardziej uniwersalnie: Tarrago Universal Cleaner (i do licówki i do zamszu i do nubuku) Tarrago krem (na środkową część cholewki) Tarrago Shoe Polish - pasta (na czubki i pięty) Reszta opcjonalnie w zależności od warunków i potrzeb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pieter Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 W poz 2 masz na myśli krem z woskiem w tubie czy ten 50 ml w słoiczku? Mógłbyś też napisać o rożnicach między nimi? Na moją laicką głowę wydaje się, jakby oferta Tarrago była nieco nieuporządkowana. Ale może to moja niewiedza mi podszeptuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 W poz 2 masz na myśli krem z woskiem w tubie czy ten 50 ml w słoiczku? Mógłbyś też napisać o rożnicach między nimi? Jeżeli zależy Ci na lepszych właściwościach hydrofobowych to z pszczółką To jest ta różnica. Na moją laicką głowę wydaje się, jakby oferta Tarrago była nieco nieuporządkowana. Rozwiń myśl, to będę w stanie się ustosunkować, bo tak to bardziej się domyślam niż wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pieter Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Chodziło mi o to, że osoba, która nie miala wiele do czynienia z tymi produktami, może miec trudność w wyborze odpowiedniego preparatu. Coś, jakby niejasna „nawigacja” Powinno być tak, że jak potrzebuję np odżywić skorę, to mam do wyboru jeden konkretny produkt. Jeśli tych produktow jest więcej, to powinno być czytelne, z czego to wynika, czyli np na tę samą potrzebę klienta, firma moglaby odpowiedzieć różnymi produktami, ale w jakiś dodatkowo określonych kategoriach, np jakościowych. Żeby się posłużyć nadal przykładem: Potrzeba: odżywić skórę gładką Odpowiedź: Jeśli masz skromniejsze środki, proponujemy produkt A, jeśli potrzebujesz najwyższej jakości to produkt B. To tylko teoretyczny przykład. Może się wymądrzam, ale tak to widzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Po trosze masz rację. Miesza się nieco, gdyż wybór jest spory. Jednak preferencje klientów są też dość zróżnicowane i ciężko byłoby to na dziś zawęzić. Myślę od dawna nad uproszczeniem oferty oraz intuicyjną nawigacją i jest nawet trochę pomysłów, ale naprawdę nie wiem czy w tym życiu znajdę na to czas Póki co służę pomocą Dzięki za opinię. Poczyniłem kolejne notatki w pliku - "Do zrobienia" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pieter Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Wlaściwie, to nie chodziło mi o sposób uporządkowania oferty w sklepie, tylko po stronie Tarrago Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Oni mają to stosunkowo fajnie poukładane. Poszczególne linie Tarrago wydzielone są dość wyraźnie - widać to dobrze w katalogu: katalog_tarrago_2012.pdf No i jest konfigurator/asystent - ale jeszcze do dopracowania http://www.tarrago.com/wizard/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pieter Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Dla mnie dość dobrym rozwiązaniem jest też ta szara tabelka:http://multirenowacja.pl/reptan-75ml-odzywczy-krem-do-skor-z-gadow-saphir.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Kiedyś zmontowałem jeszcze coś takiego: http://multirenowacja.pl/webpage/tabela-skutecznosci.html Skoro tabelki się podobają, to może się przyda Kiedyś zrobię totalny update wszystkich tabel, ale proszę nie trzymać mnie za słowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pieter Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 Wg mnie to dobry kierunek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts