Guest Raven shoes Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Takie sobie butki dodałem bo wydaje mi się że ładnie je zszyłem jestem pod wrażeniem żółtych mokasynów z głównej strony myślę o adaptacji takich butów na deskorolkę mam jakieś szkice jak coś zmodzę to się jak zwyklę pochwalę, pozdrawiam ps jak zawsze prosze o konstruktywna krytykę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Raven, zainwestuj w aparat, albo rób fotki na zewnątrz, bo te tak rozmyte, iż praktycznie niewiele detali widać Ciekaw jestem, jak te mokasyny deskorolkowe Ci wyjdą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raven shoes Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 to jest racja z tym aparatem kurczaki zawsze sobie mówię że zrobię lepsze zdjęcia będę musiał wcielić to w życie a mokasyny maja potencjał i widziałem swoje buty na głównej fiu fiu prestiż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 (edited) No, @Raven. Widoczny progres. Szycie faktycznie chyba lepiej niż poprzednio. Nie sposób nie zgodzić się z @nie_problem. Rzeczywiście nie zbyt dobrze jest to widoczne, bo zdjęcia fatalne. Mimo to dalej podążasz do obranego celu i chyba to się liczy najbardziej. Oczywiście pewnie coś bym tam poprawił, ale może to specyfika butów na deskę. Chodzi mi o "napompowany" przód buta. Czy jest tam jakaś "poduszka"? Czekam na następne i oczywiście lepsze...dużo lepsze fotki, bo buty tracą przez ich małą wyrazistość. A szkoda. Ps. Czym jest rzeczona "Otchłań"? Edited August 28, 2013 by makowiec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raven shoes Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 następne buty będą miały ładniejsze zdjęcia obiecuję robiłem je biletem MPK nie miałem pomysłu na nazwe pomyslałem o odchłani bo kojazy mi się z z czarnym kolorem pracuje juz nad mokasynami na deske i jesli tobie makowiec się spodobają będzie to dla mnie największa pochwała P.s języki są napompowane bo tak zażyczył sobie klient nie jest to stosowane w butach już z kilka lat teraz stawia się na prostote i smukłość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raven shoes Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 wracając do tych mokasynów chce osiągnac podobny efekt ale chcę zrobić dłuższy nosek ale wiem że może to stwarzać problem przy zgięciu buta na śródstopiu ale przecież wszystko się da prawda? http://wbutach.pl/uploads/downloadedimages/24378_01_1.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Och, daj spokój. Buty robisz dla siebie i Tobie mają się najbardziej podobać. Zresztą kimże jaj jestem. Ani szewc,ani recenzent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 dziekuję za pochwałę Raven możesz zrobić dłuższy nosek robiąc podkładkę na czubku i wyszlifowac ładnie na docelowy kształt... chociaz według mnie musisz je jeszcze bardziej usportowic niz ja, bo dla mnie mokasyny na deskę, to trochę jak budyń czekoladowy z korniszonami, ale jestem naprawdę bardzo ciekaw efektu sam teraz jestem w trakcie tworzenia lekko sportowych, codziennych oxfordów, (znalazłem fajna czarną skórę, od spodu jest czerwona, więc przy otwartych brzegach może być kosmiczny efekt końcowy, obecnie sa zaćwiekowane, jak skończe to się podzielę ) więc czekam na Twoją interpretację z ciekawością Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 a swoją droga, szacun za te butki dla Ciebie! zawsze mnie rozwalaja kolesie, którzy potrafią sami zrobić sportowe buty ręcznie, to nie jest w końcu łatwe powiedz z czego zrobiłes spód? bo zdjęcia słabe, ale fajnie ten rancik Ci wyszedł naprawdę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raven shoes Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 spód robię z poligumy 7 mm ale ona ma za słaby bieznik będe z nim kombinował. moje mokasyny na deskę juz widze jutro wstawię projekt i może pierwzy raz bede robie relację z postepów ? a poza tym veer singh buty sa spoko mam nadzieję że moje interpretacja mosadynów ci sie spodoba a jesli chodzi o makowca podoba mi się twoja konstruktywna krytyka, nakreca mnie to robienia lepszych butów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 jutro wstawię projekt i może pierwzy raz bede robie relację z postepów ? Cóż to za pytanie? Fotorelacja wraz z opisem mile widziana Może wspólnie dzięki temu dojdziecie do nowych, ciekawych, lepszych, efektywniejszych rozwiązań na kolejnych powstawania buta, bo jak znam życie - zawsze da się coś poprawić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 spód robię z poligumy 7 mm ale ona ma za słaby bieznik będe z nim kombinował. moje mokasyny na deskę juz widze jutro wstawię projekt i może pierwzy raz bede robie relację z postepów ? a poza tym veer singh buty sa spoko mam nadzieję że moje interpretacja mosadynów ci sie spodoba a jesli chodzi o makowca podoba mi się twoja konstruktywna krytyka, nakreca mnie to robienia lepszych butów spróbuj może z tego http://www.hurtszewski.com/wierzchnik-flekowa-jodeka-kolor-czarny-p-3005.html są tez wersje 3mm, na styrogumowy spód dać tą jodełkę i myslę że będzie cacy ja z tej gumy często robiłem spody, tudzież zelówki do sportowych butów i fajne efekty były, a jak Ci się zetrze za pół roku, to se wymieniasz na nówke i jest git, chociaż to jest bardzo trwały materiał a sam rant z czego jest, ze styroguma jakiegoś czy gotowy? i powiedz mi jeszcze na jakim kopycie go ćwiekowałeś, ciekawi mnie to w jaki sposób taka szerokość Ci fajnie wyszła... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raven shoes Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 dzięi wielkie za tą jodełkę ale to nie jest styroguma nie? pracowałem na deskorolce za bardzo się ściera.. rant robię z poligumy 2 mm jest ok pracuje nad wulkanizacją jej kopyto zamówiłem w firmie olmar ale dużo mi zajeło czasu żeby doprowadzić je do takiego kształtu jaki by mnie zadowalał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 dzięi wielkie za tą jodełkę ale to nie jest styroguma nie? pracowałem na deskorolce za bardzo się ściera.. rant robię z poligumy 2 mm jest ok pracuje nad wulkanizacją jej kopyto zamówiłem w firmie olmar ale dużo mi zajeło czasu żeby doprowadzić je do takiego kształtu jaki by mnie zadowalał nie to jest guma z tego samego materiału co fala, tylko ta ma fajniejszy bieznik i jest grubsza no pewnie z tym kopytem to miałes przeprawę, bo się raczej takich nie kupi szerokich... pewnie jakiesik nakładki robiłeś... nie no efekt jest! ale to tylko dowód na to, że jak się chce coś porządnie zrobić, to trzeba temu poświęcić mnóstwo czasu i pracy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts