Popular Post veer-singh Posted August 26, 2013 Popular Post Report Share Posted August 26, 2013 więc wrzucam i ja pierwsze butki które zrobiłem od podstaw. właściwie to jest trzecia para tego modelu, pierwsze dwie była szare (ale zdjęcia mam tylko gotowych, nie robiłem żadnych w trakcie powstawania), a te chciałem zrobić bardziej szalone pomysł wziął się stąd iż zakupiłem rok temu w pewnej sieciówce proste fajne lekkie mokasyny, które złochałem jak nie wiem przez rok ich użytkowania i postanowiłem, iż nowych kupować nie będę, a zrobię sobie podobne. więc przystapiłem do pracy... zdjęć wszystkich nie mam jak szyłem cholewki, bo se zapomniałemk niestety... nastepnym razem zrobie pełny reportaż... najpierw był demontaż, sprułem buta na części pierwsze, odrysowałem cholewkę w 5 elementach, trochę zmodyfikowałem, zszyłem - wygladał całkiem nieźle zaćwiekowałem go na noc, tylko zrobiłem powazny błąd (ale nie miałem wyjścia) zaćwiekowałem go bez brandzla... :/ tak, wiem, kajam się... ale powód tego był taki iż miałem za male kopyto i musiałem na pięcie dorobić nakładki żeby rozmiar się zgadzał. a poza tym kształt czubka był nieco inny, zbyt szpiczasty i nie pasowałby... tak to mniej więcej wyglądało... [/url] później zdjąłem cholewke, a że skórka miękka, to z łatwością wkleiłem brandzel na gotową cholewkę... zaraz się pioruny posypią, ale no cóż, pierwsza para, to mi wolno gafy robić później wkładki a później zrobiłem coś co nie wiem czy do końca było dobre, bo but jest troszke za sztywny przez to, wygodny, ale sztywny, wyciąłem z grubej krówki podeszwe i przykleiłem jako pierwsza warstwę spodu: i zabiłem czubki i pięty texami wypełniłem w środku fintexem, nie miałem mastyksu, korka ani nic takiego, w naszym zakładzie tylko się buty naprawia, a ja trochę po godzinach odstaję od normy, więc materiałów jako tako produkcyjnych nie miałem... na koniec spody ze styrogumy 6" i butki gotowe prosze o komentarze i jakąś sensowną krytykę co do wykonania, kolorystyki i ogólnie tej chińskiej metody jaką przyjąłem a tutaj zdjęcia prototypu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Jaka była różnica długości kopyta do długości stopy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted August 27, 2013 Author Report Share Posted August 27, 2013 stopa - 27,5 a kopyto 27... niby niewiele ale zawsze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Czadowe Czasem pierwsza para nie przypomina buta, a Ty się tu zamartwiasz GRATS! P.S. Fotki pakuj bezpośrednio na forum, bo ciężko przegląda się na serwisach zewnętrznych. Można sprawnie dodawać seriami po 10 sztuk - w punkcie nr 6 instrukcja: http://www.wbutach.pl/topic/570-faq-kierunek-poszukiwan-i-odpowiedzi-juz-zawarte/ Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 stopa - 27,5 a kopyto 27... niby niewiele ale zawsze... Myślałem, że większa różnica. Jestem ciekawy jaki efekt będzie na nodze. Tego typu modyfikacje przy zbliżonym obwodzie pięty ja bym robił z przodu a nie tyle kopyta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted August 27, 2013 Author Report Share Posted August 27, 2013 (edited) Myślałem, że większa różnica. Jestem ciekawy jaki efekt będzie na nodze. Tego typu modyfikacje przy zbliżonym obwodzie pięty ja bym robił z przodu a nie tyle kopyta. powiem tak, wszystko z nimi jest ok, jest tylko trochę za sztywny spód ale mysle, że jak trochę pochodze, to się wyrobi i już nie będę jednak tych nakładek robił bo jak załozyłem, to się jakos zgubiło te 0,5 cm i jest ok, spanikowałem troche, że będą za małe... mam pytanie do admina, skąd się na głównej ten temat wziął ? ......... Edited August 27, 2013 by veer-singh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Ktoś pewnie uznał, że zasłużył na wyróżnienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted August 27, 2013 Author Report Share Posted August 27, 2013 kurcze nie spodziewałem się... dziękuję bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 "Codzienne" mokasyny, to nie mój klimat. Mimo to gratuluję całkiem fajnej realizacji. Swoim skromnym zdaniem także raczej dołożyłbym przy palcach niż na pięcie. Mała doklejka i szlif i te "pół centa" by wyciągnęło. Ogólnie dobra robota.Zastanawiam się tylko, co wy widzicie w mokasynach? Oczywiście nic złego nie mam na myśli. Zawsze jak je widzę na myśl przychodzi mi końcówka lat osiemdziesiątych, panów w szarych swetrach w głęboki serek i podwiniętymi rękawami, w cienkim "skórkowym" krawaciku z fryzurą na czeskiego piłkarza. Mimo to czekam na kolejne realizacje i nie omieszkaj dołączyć szczegółowej fotorelacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Zawsze jak je widzę na myśl przychodzi mi końcówka lat osiemdziesiątych, panów w szarych swetrach w głęboki serek i podwiniętymi rękawami, w cienkim "skórkowym" krawaciku z fryzurą na czeskiego piłkarza. Eeeeee, nie musi tak być Mokasyny. Loafersy to jedna z ciekawszych opcji na ciepłe dni dla elegancko noszących się mężczyzn. Kilka przykładów obalających mit: Źródła: http://mrvintage.pl/...gole-stopy.html http://mrvintage.pl/...ylu-preppy.html http://mrvintage.pl/...-je-laczyc.html http://www.szarmant.pl/pitti-uomo-2011 http://mensstylepro....red-white-blue/ http://styletravelling.wordpress.com/ http://casualappreci...-moccasins.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted August 27, 2013 Author Report Share Posted August 27, 2013 "na czeskiego piłkarza" a to mi się podobało nie no ogólnie lubię mokasyny, bo nie są ani sportowe specjalnie, ani wybitnie eleganckie... dla mnie pantofel, to jest but okazyjny typowy - czytaj ślub, pogrzeb, wizyta u teściowej, a w mokasynie to się wszędzie pośmiga. raczej nie jestem za wodą w piwnicy do kompletu, ale marynarka do tego jakaś albo szalik fajny i wygląda się całkiem całkiem, ale ja się na tym nie znam, od tego jest moja żona ona zaakceptowała kolor, dobrała resztę i jest ok chociaz o wiele bardziej podobają mi się lata 80te w wydaniu kobiecym, groszki, kwiatki i baletki, ajj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 27,5 Ha Wreszcie ktoś ma jedynie słuszny administracyjnie rozmiar . Poczekam do gwiazdki, a co mi tam ? co wy widzicie w mokasynach? A co ;udzie widzą w makowcu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Ja go nie znoszę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Jakoś musisz Wg mnie jedyne słuszne ciacho wbutach .. Zaraz po makowcu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted September 10, 2013 Author Report Share Posted September 10, 2013 27,5 Ha Wreszcie ktoś ma jedynie słuszny administracyjnie rozmiar . Poczekam do gwiazdki, a co mi tam ? coś mi chcesz dać do zrozumienia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Żebyś nie wyrzucał kopyta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted September 10, 2013 Author Report Share Posted September 10, 2013 a spoko spoko, narazie jedyne które na mnie pasuje więc nie zanosi się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts