Majcia Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Witam Supreme Trade Limited Proszę o pomoc w poszukiwaniu jakiegoś nr. tel. do tej firmy w Polsce. Córka zamówiła tam buty Air-Max zapłaciła przelewem w dniu 16.08.13 a na stronie nadal pisze że status nie opłacony. Czy może ktoś zamawiał coś z tej stronki http://air-max.pl/ i wystarczy poczekać. Proszę o szybka odpowiedź i z góry dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Przestrzegamy przed zakupami w takich miejscach:Nie wiadomo gdzie znajduje się sklep, nie wiadomo jakie są dane sprzedawcy, nie wiadomo jaki jest numer telefonu do sklepu, nie wiadomo czy sklep znajduje się w Polsce, nie wiadomo czy sklep działa legalnie i czy odprowadza podatki, nie wiadomo czy sklep sprzedaje oryginalny towar ...Wczoraj mieliśmy nawet mały zgrzyt na forum w podobnym temacie:http://www.wbutach.pl/topic/93-sugestie-i-pytania-do-administratora-moderatora-oraz-nowosci-na-forum/page__st__100#entry17193Nie potrafię pomóc, ale mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni i odzyskają Panie pieniądze. Bardzo proszę poinformować nas o postępach w tej sprawie. Chcemy wytyczać wyraźne granice między uczciwymi sklepami, a naciągaczami! W internecie można robić zakupy sprawnie, bezpiecznie i bez specjalnego ryzyka, ale zanim klikniesz "Kup Teraz" zweryfikuj kilka istotnych informacji: Dla mnie wiarygodną firmą jest ta, która zawiera na aukcjach lub swoich witrynach internetowych: Dane Firmy -Nip, Regon, -Nazwa firmy, -Adres, -Telefon (najlepiej stacjonarny) -Adres sklepu na ulicy Informację o możliwości otrzymania faktury VAT Lokalizację firmy możliwą do osiągnięcia - tzn, nie "INTERNET", nie "USA", nie Hong-Kong ... Polski adres, pod który można w każdej chwili dotrzeć lub w razie problemów podać go policji. e-mail w domenie firmowej (np. sklep@e-sportowe.pl, a nie w komercyjnej, np. air-max@interia.pl) sklepy internetowe często przedstawiają swoją ofertę również na allegro - sprawdź opinie Przed zakupem zawsze można się z wiarygodnym sprzedawcą skontaktować i zapytać o źródło z jakiego pochodzi towar. Jak zacznie kręcić to można się zastanawiać. Jeśli otwarcie mówi, że współpracuje z Nike Polska, Adidas Polska, Puma Polska ... lub importuje z wiarygodnego źródła, ewentualnie pali się do okazania skanów faktur na dowód to szafa gra Dla przykładu weźmy na tapetę jedną z firm, która wspiera forum i jest jego partnerem. Ciekawe czy jest wiarygodna Adres witryny: http://e-sportowe.pl 1. Dane Firmy -Nip, Regon,-Nazwa firmy,-Adres,-Telefon (najlepiej stacjonarny)-Adres sklepu na ulicy Sklep SportowyADIDAS, NIKE, REEBOKul. Wyszyńskiego 22A73-110 Stargard Szczeciński NIP: 861-000-89-49REGON: 810776067 TELEFON: 091 391-00-65 (stacjonarny) Wszystko szybko znalazłem tu:http://e-sportowe.pl/webpage/o-firmie.html i tu:http://e-sportowe.pl/webpage/kontakt.html 2. Informację o możliwości otrzymania faktury VAT Wystawiamy faktury VAT na życzenie klienta. Wszystkie dane niezbędne do wystawienia faktury prosimy podać po złożeniu oferty w mailu Info w tym samym miejscu:http://e-sportowe.pl/webpage/o-firmie.html 3. Lokalizację firmy możliwą do osiągnięcia - tzn, nie "INTERNET", nie "USA", nie Hong-Kong ... Polski adres, pod który można w każdej chwili dotrzeć lub w razie problemów podać go policji. Sklep SportowyADIDAS, NIKE, REEBOKul. Wyszyńskiego 22A73-110 Stargard Szczeciński W zasadzie już było, ale jest tam nawet mapka i fotki sklepu: http://e-sportowe.pl/webpage/o-firmie.html 4. e-mail w domenie firmowej (np. sklep@e-sportowe.pl, a nie w komercyjnej, np. air-max@interia.pl) W razie jakichkolwiek wątpliwości, zapytań, rozterek prosimy o kontakt. Skontaktować się z nami można na kilka sposobów: -E-MAIL: sklep@e-sportowe.pl - GADU-GADU: Pomoc - GG: 9222679 -TELEFON: 091 391-00-65 Źródło:http://e-sportowe.pl/webpage/kontakt.html 5. sklepy internetowe często przedstawiają swoją ofertę również na allegro - sprawdź opinie Wpisując w wyszukiwarkę serwisu aukcyjnego "e-sportowe" otrzymuję wynik ok. 1200 aukcji na chwilę obecną:http://allegro.pl/listing/listing.php?string=e-sportoweDane firmy są, wszystko się zgadza. Na stronie "O mnie" pełna informacja:http://allegro.pl/my_page.php?uid=10426873 No dobra, ale zobaczmy czy klienci są zadowoleni:http://allegro.pl/show_user.php?uid=10426873 Zwróćmy uwagę na staż: Użytkownik od: 21.04.2008, 15:18:03 Ostatnio logował się: 31.08.2013, 12:39:20 I na istotną ikonkę przy nazwie użytkownika:Ikonka teczki oznacza, że sprzedający jest użytkownikiem konta Firma, czyli zarejestrowanym przedsiębiorcą.Jeżeli do tego firma znajduje się w Polsce to jest dobrze A same komentarze:31682 przedmioty sprzedane:31698 pozytywnych komentarzy12 neutralnych komentarzy8 negatywnych komentarzy W takiej skali ta śladowa ilość neutrali i negatywów jest wręcz niesamowicie niska!No dobra, a jak jest już negatyw, to z czego wynika? Niestety nie polecam,kupiłam, wybrałam płatne pobranie, dostałam info o wysyłce, a jak przesyłka nie dotarła sprzedający odpisał że buty mają wadę i nie może ich wysłać. Jaki morał-sprzedawca wystawia niesprawdzony i wolny od wad towar. Zawiodłam się [Odpowiedź z: sob 31 sie 2013 10:53:38 CEST] Buty sprawdzamy na etapie wysyłki. Zlecenie przesyłki zostało zrobione, natomiast pracownik sprawdzając parę znalazł poważną wadę, więc buty zostały odesłane do producenta. Przykro nam, ale złość byłaby większa gdybyśmy je nadali. Dla mnie taki negatyw ma w sumie wydźwięk pozytywny No to jeszcze na koniec sprawdźmy gwiazdki: Czy można mieć tu jeszcze jakieś wątpliwości?Takich sklepów i takich sprzedających należy szukać. Pobieżna analiza zajmuje dosłownie 2 minuty i warto je poświecić, by nie żałować. Są w Polsce dobre, uczciwe sklepy i nie tak trudno je znaleźć. Nie dajcie się naciągać! Mam nadzieję, że komuś ten prosty tutorial się przyda. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Proponuję powiadomić Policję . Jeśli nie jest to ewenement - sprawca może być znany . Potwierdzam incydent kolegi który był nawet odszedł pogniewaszy się na mnie, za fakt usunięcia takich linków . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowy Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Razem z bratem parę lat temu na Allegro wtopiliśmy po stówce prubując kupić buty. Nie dość że koleś okiwał oprócz nas jakieś paręset innych osób to jeszcze policja niestety nic nie wskórała :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaPe Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Witam, czy ktoś kupował coś w sklepie www.air-max.pl ? Jakie macie o nim opinie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
insanity Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Ktoś z Was kupował na tej stronie? Fejki czy legity? Bo cena dość dobra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Witam, czy ktoś kupował coś w sklepie www.air-max.pl ? Jakie macie o nim opinie? Zalecana szczególna ostrożność: http://www.wbutach.p...e-trade-limited Chyba wydzielę jakiś wątek w końcu na temat podejrzanych sklepów, bo problemy powracają z coraz większą siłą 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Ktoś z Was kupował na tej stronie? Fejki czy legity? Bo cena dość dobra... Podaj stronę, bo wcześniej podana nie istnieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaPe Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Podaj stronę, bo wcześniej podana nie istnieje. zapewne chodzi o www.air-max.pl w nawiązaniu do mojego posta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Jest jakiś dym niezdrowy dookoła tej strony . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
insanity Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Chodzi mi o stronę saveonshoe.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Nie znam tego sklepu, ale patrząc tak zupełnie pobieżnie: -jakiś nr telefonu podają, ale nie widzę żadnego adresu, a mail w komercyjnej domenie u mnie nie wzbudza zaufania. Tyle ode mnie. Może ktoś miał jakieś bliższe doświadczenia to podpowie coś więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
insanity Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Cena 150 zł za air maxy jest bardzo dobra, choć nie wiem, ile kosztują takie buty w sklepach w USA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Cena 150 zł za maxy wzbudza podejrzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudiusz Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 I jak sie w koncu wyjasnila ta sprawa u mnie podobna sytuacja ?? Tyle, ze ze strony jeremy-scott.pl adres wroclaw ul. Rynek 9/11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 A skąd masz adres? Na stronie sklepu nie widzę danych firmy. Jednak skoro w tym przypadku masz wiarygodny adres na terenie kraju, to chociaż masz gdzie się udać i masz dane, jakie możesz podać na policji zgłaszając zdarzenie. W przypadku wielu stron, jeżeli uda się w ogóle jakikolwiek adres ustalić to znajduje się on gdzieś na Bliskim Wschodzie, który paradoksalnie jest dość daleko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 I jak sie w koncu wyjasnila ta sprawa u mnie podobna sytuacja ?? Tyle, ze ze strony jeremy-scott.pl adres wroclaw ul. Rynek 9/11 Są zdania i pytania których czasami nie ogarniam . Bądź uprzejmy rozwinąć zdanie/pytanie . Próbując pojąć to zdanie, mam wrażenie jakbyśmy mieli się zająć jakimś twoim problemem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudiusz Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Adres mam z danych do przelewu. Wlasnie czesto jestem we wro i udam sie tam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Coraz więcej takich sygnałów do nas dociera. Koniecznie daj znać jak się sprawa zakończyła. W drugim poście zamieściłem tutorial, by trochę pomóc w prostej analizie i ocenie sklepu przed zakupem: http://www.wbutach.pl/topic/2037-opinie-o-sportowych-sklepach-internetowych-wiarygodne-czy-nie/?p=17214 Może przyda się na przyszłość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcia Posted September 1, 2013 Author Report Share Posted September 1, 2013 Jeszcze nic nie wiadomo napisali mi email że buty wysyłali 21.08 i od tego mam czekać 2-3 tygodnie. Zobaczymy co będzie. Jak nic nie przyjdzie to ide na policję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudiusz Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Moge prosic jakis kontakt? U mnie taka sama sytuacja. Tylko nawet nie odpisujaOkej. ZobaczymyMozna prosic o jakis kontakt? Mam kilka pytan chcialbym to juz jak najszybciej wyjasnic Klaudiusz nie ładuj nam tu posta za postem - odrobina skupienia - pojmuję sytuację ale proszę czekać cierpliwie na odpowiedź . AXE316 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Jeszcze nic nie wiadomo napisali mi email że buty wysyłali 21.08 i od tego mam czekać 2-3 tygodnie. Zobaczymy co będzie. Jak nic nie przyjdzie to ide na policję Skoro jest kontakt, to i nadzieja nie gaśnie. Nie zazdroszczę emocji i mam nadzieję, że będzie dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcia Posted September 3, 2013 Author Report Share Posted September 3, 2013 Witam. Dziś własnym oczom nie wierzyłem jak przyszła paczka z butami. Naprawdę myślałam że ona nigdy nie dojdzie. Na moje szczęście wszystko dobrze się skończyło buty są córka szczęśliwa I nigdy więcej nie kupię w takim sklepie to jest email do nich komtakt@air-max.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudiusz Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 I nigdy więcej nie kupię w takim sklepie teraz ja czekam na moje, pozdrawiam, tylko słaby jest z nimi kontakt, buty sa chociaz oryginalne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Dobra kochani . Adres do firmy ( bo już mi się znudziło ) Supreme Trade Holdings Limited15/b-15/f cheuk nang plaza 250 hennessy road00-000 Hong KongHK To, że ktoś ma adres netowy np suche-gacie.pl nie oznacza wcale, że rezyduje w Polsce - W Polsce kupił adres netowy ( domenę ) tyłka nie ruszając z Hong Kongu . Hong Kong - jest byłą kolonią Brytyjską jak wiadomo - więc pewnie że wszelki towar tam oferowany jest zgodny z Oryginałem . Pozdrawiam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts