Karol Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Szanowni Państwo! Pozwolę sobie przedstawić dwie skromne prace. Pierwsza, absolutnie pionierska. Prosta pochwa na nóż, który nota bene jest również mojej produkcji, i również był pierwszy... Nawet opakowanie wykonałem z papieru własnoręcznie czerpanego... Praca następna to też pochwa na nóż, tyle że mniejszy, do papieru. Wykorzystałem trzy gatunki skór. Łuski skóry frontowej, skierowane ku górze, znakomicie zapobiegają wysuwaniu się etui z kieszeni. Całość spinają złote nity. Złotem też pokryty jest logotyp. Będę wdzięczny za merytoryczną i surową krytykę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Będę wdzięczny za merytoryczną i surową krytykę. Choćbym chciał to nie potrafię Jestem pod ogromnym wrażeniem obu przedstawionych prac :respect: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted August 20, 2013 Author Report Share Posted August 20, 2013 Bardzo dziękuję za dobre słowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Witam - Kolego robisz naprawdę dobrą robotę tak trzymaj pozdr.mohican Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Jeszcze jedno nie per.pan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 pochwa nr 2 ma bardzo ciekawie dobrane skóry, wszystkie w czerni ale o różnej fakturze. Zgaduję, że te skóry to: kobra, płaszczka i jakaś jaszczurka? pozdrawiam! D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted August 21, 2013 Author Report Share Posted August 21, 2013 Drogi Damiance! Żebym to ja wiedział... Z moich zbiorów wybrałem najlepsze kawałki jakie miałem. Były cztery warstwy. Ale trzy gatunki. Ta frontowa, z łuskami, stosunkowo miękka, elastyczna, cieńka na tyle, że mogłem podkręcić krawędzie. Spodnia sztywna, szczególnie te charakterystyczne wypustki były twarde. Z tego też powodu zrezygnowałem z szycia na rzecz nitowania. Wnętrze wyłożone delikatnym nubukiem. Co do kolorów, to owszem, niby wszystko czarne, ale jednak poszczególne odcienie różniły się. Każdy kawałek miał nieco inny ton. Zupełnie inną fakturę i połysk. pozdrawiam Experta! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 1/1 Na twoim miejscu Karol promował bym się tak po całości w sieci . Prace są proste w wymowie, ale nie zrobieniu . ..Kurcze myślałem, że mnie wiele nie zaskoczy ,a tu proszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 Tak, życie zaskakuje...To chyba jeden wielki zaskok. Co do seryjności. Ludziska lubią seryjność - Mam coś z limited edition. Jestem wybrańcem, jestem identyczny jak milion innych wybrańców... Chyba już tak mamy. W końcu jesteśmy stworzeniami stadnymi, społecznymi. Tylko żal ofiar PR'owców, gdy wciskają kity niewinnemu ludowi konsumenckiemu o wyjątkowości, niepowtarzalności unikatowości danego produktu... Skala tego procederu, jego powszechność jest przytłaczająca. I co ciekawe. Że klient z większym portfelem jest zwykle bardziej naiwny niż biedak. No ale kto bogatemu zabroni być głupim... P.S. Miło mi straszliwie, że nareszie jest z Kim pogadać. Proszę jednak uważać na mnie, bo w gadaniu jestem niebezpieczny. Mogę bardzo, bardzo długo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Gdybym nie był zwyrodniałym homofobem to kto wie ....? Nie mogłeś być w tym wcieleniu kobietą ładną nawet ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 Specjalnie dla nas, zwyrodnialców, powstają takie oto cudowne produkcje filmowe... Uwaga! Ostrzegam, że to dopiero będzie solidny zaskok dla Kolegi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Hahahaha. Stary pierniku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 Ja Ciebie też...! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Jest piernik i zaraz będzie na bank makowiec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 Wszelkim odchudzaniom mówimy nasze stanowcze nie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 odchudzanie to bardzo ważny element na pewnym etapie egzystencji każdego mężczyzny - u mnie przypadł na okres po rozwodowy i wyrażony jest w ilości około 25 kilo-jednostek. Wymagany był w celu lepszego wabienia "muszek" ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 No to kolega uskrzydlony. Gustujesz w owocówkach czy tych...nooo....yyyyy....jakby tu powiedzieć żeby nikogo nie urazić....tych .. ! ...no właśnie... z lakierem metalic na "bagażniku" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 z lakierem metalic na "bagażniku" dawno się tak nie uśmiałem ;-) teraz to wiesz - pełen luz - to sobie testuje i sprawdzam które lepiej bzykają. Wariant metaliczny też przerobiłem EOT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 Fajnie to wyszło nie rozcinają ci się nici podczas wyjmowania/wkładania? a tak przy okazji to z czego zrobiłeś ostrze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted October 9, 2013 Author Report Share Posted October 9, 2013 Co do szwów. Tak szyje od wieków cały świat. I zapewne od wieków każdy kto szyje pierwszy raz zastanawia się jakim cudem to wytrzyma... Otóż wytrzymuje. Oczywiście jakby się bardzo postarać to można przeciąć szwy. Co do stali. To był przeszlifowany ręcznie (nie na szlifierce) płaskownik z typowej narzędziówki - NC6. Ostrze hartowane selektywnie. Po chyba miesiącu od wręczenia przyszłemu właścicielowi, nóż wrócił do mnie do przeostrzenia. Właściciel był łaskaw rzucać nim w drzwi od stodoły, pod którymi to drzwiami był kamienisty grunt. Efekt zabawy był taki, że nóż ledwo poznałem... Co ciekawe ostrze było stosunkowo w dobrym stanie. Czubek był cały. Tylko na krawędzi było dużo drobnych wyszerbień od uderzeń w kamienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Łaskawość ludzka widać równa jest głupocie . Pozytywna strona tego jest jedynie taka, że jest jakiś wspólny mianownik . Daj nam IP gościa sam mu zablokuję tu dostęp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts