Popular Post mohican Posted August 8, 2013 Popular Post Report Share Posted August 8, 2013 Witam po dlugiej przerwie - nie dzialo sie nic.Wtorek nadeszlo natchnienie postanowilem zrobic nowe buciki i postanowilem podzielic sie z wami swoimi wypocinami.Cholewki zrobilem z bydlecej skory o grubosci 1 mm. jest to skora z otwartym licem . Przepraszam ze moje foto relacja nie jest kompletna od poczatku ale przez dwa dni zapominalem zabrac aparatu do pracowni .Pewnych wydarzen nie da sie juz przywrocic po prostu zostaly juz zrobione..Cholewki odszyte sa po krawedzi maszynowo ,natomiast scieg gruba nitka recznie.Pas- otok zrobiony z bokow bydlecych .Nie wiem czy ta skora nie bedzie za zadka ale okarze sie w praniu.Pas doszylem recznie jak ksiazki pisza. Wkleilem miedzy podeszwe i buciki wsadzilem do praski czekam do jutra by wyschlo.Reszte bede pokazywl na biezaco .Krytyka mile widziana- do jutra pozdr. mohican 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Noooooo Paaaanieeeee ... Gitara Dawaj dalej. Będziesz je później malował czy naturalnie będą się patynowały? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Łaaaał... Niezłe buciki Ci wyszły. Widać, że nie jest to pierwsza para Twojego autorstwa. Nie wiem czy w ogóle jest się czego czepić (hahahahaah) . Nawet jeśli coś wydaje mi się, że widzę nie zamierzam nic wytykać. Sam popełniłem na butach karygodny błąd więc brzmiałoby to trochę dziwnie. Ogólnie ciekawy wzór, choć tym razem nie przypadł mi do gustu. To w sumie największy mankament jaki widzę. Ale to raczej kwestia gustu niż wykonania. Ponawiam wcześniejsze pytanie. Pomalujesz je? No i do jasnej...tej...tej...no...cholewy! Zazdroszczę warsztatu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 8, 2013 Author Report Share Posted August 8, 2013 Tak jak wykoncze podeszwe bede je patynowal wszysko pokarze ba fotach pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Hehmmmm kawał żmudnej ćieżkiej roboty gratulacje ma tylko pytanie cholewy sam szyłeś. Dla mnie cholewki to najwiekszy problem jestem jak każdy szewc lubie montaż ale szyćie mnie przerasta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 9, 2013 Author Report Share Posted August 9, 2013 Tak Schuster cholewki szylem sam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colliedundee Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Czołem Coż to za nić, którą wszywałeś pas ?? Syntetyk jakiś, czy bielona dratwa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 9, 2013 Author Report Share Posted August 9, 2013 To jest plecionka do szycia recznego na duzym nawoju 500 metrow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colliedundee Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 To jest plecionka do szycia recznego na duzym nawoju 500 metrow. .........moja ulubiona nić. Amore! Przy okazji - niezły park maszynowy, pozazdrościć. Tam maszyna słupkowa to........ ? Pfaff ? Możesz zrobic zdjęcie płyki sciegowej. Bardzo prosze! Reanimuję takiego słupa Pfaffa i brakuje mi tej plytki, chciałbym podglądnąć. A dublereczka też zacna, oj zacna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mohican Posted August 9, 2013 Author Popular Post Report Share Posted August 9, 2013 Witam ponownie chce pokazac fotorelacje wykonczenia wczorajszych bucikow.Na poczatek obszywanie pasa..Nastepnie tworzenie podeszwy,z takiego skorska wykrawam podeszwe..Po wykrojeniu podeszwy proba wypalenia logo na podeszwie.Po wypaleniu logo na podeszwe nakladam klej ,wklejam do buta i w praske chwila przerwy na papierocha. Chwila przleciala wypalilem nie jednego papierocha ale........Teraz trzeba wyrownac w miare doklejona podeszwe.Lekki szlif i buduje obcasy.po przybiciu obcasow szlifowaniu tarnik ,szklo itd.bede zabieral sie do malowania .Jak wczoraj wspomnialem pas z bokow bydlecych to porazka ta skora jest za rzadka na taki element ,ale wydaje mi sie ze powinienem pas przed wszyciem namoczyc w wodzie i stluc go mlotkiem byl by cienszy ale bardziej gesty ,ale nie od razu krakow zbudowali jak to sie mowi w koncu to moja druga para butow ktora robie .Mowia ze praktyka czyni mistrza.Poprawie sie przy nastepnych.Zaczynam malowac to robie po raz pierwszy nie wiem jak wyjdzie ale do odwarznych swiat nalezy,niech sie dzieje co chce zalaczam fotki..Jakos poszlo nie wiem czy tak powinno byc, jak na pierwszy raz chyba ujdzie w tloku. To by bylo na tyle ,w przyszlym tygodniu tak mysle ze zrobie cis nowego czekam na nowe kopytka , powinny byc we srode .Krytyka mile widziana pozdro.mohican 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 O kur....cholewka... Jak patrzę na moje wypocinki stojące "dumnie" obok monitora zaczynam mieć kompleksy. Zaczynają mną targać najniższe ludzkie instynkty. Jak się pozbieram, to może coś napiszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 :whistle: :respect: :stuart: mohican wymiatasz! Druga uszyta para i jest bajka! Świetna fotorelacja, super opis krok po kroku, co będzie pomocne, a zarazem inspirujące dla innych Forumowiczów! Ogromny SZACUN i podzięki! Dla mnie kształt kopyta całkiem OK, wzór cholewki pewnie bym zmienił, ale to już kwestia indywidualna. Patyna bardzo mi się podoba - zwłaszcza noski i pięty. Wiem, że fotki zazwyczaj trochę przekłamują efekt i na żywo zazwyczaj jeszcze lepiej to wygląda. Noż dla mnie bomba i już nie mogę się doczekać na kolejne realizacje pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 mohican nie dziwie się reakcją kolegów, sam jestem pod wrażeniem , piękna robota, Duży szacun ci się należy Ech gdybym ja miał takie maszyny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Artysta5 Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Witam Czy można u szanownego Pana zamówić takie buty? Skóra cielęca lub struś? Pozdrawiam .Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 10, 2013 Author Report Share Posted August 10, 2013 Witam Czy można u szanownego Pana zamówić takie buty? Skóra cielęca lub struś? Pozdrawiam .Paweł Pewnie tak ,ze skora strusia jest problem bo takowej nie mam, ale cieleca jest w zasiegu .Nie wiem co na to ADMIN bo forum nie jest slupem ogloszeniowym i reklama.Prosze okontakt na priv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-sportowe.pl Posted August 10, 2013 Report Share Posted August 10, 2013 Gratulacje, tym bardziej że pierwsze zlecenia lecą :0 Mam wrażenie, graniczące z pewnością, że Administracja nie ma nic przeciwko promowaniu na forum zaangażowanych w jego rozwój użytkowników i firm. Tym bardziej, że sami promują Twoją twórczość również poza forum Także bez obaw. A strusia może mieć Damian ce z ExoLeathers. Skoro są krokodyle i kajmany to może i struś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 10, 2013 Report Share Posted August 10, 2013 Potwierdzone Walczymy ze spamem, nie z prawdziwymi Forumowiczami. mohican, w swoim dziale możesz spokojnie się reklamować. Możesz również ustawić sobie banerek w stopce. W razie problemów pukaj na priv - pomogę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted August 10, 2013 Report Share Posted August 10, 2013 O kur....cholewka... Jak patrzę na moje wypocinki stojące "dumnie" obok monitora zaczynam mieć kompleksy. Zaczynają mną targać najniższe ludzkie instynkty. Jak się pozbieram, to może coś napiszę. Mam to samo zamurowało mnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DRATEWKA975 Posted August 10, 2013 Report Share Posted August 10, 2013 SZACUN KOLEGO powiem więcej FAJNA ROBOTA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 10, 2013 Author Report Share Posted August 10, 2013 Dzieki koledzy a teraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 10, 2013 Report Share Posted August 10, 2013 Robione na zlecenie czy kupiłeś w sieci? Jeśli na zlecenie to gdzie i czy byłeś osobiście oraz czy zlecenie zdalne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 10, 2013 Report Share Posted August 10, 2013 Dzieki koledzy a teraz Browar się należy ... sobota, wieczór, zatem dołączę się Zdrówko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 10, 2013 Author Report Share Posted August 10, 2013 Robione na zlecenie czy kupiłeś w sieci? Jeśli na zlecenie to gdzie i czy byłeś osobiście oraz czy zlecenie zdalne? Nie bardzo rozumiem co masz na mysli robione na zlecenie piwo czy kopyto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 10, 2013 Report Share Posted August 10, 2013 No oczywiście że kopyto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 10, 2013 Author Report Share Posted August 10, 2013 Browar się należy ... sobota, wieczór, zatem dołączę się Zdrówko To zdrówko- dzieki za odpowiedż względem skor napiszę do niego osobiscie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts