SCHUSTER LESZNO Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 Dostałem propozycje wystawienia starych maszyn i narzedzi w muzeum od kustosza jeszcze nic pewnego ale kuje żelazo puki gorące by sie nie wygłupić wstepny projekt na foto jak by jakieś sugestie prosze o komentarze podest i warsztat uważam że igła ma podobno 80 lat mam problem z doborem maszyn niewiem czy prasą i dublerką śie nie wygłupie Adlera tego z obrazu dołoże 100% noi narzędzia czego brakuje mam takich gadżetów sporo ale nie chce przesadzic 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 No niezła inicjatywa. Napisz o tym coś więcej. Gdzie i kiedy będzie można oglądać tę ekspozycję? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 Jaki okres ma przestawiać warsztat? Zobacz na daty produkcji maszyn. W necie można znaleźć. Dublerka jednak może być za "wysoko". W warsztacie? Łaciarka, ramieniowa, płaska jeśli chodzi o maszyny. Nie wydziwiałbym zbytnio. No i bez silnika tylko na pedał. oczywiście jeśli ma to być "przed" lub "zaraz po" wojenny warsztat. Jakby była ramieniowa Singera lub Adler i łaciarka spokojnie by wystarczyło. No chyba, że ma to być warsztat wchodzący w nowoczesność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colliedundee Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Królu nazareński! Skąd masz te "wanny" do prasy tellusa? Szukam takich bezskutecznie od jakiegoś czasu, bez skutku :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Czy kolega szuka tego? http://allegro.pl/narzedzia-szewskie-i3419883136.html Tajemnica pozyskiwania "fantów" przez Naszego kolegę, znanego także pod nazwą "celebryta" opisana jest w jednym z wątków. Poszukaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colliedundee Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Konkretnie, to szukam tych dwóch elementów widocznych na przedostatnim zdjęciu. Resztę, czyli prase, już mam. Dzięki za rewolucyjną czujność :-). Allegro "czeszę" nieustannie, czasem uda sie upolować coś fajnego Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted August 1, 2013 Author Report Share Posted August 1, 2013 Wystawa ma dotyczyć Ginących Zawodów wiec chyba pokazanie że szewstwo to tylko stare kopyta szpilorek szydło i dratwa może być błedem chćiałbym troche zachęcić do tego zawodu niewiem czy dojdzie do skutku narażie mam tylko propozycje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 A to zrób warsztat wczoraj i dziś. Będziesz mógł "nawciskać" ile wlezie w "dzisiejszym" razem z kombajnem. To jest dobry pomysł żeby pokazać jak zmieniło się w zawodzie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Bardzo fajny pomysł. Pokaż jak wiele zmieniło się przez te lata. Obok tradycyjnych narzędzi pokaż najnowocześniejsze maszyny, które zainteresują nie tylko pasjonatów i historyków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szewc75 Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 a ja wstawiłem właśnie stary "kombajnik" na sprzedaż....może cie zainteresuje. Poza tym przedni pomysł z tą wystawą, pogratulować tylko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colliedundee Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 (edited) a ja wstawiłem właśnie stary "kombajnik" na sprzedaż....może cie zainteresuje No, to pochwal się, zareklamuj ten kombajn (zdjęcie, link..) EDIT O.K. już znalazłem :-) Najpierw odpisałem na Twój post a potem odczytałem kolejny wątek z ogłoszeniem Edited August 9, 2013 by colliedundee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reil Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Czy znane są już szczegóły? W zasadzie najbardziej interesuje mnie gdzie i od kiedy można oglądać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts