Elan Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Witam. Dwa miesiące temu kupiłem sobie takie właśnie buciki. Wszystko ładnie, pięknie, jednak pare dni temu zauważyłem że lewy czubek się odkleja. Teraz pytanie - oddawać je na gwarancję czy nie ? Jeśli tak to jest szansa że mi je przyjmą ? Z góry dzięki za odpowiedź. Zdjęcie -- > http://www.imagebam.com/image/719a25262222644 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Cześć! Standard-pierdoła. Na gwarancję przyjmą, naprawią i będziesz miał buty jak nowe. Dobry Szewc podklei je tak, że będą trzymały lepiej niż oryginalnie klejone. W zasadzie możnaby na własną rękę odnieść do Szewca, ale chyba lepiej załatwić to na drodze reklamacji, by sklep później w razie innych problemów nie wypomniał, że obuwie było naprawiane na własną rękę i z tego względu gwarancja nie znajduje uzasadnienia. Ewentualnie możesz skonsultować ze sklepem - jak się zgodzą to naprawić u swojego Szewca, a sklep niech pokryje koszty naprawy. Opcji jak widzisz kilka jest. W tego typu przypadkach wymiana na nowe raczej nie wchodzi w rachubę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 1sport Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Zgadzam się z powyższą opinią,jak najbardziej przysługuje Ci gwarancja i jeżeli oddasz,to nie poniesiesz żadnych kosztów z tytułu naprawy,tylko będziesz musiał czekać jakieś 2 tygodnie. Szewc zrobi Ci to na miejscu i zapłacisz dosłownie grosze za podklejenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts