Popular Post difer Posted June 24, 2013 Popular Post Report Share Posted June 24, 2013 Syn rozwalił trampki, tato zrób mi trampki ale mocne!, no to zrobiłem. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Czaaadowe !!! I te podeszwy ... Z jakiej to opony? Zmieniłbym tylko logo, bo za bardzo z Converse się kojarzy. Powinieneś sygnować je własnym rozpoznawalnym logosem GRATULACJE ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 W tego typu "produkcjach" najbardziej zawsze interesuje mnie podeszwa. Z czego zrobiłeś (pomijam część z bieżnikiem - pewnie wybrałeś model z dobrym odprowadzeniem wody ). Otok z gumy czy styrogumu? Jak leżą na nodze? Troszkę zastanawia mnie taki prosty tył (ale może tak i trampki mają, a może to też kwestia perspektywy z której była robiona boczna fotka). Generalnie trampki pobudzają kreatywne myślenie. brawo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 He? Nie, no trampki pierwsza klasa. Najbardziej w dechę są podeszwy z opony zimowej. Ogólnie świetnie zrobione. Uwagi i pytania jak koledzy u góry więc nie będę powielał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Bomba !!!!! może i ja bym mojemu synowi coś takiego pyknoł mam sporo kopyt dziećiecych Maku chyba śie nie obrażisz za powielenie pomysłu ostatnio śiedzimy nad nowym projektem torebki z butami ale pewnie znajde chwile na buty dla mojego oprycha.zastanawia mnie tylko jak wykonałeś otok ????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 SOORKI nie Maku tylko Difer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted June 24, 2013 Author Report Share Posted June 24, 2013 A już myślałem że wszyscy na wczasach, jakoś pusto tu było tym bardziej miło tu was widzieć Bananetti dobrze zauważyłeś prosty tył ,to błąd w sztuce przyznaje, w założeniu miały być z szyte z tyłu jak każde trampki ale były by nudne, wymyśliłem aby napiętek i nosek jakoś się odznaczał sam naplak też był nudny dodałem zieloną listwę , niemniej jednak ta zmiana plus usztywnienie napiętka , różnica elastyczności licówki i zamszu uniemożliwił mi wyciągnięcie profilu na kopycie. w następnych będzie lepiej. Kopyto nie jest płaskie do wyrównania pod piętą jet styrogum 1 cm, na całości spodu styrogum 5mm nieco do wyrównania zeszlifowany, wtedy naklejam otok ze styrogumy wcześniej z frezowany,chociaż myślałem o vibramie czarnym z naklejonym białym paskiem a na krawędzi przeszytym do przyszwy ,na końcu zelówka źimowa ze względu na miękkość Dębica frigo 71T m+s do 180 km na godzinę znając mojego syna nie będzie się poruszał szybciej niż pierwszy bieg . SCHUSTER LESZNO działaj chłopie byle g....niane trampki mają zawrotne ceny, jak adidasy z piwniczki w Pekinie czy Honkongu, córka a nawet żona mają ochotę na moje trampki, tylko wiesz? to marny interes, a na zelówce z opony pochodzi długo, u wulkanizatora dostaniesz za frre michelina ale niewarto brać zbyt szerokiego profilu ,męczarnia przy ścinaniu. Z młodości pamiętam że trampki miałem całe lato, nigdy nie przecierała się zelówka zazwyczaj pękały na lini nosek materiał. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Kurcze, jak ja się tak naoglądam .... to może nawet zrobię trampki na gąsienicach ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 difer, chyba pobudziłeś Kolegów po fachu Miło byłoby zobaczyć kolejne realizacje - prawdziwe trampkowate z serii NAJLEPSZE BO POLSKIE ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Difer - weź mnie adoptuj co ? Buty w teren mnie się śnią - doślę oponę . Krizg się wypina na mnie "brakiem czasu" - zacznę go nie_lubić nawet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Daj spokój. Jak zapakujesz do paczki oponę od kombajnu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 W snopku . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnyBravo Posted September 25, 2013 Report Share Posted September 25, 2013 Hej, jako że to mój pierwszy post na forum... Mam na imię Sebastian, jestem z Poznania. Widzę że dużo tu jest Szewców którzy nie boją się wyzwań, więc zapytam, czy Ktoś z Was Kolegów na forum podejmie się wyzwania i zrobi buty z brezentu (Canvas), według zdjęcia? Buty z otokiem, podeszwa z ''bieżnikiem'' terenowym, za kostkę, w stylu trekking. Dziękuję i Pozdrawiam Wszystkich na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted July 28, 2018 Author Report Share Posted July 28, 2018 Trampki II. Tym razem wersja damska, tak jak Makowiec dla wify.\ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 7, 2018 Report Share Posted August 7, 2018 Sprytne, designejrskie ... żona musi być dumna! Podziwiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted August 19, 2018 Report Share Posted August 19, 2018 Rewelacyjne trampki. Czuje, że wife zadowolona. Mają w sobie taką damską zgrabność. Co tu dużo gadać. Ekstra. Ps. Jeśli już o trampkach. Ostatnio w sklepie szewskim trafilem na taśmy boczne białe, gumowe do trampek. Gładkie i wzorkowane. Włoski wyrób. Właścicielka sprowadziła kilka sztuk na próbę. Mnie udało sie kupić dwie pary. Czekam teraz na białe gumowe noski. Jak tylko dojadą będzie komplet i kto wie. Może jakieś trampki ruszę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts