Jump to content

Trampki

difer
 Share

Recommended Posts

W tego typu "produkcjach" najbardziej zawsze interesuje mnie podeszwa. Z czego zrobiłeś (pomijam część z bieżnikiem - pewnie wybrałeś model z dobrym odprowadzeniem wody ;) ). Otok z gumy czy styrogumu? Jak leżą na nodze? Troszkę zastanawia mnie taki prosty tył (ale może tak i trampki mają, a może to też kwestia perspektywy z której była robiona boczna fotka). Generalnie trampki pobudzają kreatywne myślenie. brawo

A już myślałem że wszyscy na wczasach, jakoś pusto tu było tym bardziej miło tu was widzieć :)

Bananetti dobrze zauważyłeś prosty tył ,to błąd w sztuce przyznaje, w założeniu miały być z szyte z tyłu jak każde trampki ale były by nudne, wymyśliłem aby napiętek i nosek jakoś się odznaczał sam naplak też był nudny dodałem zieloną listwę , niemniej jednak ta zmiana plus usztywnienie napiętka , różnica elastyczności licówki i zamszu uniemożliwił mi wyciągnięcie profilu na kopycie. w następnych będzie lepiej.

Kopyto nie jest płaskie do wyrównania pod piętą jet styrogum 1 cm, na całości spodu styrogum 5mm nieco do wyrównania zeszlifowany, wtedy naklejam otok ze styrogumy wcześniej z frezowany,chociaż myślałem o vibramie czarnym z naklejonym białym paskiem a na krawędzi przeszytym do przyszwy ,na końcu zelówka źimowa ze względu na miękkość Dębica frigo 71T m+s do 180 km na godzinę :D znając mojego syna nie będzie się poruszał szybciej niż pierwszy bieg :lol: .

SCHUSTER LESZNO działaj chłopie byle g....niane trampki mają zawrotne ceny, jak adidasy z piwniczki w Pekinie czy Honkongu, córka a nawet żona mają ochotę na moje trampki, tylko wiesz? to marny interes, a na zelówce z opony pochodzi długo, u wulkanizatora dostaniesz za frre michelina ale niewarto brać zbyt szerokiego profilu ,męczarnia przy ścinaniu.

Z młodości pamiętam że trampki miałem całe lato, nigdy nie przecierała się zelówka zazwyczaj pękały na lini nosek materiał.

• Like 1

• 2 months later...

Hej, jako że to mój pierwszy post na forum... Mam na imię Sebastian, jestem z Poznania.

Widzę że dużo tu jest Szewców którzy nie boją się wyzwań, więc zapytam, czy Ktoś z Was Kolegów na forum

podejmie się wyzwania i zrobi buty z brezentu (Canvas), według zdjęcia?

Buty z otokiem, podeszwa z ''bieżnikiem'' terenowym, za kostkę, w stylu trekking.

Dziękuję i Pozdrawiam Wszystkich na forum.

• 4 years later...
  • difer pinned this topic
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Rewelacyjne trampki. Czuje, że wife zadowolona. Mają w sobie taką damską zgrabność. Co tu dużo gadać. Ekstra. 

Ps. Jeśli już o trampkach. Ostatnio w sklepie szewskim trafilem na taśmy boczne białe, gumowe do trampek. Gładkie i wzorkowane. Włoski wyrób. Właścicielka sprowadziła kilka sztuk na próbę. Mnie udało sie kupić dwie pary. Czekam teraz na białe gumowe noski. Jak tylko dojadą będzie komplet i kto wie. Może jakieś trampki ruszę. 

• Like 1