luna una Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 witam jak w temacie, szukam wszelkich informacji na temat wyplatania z rzemieni, wplatania w nie roznych jakby koralikow, nie do konca chodzi mi o bransoletki, ale i to mi co nieco rozswietli moze wiecie gdzie mozna najtaniej kupic takie solidne rzemienie? chetnie tez znalazlabym kogos kto na zywo podzielilby sie ze mna swoja wiedza ...np przedstawiciel moze jeszcze nie wymarlego zawodu rymarza...takiego z wiadomosciami "starej daty" wiem ze w okolicach lodzi jest producent wszystkiego dla koni ze skory...wlasnie sa to np wyplatanie oglowia, baty itp itd ozloce za kazda informacje a za brak...no moze jednak nie uzyje bacika ....bo go ni mom jeszcze pozdrawiam wszystkich i dziekuje za cudna instrukcje jak wyplatac...tyle ze ja lakoma widzy na ten temat okrutnie jestem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 http://www.wbutach.pl/forum/216-forum-dla-skororobow-reczna-robota-w-skorze/ Tu są sami praktycy . Co do rzemienia to najlepiej sprawi się skóra kangurza bez wątpienia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Od podstaw: No, ale zapleść 8 to bym się chyba zakręcił powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luna una Posted June 8, 2013 Author Report Share Posted June 8, 2013 cudoooooo spoko ja sie czuje zakrecona juz przy 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Jeżeli masz ochotę zająć się tym na poważnie to najlepiej (najtaniej i wiesz dokładnie z czego robisz) samemu wycinać rzemienie. Są ku temu specjalne narzędzia (szukaj pod plastic lace maker albo australian stander). Najlepsze rzemienie są ze skór kangurzych, ale pod bransoletki w zupełności wystarczy skóra bydlęca. Pamiętaj tylko o tym , żeby skóra nie była zbyt gruba- moim zdaniem do plecenia to max 2mm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts