Jump to content

Recommended Posts

Guest DRATEWKA975

siodło fajna sprawa ,a w połączeniu z koniem to jest dopiero to.Ciakawi mnie czy jeżdziec moż korzystać z jasnych spodni?

Klient ponoć zachwycony :)

Przy dobrym odtłuszczeniu skóry Renovating Cream i Juvacuir trzymają piekielnie mocno - na Targach Poznańskich fachowcy z garbarni cmokali z podziwu :)

Aha - no i stosowane są często przy renowacji skórzanych kierownic, gdzie siła tarcia+pot też nie przeszkadzają takiemu wykończeniu. Z relacji klientów wiemy, iż pierwsze ślady zużycia pojawiają się po 6-12 m-cach przy intensywnym użytkowaniu (przedstawiciel handlowy). Średnio często jeżdżący starszy Pan tłucze już kierownicę 3 lata i nie ma problemu :)

Stosując Saphir Juvacuir nie ma mowy o brudzeniu spodni, dość mocno na to zwracam uwagę !!! Siodła należą do kobiet i zwracają szczególną uwagę na takie cechy jak nie brudzenie ubrań. Trochę mi to zajęło czasu bo jak widać były mocno zużyte ale efekt ostateczny zrobił wrażenie. Cytat właścicielek "spodziewały się, że będzie ładnie ale to przerosło ich oczekiwania"

Miło mi było :)

• Like 1

• 5 weeks later...

Łeee, a co tu było odświeżać, było prawie jak nowe :)

Z tym brudzeniem to jest różnie. Często same balsamy/oleje do użyte do konserwacji, w połączeniu po prostu z kurzem/brudem (to dość "brudny" sport jednak) dają "plamę". Widoczną najbardziej na jasnych bryczesach w miejscu gdzie wewnętrzna strona kolana styka się z tybinką. Nogi tam pracują dość sporo.NA 99% przypadków brudzenia u nas, to było właśnie to miejsce, a nigdy siedzisko co najlepsze. Kiedyś oklejałem nową skórą siedzisko i później je lakierowałem. Jako że właśnie tybinki się odróżniały, polakierowałem i je, po wcześniejszym odtłuszczeniu i umyciu. Farba starła się po dwóch jazdach czyli około 1,5h :) Inna sprawa, że to była jakaś spirytusowa, jaka, nie pamiętam.

Juvacuir to jednak coś innego niż farba .

Farba farbie , też nie równa .

Konia z rzędem temu kto zedrze [beeep]skiem to http://www.multirenowacja.pl/tinture-francaise-50ml-farba-do-skor-na-bazie-alkoholu-saphir-teinture.html

Owszem jak się weźmie coś podobnego http://www.multirenowacja.pl/tarrago-color-dye-double-25ml-25ml-farba-lakier-do-skor-preparer.html

To drugie na ścieranie jest podatne - ale krycie ma jednak lepsze .

• 2 years later...