nie_problem Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Renowacja siodła zrealizowana przez firmę http://www.czystybut.pl Przed: Po: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Robi wrażenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DRATEWKA975 Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 siodło fajna sprawa ,a w połączeniu z koniem to jest dopiero to.Ciakawi mnie czy jeżdziec moż korzystać z jasnych spodni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 3, 2013 Author Report Share Posted May 3, 2013 Klient ponoć zachwycony Przy dobrym odtłuszczeniu skóry Renovating Cream i Juvacuir trzymają piekielnie mocno - na Targach Poznańskich fachowcy z garbarni cmokali z podziwu Aha - no i stosowane są często przy renowacji skórzanych kierownic, gdzie siła tarcia+pot też nie przeszkadzają takiemu wykończeniu. Z relacji klientów wiemy, iż pierwsze ślady zużycia pojawiają się po 6-12 m-cach przy intensywnym użytkowaniu (przedstawiciel handlowy). Średnio często jeżdżący starszy Pan tłucze już kierownicę 3 lata i nie ma problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CZYSTYBUT.PL Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Stosując Saphir Juvacuir nie ma mowy o brudzeniu spodni, dość mocno na to zwracam uwagę !!! Siodła należą do kobiet i zwracają szczególną uwagę na takie cechy jak nie brudzenie ubrań. Trochę mi to zajęło czasu bo jak widać były mocno zużyte ale efekt ostateczny zrobił wrażenie. Cytat właścicielek "spodziewały się, że będzie ładnie ale to przerosło ich oczekiwania" Miło mi było 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 5, 2013 Author Report Share Posted May 5, 2013 Cytat właścicielek "spodziewały się, że będzie ładnie ale to przerosło ich oczekiwania" I o to chodzi ! Reszta to już detale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick555 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Łeee, a co tu było odświeżać, było prawie jak nowe Z tym brudzeniem to jest różnie. Często same balsamy/oleje do użyte do konserwacji, w połączeniu po prostu z kurzem/brudem (to dość "brudny" sport jednak) dają "plamę". Widoczną najbardziej na jasnych bryczesach w miejscu gdzie wewnętrzna strona kolana styka się z tybinką. Nogi tam pracują dość sporo.NA 99% przypadków brudzenia u nas, to było właśnie to miejsce, a nigdy siedzisko co najlepsze. Kiedyś oklejałem nową skórą siedzisko i później je lakierowałem. Jako że właśnie tybinki się odróżniały, polakierowałem i je, po wcześniejszym odtłuszczeniu i umyciu. Farba starła się po dwóch jazdach czyli około 1,5h Inna sprawa, że to była jakaś spirytusowa, jaka, nie pamiętam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Juvacuir to jednak coś innego niż farba . Farba farbie , też nie równa . Konia z rzędem temu kto zedrze [beeep]skiem to http://www.multirenowacja.pl/tinture-francaise-50ml-farba-do-skor-na-bazie-alkoholu-saphir-teinture.html Owszem jak się weźmie coś podobnego http://www.multirenowacja.pl/tarrago-color-dye-double-25ml-25ml-farba-lakier-do-skor-preparer.html To drugie na ścieranie jest podatne - ale krycie ma jednak lepsze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwardlinkowicz Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 Superos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts