Jump to content

Zbroja

SqLeatherwork
 Share

Recommended Posts

Zbroja robiona na mnie,

Hobbistycznie jeżdżę na LARP'y, i była mi potrzebna do jednej z ról (gry fabularne odgrywane w plenerze czasami przez 2-3 dni i noce)

Najprzyjemniej się tą skórę farbowało. Miałem trochę problemów żeby ja wystylizować, tak jak by wiele przeszła, ale afekt wyszedł super. Inspirowana ubiorem Włoskim w XVw.

Barwniki toledo:

czarny i czerwony mieszane w różnych proporcjach.

set4d.jpg

set3ue.jpg

set2v.jpg

set1xc.jpg

karwasz3.jpg

karwasz2.jpg

sq3np.jpg

sq2u.jpg

sq1m.jpg

Właśnie do takich gier chciał bym robić buty, stylizowane lub całkiem historyczne.

• Like 1

Oj chciał bym żeby moje zbroje pojawiły się na filmach. Może mi się to uda :)

Usłyszałem ostatnio, że ten pancerz był by idealny do odgrywania roli Makbeta w teatrze.

Jest on zrobiony dla mnie do grania na tak zwanych LARP-ach.

Ciężko wytłumaczyć co to jest. W skrócie, to rozbudowana gra w Policjantów i złodziei.

Jest to genialny sposób na spędzanie wolnego czasu dla osób w każdym wieku. Poniżej dołączam 2 linki które powinny zobrazować o co dokładnie chodzi:

http://larpfaq.larper.eu/

http://larp.polter.p...-a-co-to-c21559

Edited by SqLeatherwork

• 2 weeks later...

to je dobre, w polsce też się w to bawią?

W polce ten rynek sie bardzo rozwija, rok temu najwieksza gra była na ponad 400 osób a gier jest rocznie nawet kilkanaście.

super sprawa - aż chce się coś zamówić dla siebie. Tylko co? - nie LARPuję :(

A jeżeli chodzi o larpowanie to zawsze można zacząć, wystarczy tylko określić w jakim klimacie (świecie) chciało by sie zagrać i ma sie przekrój: gwiezdnych wojen, wiedzmina, Warhammer, steampunk, feudalna Japonia i mase innych.

Jeżeli ktoś by chciał sprobować to służe pomocą:)