lukas22 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Cześć, posiadam nowe buty z 2002 roku dałem za nie troche pieniążków.. a tu lipa rozlatują się. Najprawdopodobniej jest stary klej do tego jeszcze zostawiłem je w samochodzie gdzie była sauna i już wgl się rozkleiły. Chciałbym się dowiedzieć czy da się to skleić na dłużej? czy to raczej nie ma sensu i mam sobie je schować w gablotce.. W butach byłem raz.. i odrazu mi się odkleiła podeszwa. Jaki klej ewentualnie zastosować>? patex do butów? Czy da się tak kleić żeby klej nie ubrudził buta przy nadmiarze? np: oklejanie taśmą jak np: przy malowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Jeżeli sam nie masz doświadczenia w temacie polecam oddać je do Dobrego Szewca. Za kilka PLN podklei tak, że będą trzymały lepiej niż oryginalnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas22 Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 Tylko skąd ja mam wiedzieć który szewc jest dobry.. jeśli jakiś amator szewc ma mi to robić.. to juz wolę sobie to sam skleić. Byłem u jednego i powiedział że pewnie znowu się rozklei.. gwarancji nie daje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 No to ten nie był dobry Skoro tak, to poczekaj chwilę - może, któryś z forumowych Szewców zechce coś podpowiedzieć. Ja niestety nie czuję się tu kompetentny. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwinto Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 stary to nie klej, to ecoo podeszwa, mimo że nowe to już się skończyły (rozpoczoł się proces rozkładu), szukaj podeszwy raczej (tylko nowej) pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas22 Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 o.O buty mają dopiero 11 lat.. nie możliwe żeby podeszwa się starzała to musi być klej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Poszukaj majstra który klei chociaż na podobnym urządzeniu niewidać by guma była sparćiała wiec tylko klej puśćił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwinto Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 zrób fotkę dolnej części od strony kleju, albo zobacz czy na warstwie kleju nie ma drobnego szarego pyłku, który można palcami ścierać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas22 Posted April 29, 2013 Author Report Share Posted April 29, 2013 Guma jest dobra w 100% nie ściera się i nie kruszy się.. Chyba podejmę się tego i zrobię sobie to sam.. bo szewca nie znajdę. Wezmę stary klej potraktuję papierem sciernym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwinto Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 zanieś do dobrego szewca, jeżeli guma ok, sam nie zrobisz nie masz prasy, albo do mnie przyśli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas22 Posted March 1, 2014 Author Report Share Posted March 1, 2014 Witam ponownie:), buty były u szewca który od[beeep]ał niezłą fuszere bo bez wcześniejszego uzgodnienia zszył je do okoła myślałem że dostane zawału.. bo buty miały wartośc kolekcjonerską a teraz to już są bezwartośćiowe.. Buty leżą a ja nie wiem co mam z nimi zrobić, bo kosztowały mnie trochę.. Najgorsze jest to że po pierwszym wyjściu rozleciały się, czy to żeczywiśćie eko guma? Myślałem zeby to czymś elastycznym wypełnić i pomalować na czano żeby dało się chociaż chodzić.. ale nie wiem czy to realne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szewc24.pl Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Przepraszam za to co zaraz napiszę. Nie mogłem... spadłem z krzesła śmiejąc się z fantazji "szewca". Ja wiem, że to jest tragedia, wiele widziałem już pseudo-napraw, ale to jest w czołówce. Z drugiej strony obiektywnie patrząc ostrzegano Cię przed samoróbką, lub też doradzano znalezienie dobrego szewca, lub też nawet wysłanie butów do Kolegi SCHUSTER LESZNO. Obawiam się, że to koniec historii tych butów, przynajmniej jeżeli chodzi o w pełni oryginalne spody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas22 Posted March 20, 2014 Author Report Share Posted March 20, 2014 Polak mądry po szkodzie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Dębowski Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 ja domowo skleiłbym sam ten spód w marketach jest klej w tubce, nazywa sie "klej szewski" "budapren szewski" itp. wyczyścić łączone powierzchnie benzyną, skleić, ścisnąć i powinno trzymać ja kupiłem sobie kiedyś w venezia buty, przecena z 500zł na 200zł, wylądowały na 6 miesięcy do szafy, po dwóch miesiącach chodzenia porobiły się dziury w zelówkach, z paragonu wyparował atrament, szewc mi powiedział 50zł za naprawę więc kupiłem sobie spódy w sklepie szewskim, wyciąłem kształt zełowki, przykleiłem i sam jestem bardzo zdzwiony że w tych butach całą zimę przechodziłem;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts