Jump to content

(ANKIETA) - JAKIMI SKÓRAMI JESTEŚ NAJBARDZIEJ ZAINTERESOWANY? CZEGO POSZUKUJESZ?

Pytanie od importera skór egzotycznych!  

23 members have voted

1. 1. JAKIMI SKÓRAMI JESTEŚ NAJBARDZIEJ ZAINTERESOWANY? CZEGO POSZUKUJESZ?

• aligator / krokodyl
      11
    • kajman
      5
    • pyton
      7
    • kobra
      5
    • ropucha
      8
    • rekin
      14
    • legwan
      5
    • hipopotam
      3
    • słoń
      9
    • pekari
      1
    • jaszczurka
      9
    • łapki strusie
      8
    • łoś
      3
    • łosoś
      4
    • koń
      11

Recommended Posts

ANKIETA WIELOKROTNEGO WYBORU (Można zaznaczyć kilka odpowiedzi) !

Drodzy Forumowicze,

Jest szansa, by w Polsce pojawił się w końcu dystrybutor skór egzotycznych oferujący szeroką paletę skór i kolorów w rozsądnych cenach. Pytanie o sens i zainteresowanie. Poprosił nas o zamieszczenie ankiety, bo decyzja jeszcze nie zapadła.

Prośba o udział w ankiecie i wszelkie sugestie. Proszę jednocześnie o rozpowszechnianie linka do ankiety, wśród ludzi potencjalnie zainteresowanych - na innych forach, FB i gdzie się da. Myślę, że jeżeli będzie zainteresowanie i decyzja będzie pozytywna - może być bardzo ciekawie.

Przykładowe ceny:

Szacunkowe ceny detaliczne, zależne od zamawianych ilości:

krokodyl - od 29 pln za decymetr2 [minimalna ilość 11 decymetrów2]

hipopotam - od 22 pln za decymetr2 [minimalna ilośc 6 decymetrów]

legwan - od 20 pln za 1 cm szerokości skóry [1 skóra]

...

902210_162000580632044_50663823_o.jpg

Fotka promująca ankietę pochodzi z:

http://www.wdrugiejskorze.pl/

Przydała by się również cena strusiej łapki i rekina.

No i nie ma w ankiecie zwykłego strusia :p

Ceny zupełnie szacunkowe. Poprosiłem o kilka przykładów i tyle dostałem. Jeżeli będzie więcej to wrzucę. Natomiast cennik nie jest przygotowany, bo decyzji o starcie właściwie nie ma jeszcze. Badają rynek i zainteresowanie :)

Guest ArturM

dobrze wyliczam, że za 10cm kwadratowych krokodyla musiałbym zapłacić aż 290zł czy to moja matma jest do kitu?

Edited by ArturM

dobrze wyliczam, że za 10cm kwadratowych krokodyla musiałbym zapłacić aż 290zł czy to moja matma jest do kitu?

za kawałek 10cm x 10cm wyjdzie 29zl...chyba

fajna inicjatywa- potrzebna. Ja głosuję głównie na gady- na to będzie popyt. Jeżeli jest możliwość to proponuję sprowadzać też płaszczkę- mieczo i nożoroby się ucieszą.

skóra z konia tylko mało egzotyczna- przyjemna w obróbce i bardzo podobna do bydlęcej (za dwa, trzy dni też wprowadzamy w ofertę)

Fajny pomysł zdecydowanie. Problem z egzotykami ,z którym ja się spotkałem parokrotnie polegał na tym ze nie opłacało mi się kupować wielkiej skóry, drogiej jak diabli tylko po to zeby wykroic z niej 2 paseczki. Taka inwestycja w bardzo drogi materiał który moze lezeć w szafie przez rok średnio się opłaca. Ktos (sklep) kto byłby w stanie zainwestować sprowadzić skóry a później dystrubuować w mniejszych partiach byłby cennym zasobem na rynku :) A jak jeszcze fakturę wystawi to już w ogóle.

dodałbym jeszcze faktycznie całego strusia i kangura. Odkąd Karola wywiało lokalnie ciężko zdobyć.

Osobiście myślę, że warto spróbować. Może na początek z małą ilością i ograniczoną ofertą, do np, łapek, aligatora i jaszczurki. Szeroka oferta wiadomo, dla nas "robiących" fajna, ale dla inwestującego może być różnie, bo pewnie kupić trzeba więcej a to jednak mrożenie kasy. Ale... jakoś trzeba zarobić ten pierwszy milion :p

Dzięki AXE316 !

Dostałem świeże info i od razu pytanie:

Jeżeli chodzi o skóry z krokodyla, którymi jak widać jest największe zainteresowanie - jakie kolory najbardziej byłyby dla Was najbardziej kuszące?

• szary
  • granat
  • jeans
  • burgund
  • czarny
  • brąz

Fotki skór, o których mowa:

IMG_3516m.JPG

IMG_3515m.JPG

???