nie_problem Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 ANKIETA WIELOKROTNEGO WYBORU (Można zaznaczyć kilka odpowiedzi) ! Drodzy Forumowicze, Jest szansa, by w Polsce pojawił się w końcu dystrybutor skór egzotycznych oferujący szeroką paletę skór i kolorów w rozsądnych cenach. Pytanie o sens i zainteresowanie. Poprosił nas o zamieszczenie ankiety, bo decyzja jeszcze nie zapadła. Prośba o udział w ankiecie i wszelkie sugestie. Proszę jednocześnie o rozpowszechnianie linka do ankiety, wśród ludzi potencjalnie zainteresowanych - na innych forach, FB i gdzie się da. Myślę, że jeżeli będzie zainteresowanie i decyzja będzie pozytywna - może być bardzo ciekawie. Przykładowe ceny: Szacunkowe ceny detaliczne, zależne od zamawianych ilości: krokodyl - od 29 pln za decymetr2 [minimalna ilość 11 decymetrów2] hipopotam - od 22 pln za decymetr2 [minimalna ilośc 6 decymetrów] legwan - od 20 pln za 1 cm szerokości skóry [1 skóra] ... Fotka promująca ankietę pochodzi z: http://www.wdrugiejskorze.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArturM Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Płaszczki brakuje na liście.Super inicjatywa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick555 Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Przydała by się również cena strusiej łapki i rekina. No i nie ma w ankiecie zwykłego strusia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 15, 2013 Author Report Share Posted April 15, 2013 Płaszczki brakuje na liście.Super inicjatywa Faktycznie ... ale myślę, że są spokojnie w zasięgu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 15, 2013 Author Report Share Posted April 15, 2013 Przydała by się również cena strusiej łapki i rekina. No i nie ma w ankiecie zwykłego strusia Ceny zupełnie szacunkowe. Poprosiłem o kilka przykładów i tyle dostałem. Jeżeli będzie więcej to wrzucę. Natomiast cennik nie jest przygotowany, bo decyzji o starcie właściwie nie ma jeszcze. Badają rynek i zainteresowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArturM Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 (edited) dobrze wyliczam, że za 10cm kwadratowych krokodyla musiałbym zapłacić aż 290zł czy to moja matma jest do kitu? Edited April 15, 2013 by ArturM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 dobrze wyliczam, że za 10cm kwadratowych krokodyla musiałbym zapłacić aż 290zł czy to moja matma jest do kitu? za kawałek 10cm x 10cm wyjdzie 29zl...chyba fajna inicjatywa- potrzebna. Ja głosuję głównie na gady- na to będzie popyt. Jeżeli jest możliwość to proponuję sprowadzać też płaszczkę- mieczo i nożoroby się ucieszą. skóra z konia tylko mało egzotyczna- przyjemna w obróbce i bardzo podobna do bydlęcej (za dwa, trzy dni też wprowadzamy w ofertę) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArturM Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Dzięki za naprostowanie, bo miałem poranną pomroczność jasną po udanym weekendzie faktycznie to 29zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 ja bym dopisal jeszcze cordovan, może nie egzotyczna ale ciężko zdobyć i generalnie dość droga Prawie egzotyk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Leathers Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Fajny pomysł zdecydowanie. Problem z egzotykami ,z którym ja się spotkałem parokrotnie polegał na tym ze nie opłacało mi się kupować wielkiej skóry, drogiej jak diabli tylko po to zeby wykroic z niej 2 paseczki. Taka inwestycja w bardzo drogi materiał który moze lezeć w szafie przez rok średnio się opłaca. Ktos (sklep) kto byłby w stanie zainwestować sprowadzić skóry a później dystrubuować w mniejszych partiach byłby cennym zasobem na rynku A jak jeszcze fakturę wystawi to już w ogóle. dodałbym jeszcze faktycznie całego strusia i kangura. Odkąd Karola wywiało lokalnie ciężko zdobyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjorn Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Witam wszystkich serdecznie. Osobiście dodał bym jeszcze skóry z ryb np. (węgorz, tilapia), węży morskichi skórę z kurzych nóżek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick555 Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Osobiście myślę, że warto spróbować. Może na początek z małą ilością i ograniczoną ofertą, do np, łapek, aligatora i jaszczurki. Szeroka oferta wiadomo, dla nas "robiących" fajna, ale dla inwestującego może być różnie, bo pewnie kupić trzeba więcej a to jednak mrożenie kasy. Ale... jakoś trzeba zarobić ten pierwszy milion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiety Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 renifer i jeleń a słonia to można ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 16, 2013 Author Report Share Posted April 16, 2013 Słoń jest osiągalny jak najbardziej. Z tego co zdążyłem wczoraj ustalić - płaszczka też. Ciekawostka - dostępne mogą być również niefarbowane skóry z krokodyla, tzw "crust" - myślicie, że może to być ciekawa propozycja dla dłubiących w skórach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjorn Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Moim skromnym zdaniem jest to bardzo ciekawa opcja . Miałem kiedyś możliwość widzieć i mieć w rękach taką skórkę. Bardzo mi się podobała . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArturM Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 crust krokodyla jak najbardziej i ropuchy i płaszczki i jestem w domu;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 No to rozpowszechniam http://forum.knives.pl/index.php/topic,149169.new.html#new 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 21, 2013 Author Report Share Posted April 21, 2013 Dzięki AXE316 ! Dostałem świeże info i od razu pytanie: Jeżeli chodzi o skóry z krokodyla, którymi jak widać jest największe zainteresowanie - jakie kolory najbardziej byłyby dla Was najbardziej kuszące? szary granat jeans burgund czarny brąz Fotki skór, o których mowa: ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Ale to kusząco wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 kolory z drugiego zdjęcia wyglądają obiecująco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Ja widzę remis z rekinem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArturM Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 na liście niema, ale jest na zdjęciu kilka innych kolorów jaskrawych - na nie też będzie potem szansa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 22, 2013 Author Report Share Posted April 22, 2013 Myślę, że tak (mniej popularne pewnie na zamówienie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 22, 2013 Author Report Share Posted April 22, 2013 Ja widzę remis z rekinem A no faktycznie, oko mi się przymknęło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick555 Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Szary, czarny, brąz i granat w mojej branży. Ten co robi damskie torebki czerwoną też pewnie nie pogardzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts