Matty.P Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Witam. Zamówiłem buty które posiadają wkładke 30,5 cm. Moja stopa ma 29,5 cm. Wkladka powinna być większa o 0,5 cm jest o 1 cm. Czy są jakieś spodoby by luz w bucie z 1 cm był 0,5 cm? Czy jest możliwość, żeby nie męczyć się z butami tylko czeprać radość w chodzenia gdy są za duże o 0,5 cm? To są te buty: Proszę o pomoc, z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Witaj! To musisz ocenić sam. Jedni wolą obuwie dopasowane inni nieco luźniejsze. Dla mnie 1cm to dużo. Częściowo można to zniwelować pewnie wkładką, ale osobiście wymieniłbym buty na odpowiedni rozmiar. W za dużych, cholewka będzie się deformowała, a zapiętki mogą się przecierać, jeżeli but nie będzie trzymał się stopy. Nie ma to nic wspólnego z komfortem użytkowania pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matty.P Posted April 7, 2013 Author Report Share Posted April 7, 2013 Buty kupiłem w dobrej cenie, a w internecie nie ma mojego rozmiaru. Wolałbym je zostawić, lecz nic na siłę. Może ktoś miał podobny problem i jakoś sobie z nim poradził? Muszę się zdecydować do następnego weekendu, czy zostawić czy zwrócić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matty.P Posted April 7, 2013 Author Report Share Posted April 7, 2013 (edited) Troche pięta jest luźno. Jakie działanie ma podpiętka. Myślę o kupnie dwóch zapiętek i przyklejenie jedne wyżej i drugiej niżej i podpiętka do tego. Czy ma to sens? Jeżeli chodzi o wkładkę to musiałbym ją wymienić czy włożyć jako druga wkładka? Ktoś wie jakie są koszty wkłaki i podpiętki w sklepie? Edited April 7, 2013 by Matty.P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kocur Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Wkładka trochę powinna pomóc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DRATEWKA975 Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 witaj kolego sprawa jest banalnie prosta jak już zakochałeś sie w tych butach to ja ci pomoge Buty super . Pięta goni lata musisz wypełnić przody w obuwiu poprostu czegoś tam napchać ja zarobił bym profesjonalne wypełnienie np.z korka i pianki albo z evy ty kolego musisz sobie dać jakoś rady Jak złapiesz odpowiednią długość obuwia to powinno być lepiej , a najprostry spoób na podniesienie wkładki to poprostu ją wyciągnąć ipodkleić np.korkiem Kolego jak sie zastosójesz do powyszego to powinno być tak narka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts