Jump to content

Lacoste Delevan - Ciemna plama, oraz problem z doborem koloru.

Revanji
 Share

Recommended Posts

Witam, mam mały problem gdyż, na zgieciu moich butów pojawiła sie ciemnawa plama, naturalnie chciałbym sie jej pozbyć, mam co do tego kilka pomysłów, jednym z nich jest - Saphir Pommadier - Krem od obuwia - czy to dobry pomysł ?. Jednakże kolejnym problemem mym, jest dobór odpowiedniego koloru kremu, może to błache i śmieszne, ale ciężko mi okreslić jednoznacznie jakiej barwy są moje buty, tzn ogólnie powiedziałbym jasny brąz bądź odcienie brązu, ale to chyba zbyt prosto, stąd też moje drugie pytanie, może ktoś jest w stanie mi pomóc ? byłbym wdzięczny, no i oczywiście nie pogardzę innymi sugestiami pomysłów na usunięcie tej plamy. :)

załączam kilka zdjęć:

post-958-0-41672600-1363815349_thumb.jpg

post-958-0-26403700-1363815457_thumb.jpg

zdjęcie poglądowe

post-958-0-69529500-1363815525_thumb.jpg

Fotka nr 1 oddaje właściwy kolor, gdyż fotka nr 2 robiona w "ciemnicy", natomiast kolor producenta na fotce nr 3 , pochodzenie plamy - ciężko mi powiedzieć, wydaje mi się, że to przetarcie małe wskutek zginania w tym miejscu skóry a co za tym idzie wyblaknięcie koloru w tym miejscu ,bądź jakis dziwny zaciek( w co wątpie), gdyż plama pod wpływem wody robi się znacznie ciemniejsza, gdy schnie traci swą "ciemność i staje się mało widoczna i nie wiem co z nią począć ;)

Edited by Revanji

Rozumiem.

Proponowałbym w tym przypadku:

1. Dobrze oczyścić buty z kurzu i brudu.

2. Zastosować Renovator Cream Saphir do skór licowych

3. Pommadier Cream Saphir w kolorze 19 lub 3 (tu już mając buty przed sobą proszę ocenić, który bardziej pasuje)

... i dalej w trakcie bieżącej pielęgnacji stosować Pommadier Cream, który skórze robi dobrze, a Renovator 2-4 razy do roku.

pozdrawiam