Revanji Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Witam, mam mały problem gdyż, na zgieciu moich butów pojawiła sie ciemnawa plama, naturalnie chciałbym sie jej pozbyć, mam co do tego kilka pomysłów, jednym z nich jest - Saphir Pommadier - Krem od obuwia - czy to dobry pomysł ?. Jednakże kolejnym problemem mym, jest dobór odpowiedniego koloru kremu, może to błache i śmieszne, ale ciężko mi okreslić jednoznacznie jakiej barwy są moje buty, tzn ogólnie powiedziałbym jasny brąz bądź odcienie brązu, ale to chyba zbyt prosto, stąd też moje drugie pytanie, może ktoś jest w stanie mi pomóc ? byłbym wdzięczny, no i oczywiście nie pogardzę innymi sugestiami pomysłów na usunięcie tej plamy. załączam kilka zdjęć: zdjęcie poglądowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Witaj! Która fotka oddaje właściwy odcień skóry? Kolor na foto nr2 jest zupełnie inny niż na pozostałych Dość niewyraźnie widać tę plamę. Skąd się ona wzięła, jakie jest jej pochodzenie? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Revanji Posted March 20, 2013 Author Report Share Posted March 20, 2013 (edited) Fotka nr 1 oddaje właściwy kolor, gdyż fotka nr 2 robiona w "ciemnicy", natomiast kolor producenta na fotce nr 3 , pochodzenie plamy - ciężko mi powiedzieć, wydaje mi się, że to przetarcie małe wskutek zginania w tym miejscu skóry a co za tym idzie wyblaknięcie koloru w tym miejscu ,bądź jakis dziwny zaciek( w co wątpie), gdyż plama pod wpływem wody robi się znacznie ciemniejsza, gdy schnie traci swą "ciemność i staje się mało widoczna i nie wiem co z nią począć Edited March 20, 2013 by Revanji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Rozumiem. Proponowałbym w tym przypadku: 1. Dobrze oczyścić buty z kurzu i brudu. 2. Zastosować Renovator Cream Saphir do skór licowych 3. Pommadier Cream Saphir w kolorze 19 lub 3 (tu już mając buty przed sobą proszę ocenić, który bardziej pasuje) ... i dalej w trakcie bieżącej pielęgnacji stosować Pommadier Cream, który skórze robi dobrze, a Renovator 2-4 razy do roku. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts