difer Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Niema sprawy, jak jest robota to czas się znajdzie. Teraz na wrsztacie coś takiego,klijent chce coś takiego jako wzór ale z dobrej skóry, jeszcze sportowych nie robiłem, ale skoro takie trendy. Albo. Fotorelacja wkrótce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted March 27, 2013 Author Report Share Posted March 27, 2013 Tytułem wstępu, zakładać oczka metalowe czy nie? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Ano niezłe buty będą Ciekawe na jakich podeszwach ... Tytułem wstępu, zakładać oczka metalowe czy nie? Ja bym założył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Chyba założyć. Zawsze to jakieś wzmocnienie dziurek. Zapowiadają się nie źle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 No, no ... czekam na dalsze relacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Tytułem wstępu, zakładać oczka metalowe czy nie? Jak najbardziej - wiem iż przy wysiłku traci się "czucie w łapach" . Łatwo zniszczyć wtedy obów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest belzebub Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 jezeli juz nie chcesz oczek to załóz tyko na pierwsze tez bedzie ładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msz2 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Podeszwy zrobiłbym dwarazy szyte, na klinowym obcasie albo przyklejany otok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aSi Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Podaj jakie materiały użyłes na cholewkę? a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Co tam słychać w pracowni. Jak wyglądają buty. Pokaż jakieś foto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 ee tam, pewnie nic nie robi.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted April 25, 2013 Author Report Share Posted April 25, 2013 Makowiec sezon ogórkowy w pełni!, ciasno w warsztacie , a i rycerstwo w pole wychodzi to i bótów im trza , jest co robić , ale sportowe gotowe jako pierwsze, nalerzy traktować prototypowo. Nie jest to ,to co chciałbym robić. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 No, ale wyszło całkiem zgrabnie Grats! Ciekawe co dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 No ... . Mam pytanie czy zapiętek nie jest za wysoko - w sensie na nodze. Czy nosek bez zszycia odłaziłby? A ogólnie to gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted April 25, 2013 Author Report Share Posted April 25, 2013 Na nodze rozmiar 45 zapiętek nie jest za wysoki, stopa podnosi przód ,ale mógłby być niższy. Tyle razy doklejałem noski że tu postanowiłem je przyszyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Osobiście lubię podszywane noski. To przy obuwiu sportowym chyba najczęściej występująca przypadłość. Czy nie noski najczęściej w adidasach podklejacie Panowie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted April 25, 2013 Author Report Share Posted April 25, 2013 A jakże by inaczej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Ładny mi to prototyp. Z zazdrości właśnie zasznurowały mi się sandały . Jak tak robisz prototypy, to jak wychodzą Ci finalne wersje? Wyszło super, patrząc na to że robiłeś to ze zdjecia (przynajmniej tak zrozumiałem). Podoba mi się ten nosek i powiem szczerze, że nosek z takim "bieżnikiem" nawet na innych butach (bynajmniej nie sportowych ) mógłby sprawdzać się i wyglądać całkiem fajnie. Pytanie podstawowe, to to czy dziurki po szyciu nie będą przepuszczać wody? Wiadomo przecież, że może się zdarzyć deszcz po porannym słoneczku. Wtedy jak mniemam mokro w butach. Zaradziłeś coś na ten problem? Gratuluję świetnej roboty. Co mam więcej powiedzieć? Też tak chcę...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 Dzięki za uznanie, noski są przyklejone dodatkowo przyszyte plecioną nicią syntetyczną tak że przez jedną dziurkę przechodzą dwie mocno ją wypełniając, wątpię aby mogła tędy przedostawać się woda. Jeśli też tak chcesz podeśle ci formę i działaj. Jak wcześniej pisałem nie jest to ,to co chciałbym robić i chyba na ty poprzestanę Ciepło się zrobiło, moje trzewiczki już za ciepłe, pora coś zmajstrować letniego,może jakieś mokasynki, na pewno czarne zamszowe trzewiczki (moje ulubione) synkowi muszę machnąć coś do gajerka chyba piloty, ech! , teraz myślę o żeberkach z grila podlanych dużą ilością piwa! czego życzę wszystkim na ten weckend! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Może nie wyszły idealnie ale wg mnie jeśli na linii kostki dasz wyżej wstawkę wypiankowaną by optycznie podnieść tył cholewki będzie miodzio. Kolorystyczna poprawka spodu (może mniejszy skłon) i będzie to but, który nie tylko ja chciałbym mieć na nogach. Liczę, że wrócisz jeszcze do tego typu buta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 @difer, możesz zrobić fotkę tego kopyta? Jaki to rozmiar? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Mi z wrażenia skarpety wymiękły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted September 4, 2013 Author Report Share Posted September 4, 2013 Makowiec nie mam fotki kopyta, kopyto było zwykłe na półbut zmodyfikowane, dobudowane do formy stopy, rozmiar 45, podniesiony nosek nad palcami aby zwiększyć luz w palcach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts