Jump to content

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie i proszę o radę, gdzie mogę kupić czarne oxfordy? Miesiąc chodzenia po warszawskich sklepach i galeriach, godziny spędzone w sieci i... nic. Jedyne znalezisko to pseudo-oxfordy kowbojskie w Kazarze.

I jeszcze jedno: czy jest szansa, że zmieszczę sie w tysiącu złotych?

Za jakość skór, jakość wykonania oraz hand made tyle się płaci. Jeżeli szukasz tańszych alternatyw zainteresuj się markami: Herring, Bexley, Loake ...

Polski Nord ponoć jakościowo również całkiem przyzwoicie się prezentuje.

Loake i Bexleye sam eksploatuję od dawna i jestem zadowolony, o Herringach czytam całkiem pochlebne recenzje.

Zajrzyj koniecznie na zaprzyjaźnione forum, do działu obuwniczego:

http://forum.butwbutonierce.pl/viewforum.php?f=9

Znajdziesz tam sporo ciekawych informacji dotyczących klasycznego obuwia.

pozdrawiam

Guest belzebub

cześć mysle ze jestem ci wstanie pomóc i załatwić za niższa kase towar naprawde porządny no i oczywiście polska produkcja -reczna oczywiście

Edited by belzebub

Guest belzebub

moge tylko powiedziec ze moge takie zrobic nawet na spodzie skórzanym klijent nasz PAN, powiem wiecej nawet pozwole klijentowi wybrac rodzaj podszewki oraz rodzaj spodu :good: taki mały zarcik,

prosze o namiary priv to podesle fotosa

Guest Legato

Chętnie bym zobaczył przykłady na foto... Oczywiście chodzi mi o buty wykonane przez forumowicza Belzebuba... :p

Oj TAK ! Ja również bardzo chętnie popodziwiałbym kunszt naszego użytkownika:)

Guest belzebub

PO ZMIANACH.jpg

to oczywiście nie jest z cielaka i moze wygląd (chodzi tu o wzór) nie jest jak na zdjeciu przedstawionym przez ciebie ale zmiana skóry na cielaka i spod na skóre i efekt jest

• 5 weeks later...
Guest creative

Podłącze się do tematu,

Poszukuje butów do garnituru w stylu czarnych Oxfordów. Budżet to około 600zł. Poniżej mój typ jeżeli chodzi o wygląd (pomijam że te kosztują znacznie więcej). Mam nadzieje że pomożecie mi w doborze i uda mi się w końcu coś kupić za tą cenę.

z7616715q,akademia-mody.jpg

Guest creative

Dzięki za info,

Jeżeli Bexley to mój typ to http://www.bexley.fr/Bexley/fr/p/chaussures_ville/bellagio/richelieus?coloris=noir

Jeżeli Meermin to http://meermin.es/ficha_articulo.php?id=1920

Czy można kupić je w PL? Czy dokładając np. 200zł można upolować coś znacznie fajniejszego (mój typ to ten z foto które wstawiłem wcześniej).

Obu marek w PL nie uświadczysz raczej. Dokładając nieco, możesz rozejrzeć się za Loake, Loding, zajrzeć tu:

http://www.herringshoes.co.uk

Polatać po ebay'u.

Polecam również zajrzeć na zaprzyjaźnione forum poświęcone męskiej klasycznej elegancji:

http://forum.butwbutonierce.pl

Możliwości jest sporo :)

pozdrawiam

• 1 month later...

Ja znalazłem - w polskim sklepie, a jakże :) internetowym Oksfordy firmy Loake z ich flagowej kolekcji 1880. To Loake Aldwych Black Calf.Cena poniżej 1000 zł.A więc dla chcącego nic trudnego. Buty wykonane bardzo porządnie - miękka skóra cielęca, super wygodne. Warto podkreślić, że wyprodukowano je metodą Goodear welted. Jedyny minus to skórzane podeszwy, ja chodzę w tych butach bardzo często i już zauważyłem że się trochę zaczynają zużywać. Muszę znaleźć szewca, który mi podklei gumowe zelówki. Będę wdzięczny za polecenia dobrego szewca w Wawie. Teraz zastanawiam się na zakupem Chesterów w jasnym brązie, też z oferty Loake'a.post-1146-0-47404900-1370340529_thumb.jpg

Edited by Andy

Buty wykonane bardzo porządnie - miękka skóra cielęca, super wygodne. Warto podkreślić, że wyprodukowano je metodą Goodear welted. Jedyny minus to skórzane podeszwy, ja chodzę w tych butach bardzo często i już zauważyłem że się trochę zaczynają zużywać.

No niestety czasem to co "pieści" oczy i stopy bywa utrapieniem.

Co do butów przyszewkowych to myślałem, że na rynku raczej ciężko je spotkać a udało mi się znaleźć nawet 3 "masowych" producentów polskich tyle, że już nie są wykonywane metodą pasową.

Edited by Bananetti