Chudy Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Cześć Proszę o radę w naprawie uszkodzenia gumowego otoku skórzanych butów. But został nadepnięty rakiem przez towarzysza wspinaczki. Nie wiem jak głebokie jest nakłucie w gumie, ale jest to potencjalne miejsce przeciekania buta. Jak najlepiej zakleić/zabezpieczyć to miejsce? Każda sugestia jest mile widziana. Poniżej załączam zdjęcia uszkodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniek Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Witam Otóż mam taki problem, jakiś czas temu nie wiem w jakich okolicznościach rozciąłem sobie but. Rozcięcie na razie nie przemięka, ma około 3-4cm długości, i hmm. jakieś 1/3 mm szerokości (gdy mamy linijkę, to szerokość kreski wyznaczającej kolejne milimetry; może to lepiej zobrazuje Jak mówiłem but nie przemięka, ale boję się, że może zacząć. But jest zimowy więc z wodą (a właściwie śniegiem) ma dużo styczności. Rozcięcie znajduje się jakieś 2 cm od granicy skóry i podeszwy (gdyby było na cholewie, po prostu bym je zignorował ) i ma często styczność nawet z niewielkimi ilościami wody. Czy muszę kleić to rozcięcie, czy nie ma takiej potrzeby? Od razu dodam, że rozcięła się tylko wierzchnia warstwa skóry, gdy dokładnie się przyjrzę, widzę w rozcięciu skórę w kolorze trochę ciemniejszym od ludzkiej skóry. Z góry dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Cześć! Wstaw najlepiej fotkę obrazującą problem, a jak Majstrowie skończą ciężki tydzień pracy, odpalą browara, siądą weekendowo przed komputerem ... to może coś doradzą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19darkangel91 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Witam. Mam problem z butami Adidas, jest to chyba skóra naturalna i dzisiaj je myłem i odkryłem pęknięcie skóry. I mam pytanie czy da się to w jakiś sposób, skleić, zamaskować, cokolwiek? http://wbutach.pl/uploads/downloadedimages/255ic2f.jpg oraz http://wbutach.pl/uploads/downloadedimages/30xhnk9.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Serwus Ja samodzielnie nie podejmowałbym się tu naprawy. Dziura na wylot. Dobry Szewc powinien sobie z tym poradzić, ale poczekaj, może któryś z tych dobrych jeszcze potwierdzi lub zaprzeczy? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19darkangel91 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 No właśnie - dobry szewc. Ja niestety nie kojarzę takich w swojej miejscowości. Może ktoś z forum poleci kogoś w Poznaniu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest benek Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 mam problem, bawiąc się na weselu poczułem że "coś mnie uwiera" w bucie. Po zdjęciu rano buta okazało się że wkładka się wygina (zapada się do środka buta) tak jak powinna trzymac się na takiej jakby szynie w środku buta to ona wchodzi pod spód. Nie wiem co z tym zrobić, podkleić tą wkładkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Myślę, że to sprawa dla Szewca. Gdybyś wstawił fotkę, może któryś z naszych forumowych speców byłby w stanie coś konkretnie doradzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwinto Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 fotka to podstawa, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gryzlej Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Witam, niedawno skóra na moim glanie rozcięła się(na kańcie blachy znajdującej się na czubku) w wyniku wielokrotnych uderzeń o blachę, czy da się to jakoś naprawić, zakleić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Cześć! Bez fotki obrazującej problem, raczej nikt Ci nie podpowie. To trochę jak wróżenie z fusów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts