Jump to content

Recommended Posts

Cześć

Proszę o radę w naprawie uszkodzenia gumowego otoku skórzanych butów. But został nadepnięty rakiem przez towarzysza wspinaczki. Nie wiem jak głebokie jest nakłucie w gumie, ale jest to potencjalne miejsce przeciekania buta.

Jak najlepiej zakleić/zabezpieczyć to miejsce?

Każda sugestia jest mile widziana.

Poniżej załączam zdjęcia uszkodzenia.

post-398-0-24430900-1359051523_thumb.jpg

post-398-0-80864500-1359051563_thumb.jpg

Witam :) Otóż mam taki problem, jakiś czas temu nie wiem w jakich okolicznościach rozciąłem sobie but. Rozcięcie na razie nie przemięka, ma około 3-4cm długości, i hmm. jakieś 1/3 mm szerokości (gdy mamy linijkę, to szerokość kreski wyznaczającej kolejne milimetry; może to lepiej zobrazuje :) Jak mówiłem but nie przemięka, ale boję się, że może zacząć. But jest zimowy więc z wodą (a właściwie śniegiem) ma dużo styczności. Rozcięcie znajduje się jakieś 2 cm od granicy skóry i podeszwy (gdyby było na cholewie, po prostu bym je zignorował :p ) i ma często styczność nawet z niewielkimi ilościami wody. Czy muszę kleić to rozcięcie, czy nie ma takiej potrzeby? Od razu dodam, że rozcięła się tylko wierzchnia warstwa skóry, gdy dokładnie się przyjrzę, widzę w rozcięciu skórę w kolorze trochę ciemniejszym od ludzkiej skóry. Z góry dziękuję za pomoc :)

• 2 weeks later...

mam problem, bawiąc się na weselu poczułem że "coś mnie uwiera" w bucie. Po zdjęciu rano buta okazało się że wkładka się wygina (zapada się do środka buta) tak jak powinna trzymac się na takiej jakby szynie w środku buta to ona wchodzi pod spód. Nie wiem co z tym zrobić, podkleić tą wkładkę?