piotr-cz Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 (edited) Tym razem coś mniej traperskiego a bardziej samurajskiego Projekt „Kamikaze Wallet” rozpoczęty Ambitny plan jest taki, że docelowo będzie z tego portfel, a co wyjdzie... zobaczymy 3mm skóra tłoczona na mokro Edited January 22, 2013 by piotr-cz 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 (edited) wow! gratuluję talentu- ja boję się swivela jak ognia... boje się tylko jednego- 3mm skóry to dość grubo na portfel. Ja dałbym max. 2mm . Kibicuję i czekam na ciąg dalszy! Edited January 21, 2013 by ahaswer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr-cz Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 wow! gratuluję talentu- ja boję się swivela jak ognia... boje się tylko jednego- 3mm skóry to dość grubo na portfel. Ja dałbym max. 2mm . Kibicuję i czekam na ciąg dalszy! Nie ma się czego bać, trzeba probować Skóra ma dokładnie 2,7 mm specjalnie wybrałem taką grubą żeby tłoczenia były głębsze. Środek będzie z cieńszej. Kurcze właśnie zobaczyłem że jak wstawiałem posta to coś namieszałem i przed właściwymi zdjęciami pojawił się cytat z mojego wcześniejszego posta. Co więcej nie mam pojęcia jak to usunąć bo nie wiem jak edytować posta. Pomocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 z edycją nie pomogę- wczoraj sam się z godzinę męczyłem... Co do prób to myślę że w ciągu miesiąca się zaczną. Z tym że poskąpiono mi talentu plastycznego... Portfel szykuje się grubasek (czego osobiście nie lubię), jestem bardzo ciekaw jak wyjdzie. Póki co - miód, malina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr-cz Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 Dzięki za dobre słowo i kolejny etap Panel zewnętrzny portfela w zasadzie gotowy. Skończyłem tłoczenia, pomalowałem wzór i na koniec całość zawoskowałem... Efekt oceńcie sami 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 już wiem do kogo zgłoszę się na szkolenie z tłoczenia... bomba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 A niech to ! :hi: Rewwwelacja ! Jak próbowałem, to ten swivel czy jak mu tam zawsze mi odjeżdżał na zakrętach Ile czasu zabrało Ci opanowanie tego ustrojstwa? Aż wezmę w wolnej chwili i poćwiczę na juchcie od juchcika P.S. Jak coś trzeba edytować, dajcie cynka na priv - pomogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr-cz Posted January 22, 2013 Author Report Share Posted January 22, 2013 (edited) Ahaswer – są dużo lepsi ode mnie ale jeśli tylko będę mógł w czymś pomóc to nie ma sprawy Nie_problem – ćwiczyłem jakieś 30 minut przed akcją z portfelem reszta nauki to już praca nad kamikaze finał... Edited January 22, 2013 by piotr-cz 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Respect ! Jestem pewien, że nie jeden skorzysta z tego tutoriala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick555 Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Noooo. Zbieram szczękę. Ogólnie jesteś kozak w tłoczeniu. Nie podoba mi się wielokolorowość, chyba bym zostawił wszystko naturalne. Ale jest super, bez dwóch zdań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr-cz Posted January 22, 2013 Author Report Share Posted January 22, 2013 Nie podoba mi się wielokolorowość, chyba bym zostawił wszystko naturalne. No też miałem problem czy zostawić naturalny kolor skóry czy malować. W efekcie wygrało malowanie, ale wątpliwości zostały Nastepny zrobię bez malowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Słuszna sugestia. Lubię kolor naturalnej skóry. Ewentualnie, jeżeli malować to po całości np. w kolorze mahoniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Super sprawa! Ja bym tez nie malował na kolorowo, do rozważenia jeden kolor. pozdrawiam! Damian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts