ahaswer Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 (edited) Na początku było słowo...i projekt zamówione zostały materiały materiał na podszewkę: rozrysowany wykrój: i wycinamy elementy które malujemy (Toledo Super czarny) oto efekt- nie porywa, prawda? teraz pasta wyrównująca Floreal czarna i oto efekt: Na dzisiaj tyle Edited January 17, 2013 by ahaswer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Też nie mam czasu się ogolić haha No ciekawe jak to się skończy. Mam wrażenie, że czeka nas hollywodzkie, nudne zakończenie czyli Sukces Wiesz, jakbyś zaskoczył wszystkich, gdyby coś nie wyszło? Ludzie lubią oglądać porażki (byle nie swoje) haha Świetna recka pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 jak coś zepsuje to dam znać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Koniecznie Tylko z umiarem - nie zepsuj przypadkiem palca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Skubaniutki - nie golony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 (edited) Panowie, wkleję linka do reszty zdjęc, bo narobiłem ich teraz prawie 40 i nie chce mi się drugi raz ich wklejać http://www.facebook....05977810&type=1 mogę tylko powiedzieć, że zepsułem do tej pory palca i dwie igły. Torebeczka sie trochu juchy napiła edit: dam jedną fotę na zachętę, oto efekt końcowy dzisiejszego dnia: Edited January 20, 2013 by ahaswer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Zawartość chwilowo niedostępna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 Zawartość chwilowo niedostępna mnie działa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Zawartość chwilowo niedostępna Nie można wyświetlić żądanej strony. Może ona być chwilowo niedostępna, wybrany link może nie działać lub możesz nie mieć uprawnień do wyświetlania tej strony. Wróć do strony głównej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 krwa... a teraz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 A teraz to co innego Zawartość chwilowo niedostępna Nie można wyświetlić żądanej strony. Może ona być chwilowo niedostępna, wybrany link może nie działać lub możesz nie mieć uprawnień do wyświetlania tej strony. Wróć do strony głównej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 (edited) chcesz mi powiedzieć, że muszę jeszcze raz te foty wkleić? kryste... pora zszyć elementy ze sobą. Tutaj uświadomiłem sobie, że zapomniałem zrobić rowek pod szew przed malowaniem. więc trzeba było pomalować rowek. przygotowanie skóry do klejenia, ściąłem trochu lica żeby klej lepiej złapał za pomocą radełka wyznaczamy miejsca otworów szwu i przebijamy je szydłem. po zszyciu wygląda to tak. to samo powtarzamy zszywając tył torebki. Edited January 20, 2013 by ahaswer ujoza z napisami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Panowie, wkleję linka do reszty zdjęc, bo narobiłem ich teraz prawie 40 i nie chce mi się drugi raz ich wklejać No weź spróbuj, bo idąc tą drogą ludziom nie będzie się chciało klikać, a nie każdy ma FB Fotki tu możesz dodawać hurtem z dysku, zaznaczając po 10. Nie wstawiaj w treść posta tylko zostaw w załącznikach, tak jak się załadowało. Załadowanie 40 fotek powinno Ci zająć jakieś 40 sekund przy dobrym łączu Jak nie wiesz jak - zobacz punkt 6. http://www.wbutach.p...zi-juz-zawarte/ Jeżeli możesz ładować tylko po 1 fotce, kliknij przy generowaniu posta na dole link "Wypróbuj zaawansowany tryb wysyłania plików" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Fej fejsem ale jak widać wbutach górą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 (edited) czas na doszycie kieszonki- wycinamy dwa jednakowe elementy, które będą klapką. Wyznaczamy miejsce pod zatrzask magnetyczny wycinamy otworki... i montujemy sklejamy ze sobą dwa elementy, zostawiając niesklejoną podstawę klapki tym razem robimy rowek przed pomalowaniem z obydwu stron klapki Malujemy klapkę (Gdy nałoży się dwie warstwy farby kryje bardzo ładnie) i smarujemy pastą Floreal robimy dziurki pod szew... i szyjemy (szyję nicią SLAM 0,8mm ) wyrównujemy krawędź, wygładzamy ją i nakładamy farbę do krawędzi Orly Edited January 20, 2013 by ahaswer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Jak załapiesz hurtowe dodawanie fotek przy generowaniu posta, a proste to jest jak ... no nie wiem co ... to z przyjemnością będziesz wrzucał fotorelacje. Można wrzucić i 100 fotek, zostawić na dole posta i tylko opisywać na górze, punktując którego numeru fotki opis dotyczy, lub wstawiać kolejno w treść, ale po załadowaniu trwa to już ułamek sekundy - 1-click. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 za chwilę ogarnę podpisy do zdjęć bo się jakaś ujnia podziała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 wyznaczamy miejsce gdzie będzie klapka i tniemy skórę tak, żeby dało się włożyć ją w niesklejona część klapki dajemy kieszonkę z podszewki, całość kleimy i zszywamy... na tym zdjęciu widać tez jaki kształt ostatecznie przybrało wycięcie o tak : wyznaczamy miejsce na drugą część zatrzasku i montujemy podklejamy tył zatrzasku kawałkiem cienkiej skórki krawędzie malujemy farbą Orly dodajemy druga część kieszonki, pasek skóry , kleimy i zszywamy. po zszyciu kieszonka powinna wyglądać o tak (albo lepiej) Właśnie skończyliśmy front torebki cdn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 Czas wszyć zamek w tył torebki. Wycinamy prostokąt o wymiarach zamku o tak a w tym prostokącie wycinamy drugi podklejamy kieszonkę na to zamek. wycinamy ładnie skórę tak, aby metalowa część zamka swobodnie się nam mieściła malujemy krawędzie robimy rowek pod szew i barwimy go podklejamy od spodu zamek z kieszonką i przyszywamy go. front i tył są gotowe. Na dzisiaj tyle. Jutro będe doszywał dno 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArturM Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 świene zdjęcia i instrukcja, ale kiedy będzie dalej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted March 21, 2013 Author Report Share Posted March 21, 2013 właściwie to torebka jest już noszona- nie mogę się zebrać żeby wrzucić resztę zdjęć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArturM Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 to nowy projekt zrob, nowej torebki przy okazji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts