fallout Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 (edited) Witam, w owych butach spędziłem ostatnio kilka godzin w terenie, pierwszy raz miałem je na nogach, dziś gdy zabierałem się za czyszczenie zauważyłem takie zjawisko, jak widać na zdjęciu, konkretnie na lewym bucie. Powstało jakby dodatkowe miejsce ugięcia buta, nie wygląda to naturalnie i tutaj pytanie - czy warto z takim zjawiskiem walczyć z odsyłaniem, reklamowaniem i tak dalej? Co zrobilibyście na moim miejscu? Edited December 25, 2012 by fallout Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Jeśli to zagięcie znajduje się powyżej pięty to jest ok, gdzieś przecież but musi się poddać stopie. Ale jeśli twardość napiętków jest różna to może oznaczać wewnętrzne rozwarstwienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallout Posted December 29, 2012 Author Report Share Posted December 29, 2012 Ok rozumiem, wydawało mi się, że but w tym miejscu powinien być usztywniony na tyle, że zgięcie będzie odbywało się w wyżej, tam gdzie jest ten harmonijkowy amortyzator. Napiszę jeszcze do producenta, przed zakupem szybko i treściwie odpowiadał na pytania, może i tym razem się uda. Może tak po prostu ma być, ale wolę być w 100% pewny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest belzebub Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Nalezy sprawdzić wysokość wklejenia zakładki ( materjału utrzymującego sztywność ) być moze w poszczególnych pół parach są nie równo wklejone, w lewej pół parze jest niżej z tad powstałe zmarszczenie jesli tak jest to pdstawa do złożenia reklamacji, daj znać jak sprawdzisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallout Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 Dzięki za odpowiedzi, zbadałem sprawę i w lewym bucie faktycznie, usztywnienie jest niżej niż w prawym. Napisałem w tej sprawie do PPO Strzelce Opolskie, odpowiedź była szybka i konkretna - mam zareklamować buty. Jak się sprawa rozwiąże, dam znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest belzebub Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 jak tam zareklamowane buty czy sprawa zostala zalatwiona pozytywnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallout Posted February 5, 2013 Author Report Share Posted February 5, 2013 Wysłałem buty lekko ponad tydzień temu, czekam na odpowiedź od sprzedawcy, jak się dowiem, dam znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallout Posted February 19, 2013 Author Report Share Posted February 19, 2013 Reklamacja rozpatrzona pozytywnie, będzie nowa para. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts