nie_problem Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Chciałbym zainteresować kolejnym ciekawym wpisem na temat obuwia Blogera Mr.Vintage. Pytanie blogowe prowokacyjne w celu wywołania dyskusji, ugrzeczniłem w tytule wątku, by najpierw ustalić czy według Was, aby na pewno? Dlaczego polskie buty są brzydkie? Tytułowe pytanie chciałbym potraktować, jako rodzaj prowokacji, która mam nadzieję wywoła ciekawą dyskusję, a może i reakcję firm, bo wiem, że czytają tego bloga. Temat ten chodził za mną od dłuższego czasu, ale jakoś nie mogłem się zebrać do aktywności. Bardzo często dostaję prośby o pomoc w zakresie doboru butów. Ktoś chce kupić dobre, ładne buty w rozsądnej cenie, ale nie wie gdzie. Oczywiście najlepiej gdyby takie buty były łatwo dostępne, a więc do kupienia w każdym większym mieście, by można je było zmierzyć. Coraz częściej w przypadku takich pytań czuję się bezradny. Zacząłem się zastanawiać dlaczego. Na pewno nie jest to spowodowane słabą dostępnością butów, jako asortymentu. W każdym centrum handlowym mamy co najmniej kilkanaście sklepów wyłącznie z tym asortymentem, a obecnie także każda sieciówka ma szerokie kolekcje obuwia. Co warte pokreślenia, jest duża ilość marek polskich, których udział w rynku obuwniczym jest znaczący. Na pewno jest to większy udział niż w przypadku marek odzieżowych. ... Cały wpis: http://mr-vintage.blogspot.com/2012/12/dlaczego-polskie-buty-sa-brzydkie.html Macie w domu ładne polskie buty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacquesmich Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Chciałbym zainteresować kolejnym ciekawym wpisem na temat obuwia Blogera Mr.Vintage. Pytanie blogowe prowokacyjne w celu wywołania dyskusji, ugrzeczniłem w tytule wątku, by najpierw ustalić czy według Was, aby na pewno? Macie w domu ładne polskie buty? Odpowiadając na prowokację no pewnie, że mam poza tym to kwestia gustu jeśli idzie o piękno naszych polskich butów. Prawdopodobnie każdy znajdzie coś dla siebie pięknego Made in Poland Od 7 lat kupowałem wizytowe buty Conhpol i szczególnie lubiłem linię Blunotte. Ostatnio kupiłem Ryłko i też jestem zadowolony Sumując mam klasyczne, eleganckie buty Made in Poland i są super bo są z pięknej Polski:) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest belzebub Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 A oto moje trzy grosze do tematu. Ja posiadam bardzo duzo butów polskich marek i sa one nie tylko piekne ale tez super wygodne i każdy kto twierdzi ze w polsce nie ma doprych butów jest w błędzie. Firmy te stosuja również bardzo dobre materjały niejednokrotnie sprowadzane z renomowanych firm włoskich. Ja POLECAM POLSKI PRODUKT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 17, 2012 Author Report Share Posted December 17, 2012 Ja POLECAM POLSKI PRODUKT Jakieś konkretne marki, modele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marins Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Mamy chociażby nexx-a, czy excellent-a - pomimo nie polskiego nazewnictwa są to bodajże polskie firmy. Mało tego na liście najbogatszych Polaków mamy osobę, która jest związana z przemysłem obuwniczym, czyli jednak da się w Polsce robić biznes obuwniczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 W cytowanym wpisie z bloga Mr. Vintage można wyczytać, że polski biznes obuwniczy ma się raczej dobrze, nie ma też szczególnie krytycznych uwag co do jakości butów czy używanych materiałów. Problemem jest wygląd butów - zwłaszcza jeśli chodzi o klasyczne modele, bo w większości to co jest dostępne to niestety "pseudoklasyka". Według mnie większość dostępnych butów jest niestety brzydka. Oczywiście zdarzają się ładne klasyczne modele, ale jest ich bardzo mało. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest belzebub Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 To ty chyba dawno nie byłes na zakupach nie mówiąc o kupnie butów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 (edited) reklama skąpiec.pl czy CCC? Edited July 11, 2013 by makowiec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted July 11, 2013 Author Report Share Posted July 11, 2013 No tak się zastanawiam właśnie ... jak to interpretować. Niemal w każdym poście link do skąpca, ale tam już oferty różnych sklepów Reklama czy nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest muniek Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 PL buty są na prawde dobre jakościowo, nie robią ich jakieś małe chinskie rączki z cuchnącym klejem, tylko porządne obuwie, oczywiście nie mowie tu o czymś z targu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacDermot Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Tak przy okazji tematu, zaprezentuję jedne butki. Gino Rossi mianowicie. W sumie chyba jedne z ładniejszych jakie udało mi się widzieć w normalnym sieciowym sklepie. Kupione ze 3 lata temu na wyprzedaży. Całkiem zgrabne, na moją nogę troszkę za wąskie ale przynajmniej mają łagodny czubek i nie są wydłużonymi kajakami. Przepraszam za zdjęcia ale z fleszem było gorzej. Niestety skóra jest średnia. Cholewka marszczy i zagina się w dziwnych miejscach. Lustra mi się nigdy nie udało osiągnąć. Określiłbym jako akceptowalne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest CozyShoes Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 I to jest chyba zdecydowanie najlepsze określenie na tą markę,można akceptować ich buty. Sam miałem kiedyś jeden model- intensywnie użytkowane wytrzymały niespełna rok i dwa miesiące,ale powodów do reklamacji nie było,po prostu zostały "schodzone". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wilk Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Polskie buty tak samo jak i niepolskie bywają i ładne i brzydkie, myślę, że nie przodujemy w jakiejś szczególnej brzydocie. Oczywiście wszystko jest rzeczą gustu a i cena jest istotna, inne buty kupimy za 250-400zł a inne za 600 plus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts