nie_problem Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 Taka fanaberia mnie naszła i zastanawiam się czy ktoś coś takiego już wymyślił ... Widzę, że tak: http://www.namaste.com.pl/index.php/action,product,nr,180,id,5,sub,27.html Ale mi się nie podoba, choć cena kusi Czy kogoś wcześniej już fantazja poniosła, by wykonać wizytówkę ze skóry? Tu trochę inspiracji graficznych: http://www.wbutach.pl/topic/663-obuwnicze-i-skorzane-materialy-graficzne/#entry10800 A mi podobałaby się na przykład taka, tylko skórzana http://stocklogos.com/topic/ultimate-creative-business-cards-collection W powyższym linku sporo fantastycznych pomysłów na wizytówki - polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Każda szanująca się drukarnia kolego . Metoda najpowszechniejsza i tym samym najtańsza - tampodruk. Dowolna kolorystyka . Są i nowsze techniki - ale na proste i eleganckie wizytówki ta metoda wystarczy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 26, 2012 Author Report Share Posted November 26, 2012 Drukarnia za szycie w skórze się weźmie, bo taką fanaberię miał Admin? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Ty zwyczajnie nie wiesz a ja to wiem . Szyć to sobie sam możesz Ja mówię o nadrukach ,a ty w takim razie szwaczki szukasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 26, 2012 Author Report Share Posted November 26, 2012 Chcę 10 ręcznie robionych wizytówek dla specjalnych klientów Zazwyczaj nie mam wizytówek przy sobie - zapominam, nie biorę, nie lubię ... Czasem fajnie kogoś zaskoczyć Jest szansa, że takiej nie wywali, a pochwali się jeszcze znajomym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Tłoczenie sobie wybij z głowy - chyba że stać Cię na stempel albo dzierganie . Mało masz skórorobów u nas ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 26, 2012 Author Report Share Posted November 26, 2012 Na razie czysta teoria Już się nauczyłem, że muszę brać poprawkę no głupie pomysły, bo coraz ich więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Admini niestety tak miewają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiety Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 możesz sobie zrobić dowolny wzór stempla pod prasę nawet żeby Ci kształt wycinał ale to już koszt oko 1k 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 5, 2012 Author Report Share Posted December 5, 2012 No tak myślałem, że jak się brać za projekt to ilościowo wypadałoby uderzyć, bv się kalkulowało. Dzięki za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiety Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 ale przypomniało mi sie coś jeszcze jak chcesz zrobic sobie tylko kilka sztuk to możesz zamówić sobie matrycę z pleksi i to jest koszt około 100 pln tylko mniejsza trwałość matrycy ale na 100-200 wizytówek powinna wytrzymać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 5, 2012 Author Report Share Posted December 5, 2012 Dzięki za sugestie. To na razie fanaberia, ale za jakiś czas, kto wie Na razie choruję na nadmiar pomysłów wprost nieproporcjonalny do czasu i możliwości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Nie wiem czy są dostępne w PL żywice UV utwardzalne Na miękkie pieczęcie wiem że na Alledrogo były . Drukujesz w zaciemnieniu (czyli na czarno ) tło na bezbarwnym papierze (tak po chłopsku) Wylewasz taką żywicę i utwardzasz lampą UV przepuszczone światło utwardzi tylko to co naświetlone - kolejno upuszczasz nieco tej żywicy dla zmiany poziomu i znowu utwardzasz całość w UV - (tą samą co sprawdzasz banknoty które upychasz w skarpetce ) Efekt jest dokładnie taki sam (tylko twardość inna ) jak przy wyrobie pieczątek - masz stempel jaki sobie tylko wydziergasz w PS lub CD Tak mi się przypomło po uwadze Świętego . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts