MK Leathers Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Dwa grubasy do konkretnych klamerek. Trochę reklamy albo może recenzji ;)kolorek czerwony to alkoholowy Saphir Tinture Francaise. Fajnie włazi w skórę i daje intensywny jak widać efekt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Cholera, tego pierwszego to się boję Czerwień fajnie wyszła - czym wykańczałeś po malowaniu tinturą? Nie wiem czy dobrze widzę, ale wydaje mi się, że nie jest jednolicie? Chyba, że to efekt zamierzony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Leathers Posted November 12, 2012 Author Report Share Posted November 12, 2012 Nie jest jednolicie i faktycznie nie miało być. Co do wykończenia, neatsfoot oil na całość, mizdra wygładzona Tan Kote (Fiebings), krawędź gum tragacanth (Eco - flo) i na koniec tłuszcz do skór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Dzięki za info. Świetnie gra czarny z czerwonym Gdybyś któregoś dnia chciał jednolity efekt osiągnąć spróbuj wykończyć Juvacuirem po tinturze. No, ale w zasadzie na jednolitym mi nie zależy - czekam na patynowane paski Inspiracja: Po ściągnięciu wykończenia: I malowanie - w użyciu tintury (żółta bazowa, zielona, brąz, czarna): Wykończenie kremem i woskiem na wysoki połysk: http://engrandepompe...r-des-jl-ludlow Co myślisz? Da się na pasek przełożyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Leathers Posted November 12, 2012 Author Report Share Posted November 12, 2012 Dzięki! Da się na pewno. Robiłe kiedyś rekonstrukcję paska do karabinu i ostatnio dwa surowe zegarkowe generalnie wszystko od zera więc barwić można jak się chce. Fajny efekt dają też wodne warby eco-flo, bo chłoną nierówno dając ciekawe niepowtarzalne efekty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Wow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts