nie_problem Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Szybka akcja reanimacyjna, bo czas nie współpracuje ostatnio Obiekt dostarczony w stanie "beznadziejnym" po niewłaściwej impregnacji i wyglądał tak. Buty Helly Hansen The Forester z 2 rodzajów skór: Dodam tylko, że buty obejrzał "fachowiec" z papierami rzeczoznawcy i stwierdził, że nic z tym się nie da niestety zrobić. Buty po zastosowaniu środka Renomat Saphir (uwaga na ostry zapach - stosować w dobrze wentylowanych pomieszczeniach lub na zewnątrz): Natłuszczenie i wykończenie Saphir Pommadier Cream: W sumie 10 minut. Buty jeszcze do dopieszczenia, ale ... no ... czas W zasadzie to ja w ogóle bym je przemalował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 Inny przykład: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Do Helly Hansenów nie stosujcie aerozoli - skóry z jakich są wykonane są świetne, ale nie współpracują zazwyczaj z protectorami w sprayu. Na elementy licowe najlepiej Saphir Pommadier Cream Na nubuk olejowany - Saphir Onguent lub Tucan, ale przy Tucanie miej świadomość efektu (zlicowanie i przyciemnienie skóry): http://www.wbutach.pl/topic/216-konserwacja-i-impregnacja-tluszczowa-skory-nubuk-na-przykladach/page-4#entry18587 Renowacja po niewłaściwej impregnacji tym razem dokonana za pomocą Saphir Creme Universelle + Saphir Pommadier Cream Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maga Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Witam. Mam nowe kozaki w kolorze jasnego bązu i wylałam na jeden z nich olej jadalny. Myłam ,ale wiadomo nie umyłam .Mam piekną plamę .Może można coś z tym zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 12, 2013 Author Report Share Posted December 12, 2013 Zupełnie w ciemno próbowałbym tak: Odplamiacz Hussard na plamę Renomat po całości Pommadier Cream w kolorze Chyba, że obrażenia będą zbyt poważne, by wyrównać je kremem - wtedy przed Pommadierem - Juvacuir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts