Jump to content

AmmoStrap

Igor
 Share

Recommended Posts

Generalnie z paskami do zegarków sprawa wygląda tak że można je robić ze wszystkiego co jest zrobione ze skóry i nie tylko ze skóry :)

Jest jak dla mnie specjalny rodzaj pasków który nazywa się AmmoStrap, polega to na wykonaniu pasków ze starych wojskowych ładownic albo kabur od albo pasów do spodni albo innych starych rzeczy najlepiej z czasów wojny. Najlepiej jak widać ślady po starych szwach, pieczątki itd

Najlepiej takie paski wyglądają w romiarze 24mm i szerzej i na zegarkach Panerai. Jest kilku znanych w świecie Paneristi wykonawców Ammo np TedSu

https://teddy-straps...traps_c_21.html

Mi się ostatnio tak przytrafilo że zrobilem kilka takich poniżej zdjęcia ostatniej wysyłki do Niemiec ale tu będę zamieszczał zdjęcia innych Ammo które popełnię (koszty u mnie są dużo niższe niż tych pasków z linka :D )

dsc0707c.jpg

dsc0702m.jpg

dsc0706ma.jpg

• Like 1

Wg mnie bomba tak samo :)

Klimat przemiły .

Wykonanie świetne .

Przywalam, się jedynie do nie wypolerowania krawędzi - ale i to kwestia gustu :)

jeżeli chodzi o krawędzie to jak dla mnie to właśnie ten surowy klimat paskow podkreśla

ale tooczywiście kwestia gustu

• 4 weeks later...

no to w temacie pasków ammo pokaże od początku jak wygląda u mnie proces przygotowania skóry do wykonania pasków

tak wyglądał zakup starych ładownic i pasek

dsc0720kw.jpg

dsc0729tz.jpg

tak wyglądało to po rozpracowaniu :)

dsc0726h.jpg

a tak w trakcie płukania i mycia mydłem do skóry

dsc0726h.jpg

• Like 1

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

jak mówiłem że jeszcze nie koniec proszę jeszcze jeden powstał tym razem z czarną nitką, zbytnio mi się ten pomysł nie podobał ale jak to się mówi "naś klient naś pan" :) wyszło całkiem fajnie. zaraz powiecie że taki surowy że krawędzie brzydkie ale taki ammo ma być

dsc0766k.jpg

dsc0760y.jpg

dsc0756c.jpg

dsc0755cu.jpg

dsc0750bj.jpg

dsc0747a.jpg

dsc0744mg.jpg

• Like 1

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 years later...