Igor Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Generalnie z paskami do zegarków sprawa wygląda tak że można je robić ze wszystkiego co jest zrobione ze skóry i nie tylko ze skóry Jest jak dla mnie specjalny rodzaj pasków który nazywa się AmmoStrap, polega to na wykonaniu pasków ze starych wojskowych ładownic albo kabur od albo pasów do spodni albo innych starych rzeczy najlepiej z czasów wojny. Najlepiej jak widać ślady po starych szwach, pieczątki itd Najlepiej takie paski wyglądają w romiarze 24mm i szerzej i na zegarkach Panerai. Jest kilku znanych w świecie Paneristi wykonawców Ammo np TedSu https://teddy-straps...traps_c_21.html Mi się ostatnio tak przytrafilo że zrobilem kilka takich poniżej zdjęcia ostatniej wysyłki do Niemiec ale tu będę zamieszczał zdjęcia innych Ammo które popełnię (koszty u mnie są dużo niższe niż tych pasków z linka ) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Bomba Lubię takie klimaty Ceny z linka faktycznie wypozycjonowane dość wysoko, ale może to świadczyć o tym, że jest zapotrzebowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Wg mnie bomba tak samo Klimat przemiły . Wykonanie świetne . Przywalam, się jedynie do nie wypolerowania krawędzi - ale i to kwestia gustu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 Wg mnie bomba tak samo Klimat przemiły . Wykonanie świetne . Przywalam, się jedynie do nie wypolerowania krawędzi - ale i to kwestia gustu jeżeli chodzi o krawędzie to jak dla mnie to właśnie ten surowy klimat paskow podkreśla ale tooczywiście kwestia gustu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Spoko . W sumie to chyba jedno z niewielu miejsc gdzie o gustach na luzie dyskutują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 Ale ja jestem spokojny Wszystko jest kwestia gustu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 No dobra - poddaję się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koifishleather Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Igor - Fajne pachy. Ja takich nie robie bo mi zwykle krawędź równo nie wychodzi więc tym bardziej doceniam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted November 29, 2012 Author Report Share Posted November 29, 2012 no to w temacie pasków ammo pokaże od początku jak wygląda u mnie proces przygotowania skóry do wykonania pasków tak wyglądał zakup starych ładownic i pasek tak wyglądało to po rozpracowaniu a tak w trakcie płukania i mycia mydłem do skóry 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Ciągnij dalej - wreszcie coś ciekawego - bo w panelu admina zaczynamy pier... bez sensu chyba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Aha ... takie buty. Trochę jak po grzybobraniu Ciekawe jak to się rozwinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted December 10, 2012 Author Report Share Posted December 10, 2012 kilka zdjęć po umyciu rozprutych ładownic nie mam zbytnio czasu by coś z tego wykonać ale postaram się do końca roku coś ciekawego zmajstrować 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Wiadomo jaki jest rocznik tych ładownic? Ciekawe co przeżyły. Żeby, któraś mogła opowiedzieć ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted December 17, 2012 Author Report Share Posted December 17, 2012 z tego czegoś z postów powyżej powstały dwa paski 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 No i kurczę fajnie ta historia się kończy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted December 17, 2012 Author Report Share Posted December 17, 2012 No i kurczę fajnie ta historia się kończy oj tam się kończy jeszcze pełno skóry zostało i kilka ciekawych rzeczy z tego się zrobi cdn........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Oczekiwany efekt prowokacji No miałem, nadzieję, ze to początek dopiero haha Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted January 9, 2013 Author Report Share Posted January 9, 2013 mała zmiana nastąpiła w wyglądzie jednego z wczesniej zrobionych ammo przed po 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Nabrał wdzięku . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted January 31, 2013 Author Report Share Posted January 31, 2013 jak mówiłem że jeszcze nie koniec proszę jeszcze jeden powstał tym razem z czarną nitką, zbytnio mi się ten pomysł nie podobał ale jak to się mówi "naś klient naś pan" wyszło całkiem fajnie. zaraz powiecie że taki surowy że krawędzie brzydkie ale taki ammo ma być 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Klient chce, klient ma Mi tam czarne przeszycia tu nie przeszkadzają. Fajne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 no i ciąg dalszy tym razem 22mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forester Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Paski z historią - świetne. Bardzo mi się podobają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted April 25, 2013 Author Report Share Posted April 25, 2013 (edited) no i nowy material jest Edited April 25, 2013 by Igor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobrawatchstrap Posted March 2, 2018 Report Share Posted March 2, 2018 Hi guys, love your straps, I have started myself making some straps, not from ammo pouches but from rifle slings.... AK47 rifle slings, same patina, same theme.... Let me know what you think. Sorry for using English but I’m from Canada...Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts