Kuzyn Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Wrzucam kilka starych fotek butów różnorakich, nie są one za udane no ale jak juz jestem na forum... i kilka starych prototypów, pojedyńcze buty te ostatnie są właśnie zrobione z dętki rowerowej, totalna porażka, jedne z pierwszych moich butów a i but sznurek, też totalny niewypał 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 OOOOOOooooooo ... Ale historia ... Z którego roku są pierwsze egzemplarze? W ogóle to dętki i sznurki dla mnie wygrywają zawody Czy w sznurkach dało się chodzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzyn Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 heh w sznurkach nie dało się chodzić, za to dętki śmigały pierwsze egzemplarze hmmm, zacząłem ponad rok temu więc to jakoś z 2011, ale nr 1 jest mój pierwszy but gdzie podeszwa jest z wycieraczki gumowej, jak znajdę zdjęcie to udostępnię a i te pseudo eleganckie ale na żywo wyglądają lepiej , choć szycia to dziecko z podstawówki zrobiło by lepsze 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzyn Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 generalnie to były próby zrobienia butów jakiś tam, z efektem mizernym.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzyn Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 a tu jeszcze jeden szybki model wykonany niechlujnie, chciałem sprawdzić jak najlepiej zrobić lamówkę, niestety słabo wyszedł tak jak otok, zrobiony z plastikowego sznurka oklejonego skórą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-sportowe.pl Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Naprawdę fajnie i widać, że daje Ci to sporo satysfakcji. Na dzień dzisiejszy ciągnie Cię bardziej w stronę sportu czy jednak elegancji? Damskie czy męskie? Myślisz o specjalizacji w jakimś kierunku czy nie chcesz się ograniczać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 heh w sznurkach nie dało się chodzić, za to dętki śmigały pierwsze egzemplarze hmmm, zacząłem ponad rok temu więc to jakoś z 2011, ale nr 1 jest mój pierwszy but gdzie podeszwa jest z wycieraczki gumowej, jak znajdę zdjęcie to udostępnię a i te pseudo eleganckie ale na żywo wyglądają lepiej , choć szycia to dziecko z podstawówki zrobiło by lepsze Oj dzieje, się dzieje. Czekam na "wycieraczkowe" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzyn Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 Wycieraczkowe będą wkrótce Nie mam jakiś konkretnego kierunku, wszystkie buty lubię a wręcz mam manie i obserwuję na ulicy, czy jak siedzę na kawie czy na piwku, jeżdżę z dziewczyną do zagłębi obuwniczych, oglądam różnego rodzaju maszyny, materiały i takie tam Chciał bym w przyszłości produkować seryjnie jakieś obuwie ale na to trzeba mieć dobry plan, kapitał, znać dobrze rynek i być niezłym cwaniakiem. Ostatnio poszedłem w kierunku obuwia bardziej "tradycyjnego" ale myślę o połączeniu obu w jedno. Z wykształcenia jestem architektem, ale praca w dużej firmie mnie trochę zmęczyła, ogólnie rzecz biorąc ta branża polska jest do bani, szukam oddechu w życiu i chciałbym rozwijać się w różnych kierunkach, buty to jedna z takich zajawek, zajmuję się też sitodrukiem, projektowaniem urządzeń sterowanych komputerowo. Lubię buty, bo nie potrzeba dużo materiału, żeby coś wykrzesać, poza tym to przedmiot codziennego użytku, tak naprawdę to druga skóra, część ciała można powiedzieć kurka ale się rozpisałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzyn Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 a tu wycieraczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-sportowe.pl Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Dasz radę, ale proponuję specjalizację, by osiągnąć jak najwyzszy poziom. Najczęściej jak ktoś chce robić wszystko to niewiele robi dobrze. Pan Woźny musi znać się na wszystkim Fachowcy tylko na swojej robocie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzyn Posted November 1, 2012 Author Report Share Posted November 1, 2012 Co prawda to prawda Dokładnie trzeba skupić się na jednym konkretnie. Jednak znajomość innych dziedzin też się przydaje, żeby np. udoskonalić produkcje, ale nie wszystko naraz to fakt. Teraz pracuję nad ploterem do wycinania wykroi (jak na razie nie mam funduszy na zakup nowego) i nad sprawnym drukiem cholewek, w jakieś tam wzorki. Też robiłem próbne odlewy gotowej podeszwy, jednak wyszła słabo!! Dam sobie spokój narazie, ale matryce będę w stanie wykonać sam. Trochę ze mnie taki woźny ale lubię zgłębiać dziedziny, które mogą być przydatne. Wiadomo efekty mogą być marne ale satysfakcja bezcenna Pzdr! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 a tu wycieraczka Uwielbiam tego typu kreatywne prace - owoc nieograniczonej ludzkiej wyobraźni. SZACUN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DRATEWKA975 Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Kuzyn ma ogromny potencjał .Podeszwy z WYCIERACZKI no prosze błagam to jest właśnie to .CO BUTY NIEMOGOĄ BYĆ SF Gwiezdne Wojny przy TWOJICH pomysłach wypadają raczej cienko a tu jeszcze jeden szybki model wykonany niechlujnie, chciałem sprawdzić jak najlepiej zrobić lamówkę, niestety słabo wyszedł tak jak otok, zrobiony z plastikowego sznurka oklejonego skórą a międzypodszewke było dać przynajmniej na przyszwe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts