mohican Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Te buty wkonalem w sierpniu tego roku, jeszcze nie mialem okazji ich pokazac wiec robie to tutaj krytyka mile widziana. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 A niech Cię ... mohican, tego się nie spodziewałem Jak to faktycznie pierwsza Twoja próba z tego typu obuwiem to dla mnie jesteś MAJSTER Ja nie jestem kompetentny, ale dla mnie sam pomysł, kolory i łączenie materiałów EXTRA Jeżeli ma iść w stronę klasyki (tak akurat lubię) to do dopracowania przede wszystkim kopyto i noski. Kopyto widziałbym tu smuklejsze, "wytalionwane" - szukając inspiracji u Januszkiewicza, Kielmana, Lobba czy innych wielkich: http://www.wbutach.p.../12-eleganckie/ I kwadratowym noskom mówię zdecydowane NIE. Początkowo myślałem, że jest z tym lepiej, ale na tej fotce wyraźnie widać kwadraturę: Oczywiście to tylko moja opinia (amatora, który nigdy nic nie uszył) SZACUNECZEK i trzymam kciuki za kolejne realizacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 (edited) Jako, że jestem kompletnym amatorem, któremu w dodatku wydaje się że coś mu się wydaje - powiem: Chociaż nie jestem wielbicielem brązów tu akurat całkiem fajnie się to komponuje. Oczywiście użyłbym innego koloru skóry ale... dlaczego nie właśnie taki? Koniec końców to TWOJE buty. To buty na zamówienie czy na własny użytek? Ręcznie robione buty - wybacz @nie_problem - to nie koniecznie buty klasyczne. Te oczywiście doskonale zrobione są klasą samą w sobie. Tu - jak mi się zdaje - jest codzienny but. Ładny, chyba jednak bardziej elegancki od zwykłego półbuta jakich wiele na nogach. Oczywiście elegancja i komfort na co dzień są wskazane. Nie oszukujmy się jednak. Nie jest to pospolite w sensie noszenia na co dzień ręcznie robionych eleganckich i nie ukrywajmy dosyć drogich butów. Kwadratowe noski wg. mnie komponują się tu całkiem fajnie. Nie wiem na ile to przemyślana koncepcja na ile kształt kopyt jakie kolega posiada, ale wyszło - jak dla mnie - całkiem fajnie. Jak dla mnie - laika - buty zrobione bardzo fajnie. Pewnie są niedociągnięcia. Mógłbym o nich mówić, kiedy przechodziłbym w nich co najmniej miesiąc. Gratuluję. To naprawdę kawałek fajnego obuwia. ps. Fajnie gdyby kolega postarał się "o małą" fotorelację z prac "konstrukcyjnych". Może przy następnych? Edited October 27, 2012 by makowiec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Jak to pierwsze twoje buty to egzamin mistrzowski masz z głowy, Moje gratulacje!.Co prawda domyślam się że nie wstałeś rano i postanowiłeś od dziś zostać szewcem?. Bardzo ładne szycie. Co prawda zgadzam sie że wytaliowne wyglądały by dodatnio ale to kwestia gustu. Mam pytanie?, nie żebym się czepiał szczegułów ale co to za pasek brązowy na środku zapiętka? Kołki w podeszwie to raczej dla ozdoby ? raz że rzadko, dwa że podpodeszwy z miękkiego wtórnika. Jak to się tu mówi szacun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Administracja czyni to samo co inni . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 28, 2012 Author Report Share Posted October 28, 2012 Witam-odpowiem dlaczego kwadratowe noski to proste w tamtej chwili nie mialem innych kopyt ;natomiast podpodeszwa jest zrobiona ze skory swinskiej bo tez innej nie mialem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzyn Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Świetne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radziobest Posted November 29, 2012 Report Share Posted November 29, 2012 Administracja czyni to samo co inni . dokładam się do tej opinii jako czwarty po prawej;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwinto Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Super wykonanie, fantastyczna kreatywność i pomysłowość, wspaniały przykład jak można zrobić coś fantastycznego z tego co jest pod ręką, Padajcie narody przed tym człowiekiem szacun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Nie śmiem powstać do dnia dzisiejszego . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwinto Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 to pewnie trudno Ci pisać na forum ale widzę radzisz sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Jestem pod wrażeniem !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DRATEWKA975 Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Jak to pierwsze twoje buty to egzamin mistrzowski masz z głowy, Moje gratulacje!.Co prawda domyślam się że nie wstałeś rano i postanowiłeś od dziś zostać szewcem?. Bardzo ładne szycie. Co prawda zgadzam sie że wytaliowne wyglądały by dodatnio ale to kwestia gustu. Mam pytanie?, nie żebym się czepiał szczegułów ale co to za pasek brązowy na środku zapiętka? Kołki w podeszwie to raczej dla ozdoby ? raz że rzadko, dwa że podpodeszwy z miękkiego wtórnika. Jak to się tu mówi szacun pasek jest poto aby bolało po całej lini ścięgna Achilesa .Ogulnie wykączenie zapiętka pomyłka pozmarszczany materjał .OBUWIE DLA PRAWDZIWEGO TWARDZIELA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaswer Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 pasek jest poto aby bolało po całej lini ścięgna Achilesa .Ogulnie wykączenie zapiętka pomyłka pozmarszczany materjał .OBUWIE DLA PRAWDZIWEGO TWARDZIELA Pomyłką jest Twoja ortografia i interpunkcja (a raczej jej brak). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts