forester Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Cześć W ramach ćwiczeń i chęci obeznania się z "kosmetykami" postanowiłem odświeżyć stary piórnik mojej Mamy. Kilka fot z placu boju: 1. Wygląd piórnika przed: Uploaded with ImageShack.us 2. Startujemy - zmywamy stary klej po naklejkach i innych ozdobach:(w roli głównej AVEL HUSSARD Odplamiacz do skóry i tkanin ) Uploaded with ImageShack.us 3.Po przetarciu Hussardem: Uploaded with ImageShack.us 4. Uploaded with ImageShack.us 5. Mydełko (nie, nie Fa ;P ) Uploaded with ImageShack.us 6. Mydełkowanie in progress: Uploaded with ImageShack.us 7. Mycie skończone. Zostawiam, aż wyschnie. Uploaded with ImageShack.us 8. Uploaded with ImageShack.us 9. Natłuszczamy: Uploaded with ImageShack.us 10. Po nałożeniu tłuszczu: Uploaded with ImageShack.us 11. Uploaded with ImageShack.us 12. Teraz krem z kolorem Uploaded with ImageShack.us 13.W trakcie: Uploaded with ImageShack.us 14. I finisz: Uploaded with ImageShack.us 15. Uploaded with ImageShack.us 16. Uploaded with ImageShack.us 17. Uploaded with ImageShack.us Koniec. Mam świadomość, że powyższa pisanina ma znikomą wartość edukacyjną Po prostu, chciałem zapoznać się z działaniem niektórych środków, a przy okazji zrobiłem kilka fot. Może się komuś kiedyś przyda. A, i już widzę pewne braki w wyposażeniu swojego warsztaciku - brakuje czegoś mocnokoloryzującego - Hussard zmył w niektórych miejscach farbę, a Pommadier nie dał rady tego pokryć. To tyle spostrzeżeń. Oczywiście liczę na krytykę z Waszej strony - przyda się przy następnym podejściu Pozdrawiam, Kamil. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Stary "piórnik" (bo tak naprawdę jest to etui) służył kiedyś do przechowywania przyborów geometrycznych. Miałem taki sam. I także nosiłem w nim nie tylko wspomniane przybory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forester Posted October 23, 2012 Author Report Share Posted October 23, 2012 Wiem Ale od kilkunastu lat pracuje w roli piórnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-sportowe.pl Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Super piórnik Podpowiem z doświadczenia. Saphir pommadier Cream przede wszystkim odżywia skórę. Ma więcej pigmentu niż pate de luxe, ale do większych odbarwień, a nawet uszkodzeń lica nieoceniony jest Saphir Juvacuir lub Renovating Cream Saphir. Oba przeszły testy nawet na kierownicach skórzanych. Oba są świetne. Tego tu zabrakło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Made in Poland - rewelacja "Przed" i "Po" robi dobre wrażenie Ale faktycznie na uszkodzenia lica i mocniejsze odbarwienia Juvacuir lub Renovating Cream. Na tej zasadzie: http://www.wbutach.p...e__hl__portfela Mydło zamiast Renomatu jak najbardziej da radę, a Pommadier Cream do wykończenia i będzie piórnik jak nowy Świetna robota - pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forester Posted October 24, 2012 Author Report Share Posted October 24, 2012 Dzięki @e-sportowe i nie_problem - tak jak pisałem wcześniej, zauważyłem, że paru 'kosmetyków' mi brakuje. Przy następnym zamówieniu na pewno wezmę to pod uwagę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Nice Job Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts