Charin Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Cześć, kupiłem te buty i mam pytanie czy mogę je potraktować moimi kosmetykami: czyszczenie: Mydło do skór AVEL natłuszczanie: tłuszcz typu Dubbin Tarrago Pytam, dlatego, że to są nowe buty, chcę o nie zadbać od początku, bo już widać pierwsze obtarcia (poza tym, skóra nie jest zabezpieczona i chłonie wodę). Chętnie też przeczytam propozycje dodatkowych kosmetyków do pielęgnacji tych butów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Cześć Na początek pośmigaj w nich spokojnie w oparciu o fabryczną impregnację. Przy pierwszej konieczności czyszczenia możesz potraktować je mydłem (pamiętaj o próbie na niewidocznym skrawku, bo ze skórami teraz różnie) i jak najbardziej Dubbin będzie właściwy. Buty nowe, więc póki co, nie będziesz raczej musiał niczego kolorowego używać. Ewentualnie, gdybyś chciał osiągnąć wyższy połysk niż naturalny, wtedy pastą woskową Saphir traktujesz czubki i pięty No i gitarka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charin Posted October 19, 2012 Author Report Share Posted October 19, 2012 Super! Dzięki za odpowiedź! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts