damiance Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Kremem pociągnąłeś z lekka, czy to natura? A jak już o patynie bez użycia farb, to ciekawostka od Shoe Snoba: Przed: Po: --------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------- I w trakcie roboty: źródło: http://www.theshoesnobblog.com/2010/11/how-to-put-patina-on-your-shoes.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 poniżej zdjęcia skóry, która jest w zasobach TJ i JK. Ta skóra istotnie różni się od czarnych i brązowych "boxów", które były w tej samej dostawie. Skóra wymaga zamknięcia porów. Nasi szewcy nie mają zbyt dużego doświadczenia w wykańczaniu skóry na kopycie, stąd kilka uwag. Skóra tego typu jest idealna do patynowania. Z tego co znalazłem w Internecie - o czym już gdzieś na forum pisałem - Edward Green stosuje tego typu skóry. W przemysłowej produkcji butów taka skóra byłaby potraktowana odpowiednimi apreturami, kremami, specjalnym żelazkiem - w zależności jaki ma być końcowy efekt. Poniższa próbka skóry w części została potraktowana kremem (ze 3 razy Gel Glass) - górna połowa skóry, a następnie woskiem - tylko lewy górny róg. efekt jest widoczny. Połysk, kolor - oceńcie sami. z tego co wiem TJ miał zamówić balsam do skór aby nie oddawać takich niezabezpieczonych butów klientowi ... bo niestety sama pasta kiwi to za mało dla takiej skóry 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Ja chciałbym zobaczyć buty z tych skór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 słyszałem że ktoś robi u TJ trzewiki z w/w skóry. Może być ciekawie ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts