vincent Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Coraz więcej osób, przodują w tym zwłaszcza panie, staje się wegetarianami/wegetariankami, czasem nawet w bardziej ortodoksyjnej, wegańskiej formie. O ile z jedzeniem sobie radzą nieźle, sam zresztą lubię zjeść coś wege, to problem pojawia się, gdy chcą coś ładnego założyć na nogi. Większość butów to skóra, a skóra dla wege jest niedopuszczalna. Pozostają więc wyroby skóropodobne, często watpliwej jakości. Są już jednak firmy, sklepy, które dostrzegły tę niszę i dość skutecznie w niej operują. Nie wiem, czy można podawać linki, jak tak, to wkleję kilka poglądowych do wegetariańskich butów, a tymczasem pytam się szanownych userów, czy w tego typu obuwiu chodzili, a jesli tak - jakie są Wasze wrażenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-sportowe.pl Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Tu już czytałem trochę o tego typu materiałach: http://www.wbutach.pl/topic/279-nie-skory-ecoskory-skory-syntetyczne-skory-sztuczne/page__hl__wegan Przekonania do tych nowinek nie mam. Skóra to skóra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marakesch Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Ja myślę, że tu chodzi bardziej o ideę niż zastępowanie skóry (piszę to w kontekście postu e-sportowe.pl o materiale lorica). Buty wege to buty na przykład z materiałów z recyklingu, jak podeszwy z gumy po przetworzonych oponach. Coś jak to, damskie vegan shoes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincent Posted October 2, 2012 Author Report Share Posted October 2, 2012 Czytałem, że wiele damskich butów w wersji eko.vegetarian to buty wykonane z materiału o nazwie Vegetan Micro. Poczytałem o tych materialach z linka e-sportowe.pl ale tam jest tylko o czymś o nazwie Lorica. Co to jest ten vegetan micro, jakaś nazwa handlowa czy wynalazek na potrzeby tej wąskiej grupy odbiorców? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts