Jump to content

Buty Reebok Zigtech - Reklamacja

Recommended Posts

Witam. W lutym tego roku kupiłem buty Reebok Zigtech za 299zł. Niestety, po około 3-4 miesiącach buty zaczynały się stopniowo pruć. Nie oddałem tego do reklamacji, ponieważ nie miałem do tego głowy, ale aktualnie buty są w takim stanie, że aż wstyd się w nich pokazywać na ulicy. Nie jest to na 100% moja wina, bo ani nie kopałem piłki w tych butach, ani nic podobnego, co mogło uszkodzic buty. One po prostu od jakiegoś miesiąca po zakupie zaczynały się stopniowo pruć. I tu pytanie do Was: Co muszę napisać w reklamacji, aby mi ją uwzględnili? Bo wiem, że to nie takie proste, bo już nie raz oddawałem buty córce i ani razu mi nie uwzględnili.

Tu macie zdjęcie tego buta : http://i47.tinypic.com/win12b.jpg

Bardzo proszę o pomoc, bo 300 zł dla mnie to dosyć dużo.

Witaj :)

Nie wiem na pewno, ale może być ciężko. Wygląda jak uszkodzenie mechaniczne :(

Poza tym - ważna kwestia: buty do reklamacji oddajemy zaraz po wystąpieniu (zauważeniu) usterki.

Mimo stwierdzenia wady, buty były dalej użytkowane, co doprowadziło do "przenoszenia wad" czy jak to się tam nazywa fachowo - no generalnie do stanu obecnego :) W skrajnych przypadkach użytkowanie butów z usterką prowadzi zwyczajnie do dewastacji.

Teraz postaw się w sytuacji sprzedawcy i zastanów się czy uznałbyś reklamację?

Trochę więcej na temat reklamacji obuwia:

http://www.wbutach.pl/topic/231-reklamacje-obuwia-w-polsce/

pozdrawiam

Cieżka sprawa i najlepiej będzie jeżlei udasz siędo sklepu Reebooka i oddasz buty,zobaczysz co Ci powiedzą. Myślę,że uwzględnią- chociażz tym bywa naprawdę róożnie. Buty wyglądają jakbyś je czymś uszkodził,zawadzil o coś,np o chodnik.