Sato Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 Witam. Chciałem sie dowiedzieć czy da się naprawić pęknietą podeszwe air max poniżej podam zdjęcie gdzie pęknięcie nastąpiło. Miedzy dwoma czerwonymi liniami jest pękniecie na całej szerokości buta;/ Dziękuje i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 cZoŁeM ...po pierwsze jest to rozważanie teoretyczne (w 100% zdiagnozować przypadek mogę w momencie gdy trzymam go w dłoniach) ...po drugie, buty sportowe (szczególnie podeszwy) naprawia się trudno lub wcale; choć oczywiście nie znaczy to, że butów sportowych nie naprawiam - naprawiam i to z bardzo dobrym skutkiem... W tym konkretnym przypadku w skrócie: - zdjąłbym oryginalne podeszwy (czarną warstwę) - wypełniłbym pęknięcie lub ubytek o ile takowy już się pojawił - naklejam nową podeszwę, oczywiście tą operację wykonujemy w dwóch butach Tak wyglądałaby ta operacja w dużym skrócie i dużym uproszczeniu. Dodatkowym utrudnieniem w tym przypadku jest "system gazowy" w tylnej części podeszwy. Większość operacji wykonuje się "na gorąco" z użyciem dmuchawy - a "poduszka systemu" bardzo nie lubi wysokich temperatur - w momencie gdy zaczniemy ją podgrzewać, gaz który jest wewnątrz zaczyna się rozprężać i "poduszka" zaczyna puchnąć (gdy podgrzejemy ją za mocno "zkapcieje" i już nigdy nie będzie sprężysta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts